Mateo, wielkie dzięki za odpowiedź
8.30
Omlet (4 jajka, 20 g mąki, 25 g muesli, 80 ml mleka, bez cukru) posmarowany niskosłodzonym dżemem.
Twarożek wiejski 200 g (tylko w dni treningowe - 3x/tyg)
Omelt zrób z płatkow owsianych, do całości dodaj warzywa np.pomidory.
Dżem oraz mąkę wyeliminuj, ser twarogowy zachowaj na godziny wieczorne.
11.00 (posiłek przedtreningowy)
40 g ryży białego, puszka tuńczyka, trochę warzyw - kukurydza, czerwona kapusta
Przed treningiem zjedz
brązowy ryż + chude mięso lub rybę.
13.30 (Posiłek po treningu)
60 g ryżu białego, puszka tuńczyka, trochę warzyw - kukurydza, czerwona kapusta
Jak przedtreningowy.
W okołotreningowych daj więcej węglowodanow.
16.00 obiad
50 g ryżu białego, 200 g pierś z kurczaka, warzywa jakieś, troszkę oliwy,
Ten posilek niech stanowi mięso +oliwa oraz mnóstwo warzyw.
19.00
filet z ryby 100 g (mintaj lub pstrąg), warzywa, troszkę oliwy do warzyw
J.w.
22.00
puszka tuńczyka, trochę kukurydzy i brokuł/fasolki zielonej
Tutaj daj ser twarogowy.
Proponuję węglowodany pochodzące z ryżu/kaszy/makaronu uwzględnić tylko w posilkach okołotreningowych, w reszcie posiłkow niech ich żródlem bedą warzywa.
Nie jadaj codziennie tuńczyka.
Zadbaj o właściwe proporcje kwasów tłuszczowych - dodaj do diety tłustsze gatunki mięs, olej lniany/orzechy wloskie.
Pozdrawiam
Z niektórymi punktami dosyć ciężko, bo studiuję w UK, więc koszty np. droższego mięsa byłyby nieakceptowalne dla mojego budżetu ;) Natomiast orzechy bardzo chętnie sobie dorzucę.
To teraz mam parę pytań:
- w ostatnim posiłku tem twaróg to oprócz tuńczyka czy zamiast?
- dlaczego nie jeść tuńczyka co dziennie (dobra, po paru dniach mam go szczerze dosyć, ale może jakieś inne, stricte dietetyczne powody)
A, jeszcze. W tej diecie mam około 2,3 białka na kg mc, nie za dużo?
Zmieniony przez - Bassplayer w dniu 2008-04-08 20:05:25