zresztą jak sie uprzesz to do każdego ciasta możesz dodać migdały zastępując nimi pół na pół masło. np. w przpeisie masz 250g masła to dajesz pół kostki i 125 g mielonych migdałów. RUN CLEAN, RUN FAST! AGILITY HANDLER PRO
Kaszę gryczaną najlepiej dobrze przepłukać - zobaczysz saponiny - taka pianka. Najlepiej dużo tego odpłukać bo nadaje goryczkę i jest "antyodżywcze". Zagotować wodę (2,5 szklanki na 1 szklankę kaszy), dać odrobine soli i masła (łyżeczkę), jak zawrze - wrzucić kaszę. Przykryć garnek i skrecić na maksa grzanie - jak masz płytę elektryczna to nastaw [...]
słoniecznik zdecydowanie odradzam, pestki dyni - od czasu do czasu. rezygnacja z jałowej piersi z kurczaka na rzecz bartdziej tłustych mięs, rezygnacja z odtłuszczonego na biału na rzecz serów podpuszczkowych takich jak mozarella, włączenie do diety oliwy, ryb morskich, całych jaj, masła, a do smażenia takze smalcu - to dobre rozwiazania.
jeli w posilku sa wegle zlozone i zdrowe tluszcze to nie powinno wystapic takie zjawisko a po za tym nikt nie je pol kostki masla i pol chleba w jednym posilku ;)
Skoro zapotrzebowanie masz 3300 to dlaczego od razu tniesz na na 2000? Daj na razie na zero i obserwuj, zwłaszcza przy 6 treningach tygodniowo. Dieta IMO kiepska, mało warzyw, 100g masła to ciekawy posiłek
moja dieta 1. musli z mlekiem + 2 kromki z serkiem wiejskim 2. 3 kromki chleba wieloziarnistego z twarogiem + pomidor + 2 jajka + banan 3. ryż/kasza + pierś z kurczaka (nie smaże na patelni, tylko owijam w sreberko i wkładam do piekarnika, czasem zamiast kurczaka ryba) + surówka z warzyw i mała łyżeczka oliwy z oliwek trening a po nim odżywka 4. [...]
Wystarczy, że w procesie produkcji masła orzechowego orzeszki są prażone (a tak zazwyczaj się robi) i już przez to jest ono niezdrowe, bo powstają bardzo szkodliwe tłuszcze i uczulające białka. http://potreningu.pl/articles/454/maslo-orzechowe http://potreningu.pl/articles/3910/prazenie--uczulenie Pozdrawiam.
Szklany kielich jest bardzo solidny, poza tym uważam,że szkło zapewnia lepsza higienę niz plastik. Według mnie moc jest także ważna, jeśli uzywasz blendera do lodu czy orzechów, chociaż nie jest powiedziane,że nie zrobisz np. masła orzechowego blenderem słabszym. Bezpieczniejsze i lepsze są jednak do takich rzeczy te o większej mocy. My teraz [...]
primavika ma tylko 2 g wegli mniej niz sante mysle ze to mozna pominac bo przeciez nikt nie je 100g na raz no chyba ze chodzi o tluszcze w primavika jest olej palmowy a w sante nie pamietam co tam bylo chyba olej roslinny ale jaki to oni tylko wiedza ale z tym spozyciem w ciagu 3 dni to przegieli kto im zje sloik masla Zmieniony przez - junior26 w [...]
kupuje w almie ale sa dostepne w polsce masla z holandi www.naturo.pl gdzie masz skald tylko orzechy plus ew. sol morska za nie wielkie pieniadze 9zl za 350g wiec warto
Nerkowców. Migdały mają bardzo niekorzystny stosunek NNKT, co prawda mają bardzo dużo witaminy E, ale można lepiej :) Migdały raczej symbolicznie - maksymalnie łyżka dziennie do owsianki, choć ja wolę osobiście ziarna słonecznika, bo tańsze, a witaminy E więcej. Dobra, ale wracając do masła orzechowego. Jeśli jest sklepowe, i orzechy były [...]
Wkradł się mały błąd w obliczenia, bo nie wliczyłem LA z siemienia lnianego i oleju, ale jest to jedynie łyżka mniej masła migdałowego :) Generalnie ja nic nie mam zbytnio do migdałów, mają niekorzystny stosunek NNKT, ale mają jednocześnie tych NNKT niewielkie ilości patrząc na całość, bo ok. 12,5% masy, więc można ten stosunek wyrównać produktami [...]
Dokładnie, kupić jakiś przyzwoity blender do masła orzechowego (polecam produkty Ninja - to taki budżetowy Vitamix, tyle że dostępny w Anglii jedynie...) i robimy własne masło orzechowe - dodajemy np. odrobinę oliwy z oliwek, soli i blendujemy. Nie niszczymy w ten sposób kwasów NNKT, które ulegają peroksydacji podczas prażenia (a gotowce są [...]
Wiek 34 lata. Dieta ketogenna. Cel przyrost masy beztluszczowej Pierwszy posiłek spozywam ok godziny 6. Jem szakszulke lub mieso mielone z odrobina warzyw. Pozniej deser:serek mascarpone z łyżką masla orzechowego i dwa zoltka. Pozniej jakis owoc. Trening mam 16-18 lub 18-20. Pozniek kolacja. Tez mieso wieprzowe. Od czasu do czasu zjam jakas piers.
Ja tak samo, jak kolega wyżej, preferuję po prostu bazować na chudych produktach, a tłuszcz dodawać oddzielnie. Sam wyszstko wyliczam co do grama, także nie wyobrażam sobie odwalania takich ceregieli, bo na prawdę można sobie zryć banie czymś takim, jak "wyskrobywanie zaschniętego tłuszczu" na codzień tym bardziej, że jak mówiłem, u mnie wszystko [...]