Szacuny
9
Napisanych postów
109
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
994
No ja wiem, że ważne jest stopniowe dodawanie, ale biorąc pod uwagę fakt, że miałem 1700 kcal, to jakim cudem miałbym się zalać jakbym dodawał przez parę tyg te 200 kcal co tydzień chociażby do tych 2500? Zapotrzebowanie mam co najmniej 3000 kcal, więc jakbym się mógł zalać będąc jeszcze na sporym deficycie kalorycznym? Zacząłbym dodawać po 100 na tydzień jakbym dobił do ok 2500 kcal.
Zmieniony przez - czechu92 w dniu 2015-09-02 19:53:37
Szacuny
17707
Napisanych postów
132168
Wiek
39 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1460711
Wcinasz 1700, organizm jesdt do tego przyzwyczajony, wskaujesz na 2500 organizm nie wie co z tym zrobić i magazynuje, 3000 to sobie mozesz wyliczyć w kalkulatorze który i tak Cię oszuka.
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
27
Napisanych postów
688
Wiek
29 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
15338
Jeśliby porównać jakość tłuszczu z oleju kokosowego rafinowanego (np. 10g użyte na dzień do smażenia) vs. wiórki kokosowe (zjedzone, np. z malinami + czymś tam, a do smażenia rzepakowy Kujawski), to co lepiej jeść? Załóżmy, że jedno i drugie (olej koko/wiórki) miałoby dostarczyć tyle samo gram tłuszczu na dzień, a rzepakowy ujęty w dziennym bilansie (np. chudsze mięso). Ważny czynnik - cena.
Szacuny
1
Napisanych postów
2934
Wiek
29 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
25646
Pytanie do osób z dużym zapleczem doświadczenia
Czy mogą być jakieś negatywne skutki ustawienia diety tak, by tyle samo energii pochodziło z tłuszczy co z węglowodanów?