dzieki i pozdrawiam
...
Napisał(a)
wiem ile jest na 100g. wiem ze puszka waży 170 gram z woda, 120 po odwodnieniu. czyli ile jest w puszcze? 1.2 * (to ile w 100g) czy 1.7 * (to ile w 100g)? szukam i szukam, i widac ze polowa stron z kaloriami uwaza jedno, a polowa drugie.
dzieki i pozdrawiam
dzieki i pozdrawiam
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Ja dokładnie rozumiem o co autorowi tematu chodzi bo mam ten sam dylemat są podane dane na 100 gram produktu , a w składzie jest napisane ze tunczyk to tylko 70% i sam nie wiem jak to mam rozumieć
...
Napisał(a)
naucz się liczyć. Ta sztuka może posłużyć Ci przez całe życie. Podobnie z czytaniem. Można np poczytać napisy na puszkach z tuńczykiem
1
"Energia przepływa, nie powinna stać.
A stoi gdy wątpisz w tę energię.
Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą.
Wówczas jesteś z siłą w harmonii."
...
Napisał(a)
Na puszce jest napisane (Pisze heeh) ile ma na 100 gram a jak masz 120 Netto po odlaniu to se pomnóż wszystkie wartości przez 1,2
http://darkthorn.republika.pl/cp.htm
to ci sie przydza
a pozatym to co masz w profilu to prawda ?
Zmieniony przez - jabolcokk w dniu 2007-09-27 11:03:13
http://darkthorn.republika.pl/cp.htm
to ci sie przydza
a pozatym to co masz w profilu to prawda ?
Zmieniony przez - jabolcokk w dniu 2007-09-27 11:03:13
...
Napisał(a)
Wody nie wliczasz, wiec sam sobie odpowiedz.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Informatyk a z takimi pie.rdo.łami se nie może poradzić
No i żeby nie było to nie chciałem Go w żaden sposób obrazić
Zmieniony przez - jabolcokk w dniu 2007-09-27 12:09:25

No i żeby nie było to nie chciałem Go w żaden sposób obrazić
Zmieniony przez - jabolcokk w dniu 2007-09-27 12:09:25
...
Napisał(a)
na puszce jest napisane ile jest bialka w 100g PRODUKTU a nie ile jest bialka w 100 g suchej masy ryby. PRODUKT ktory kupilem to tunczyk + "sos wlasny" = 170g. gdyby nie ta informacja ze po odlaniu mam 120 to wogole by bylo jasne ze w puszce jest 1.70*(x/100g). jak kupuje dzem i jest '40%' owocow to ilosc cukru na 100g jest podane na 100g dzemu, a nie na 40% owocow w dzemie, albo 60% nie-owocow w dzemie.
(tak w ramach tlumaczenia sie skad watpliwosc - zwlaszcza ze znalazlem w roznych tabelach kalorycznych i wartosci ~130 (czyli zalozmy ze *1.2), i 160-180 (czyli *1.7) (i tak, zawsze chodzilo o w sosie wlasnym))
tak czy inaczej dzieki za odpowiedzi, licze 1.2
(tak w ramach tlumaczenia sie skad watpliwosc - zwlaszcza ze znalazlem w roznych tabelach kalorycznych i wartosci ~130 (czyli zalozmy ze *1.2), i 160-180 (czyli *1.7) (i tak, zawsze chodzilo o w sosie wlasnym))
tak czy inaczej dzieki za odpowiedzi, licze 1.2

1
...
Napisał(a)
Po odlaniu zostaje ci np 120gramow Miecha i mnozysz np 20 gram razy 1,2 = 24 gramy np białka i cała filozofia
Te 120 gramów co ci zostanie po odlaniu to Już Suche Mieso
I za dużo Liczb piszesz
głowa mnie boli
Zmieniony przez - jabolcokk w dniu 2007-09-27 12:24:18
Te 120 gramów co ci zostanie po odlaniu to Już Suche Mieso
I za dużo Liczb piszesz

Zmieniony przez - jabolcokk w dniu 2007-09-27 12:24:18
...
Napisał(a)
boooze
puszka tunczyka ma 25g białka i 100kcal
pasuje?
puszka tunczyka ma 25g białka i 100kcal
pasuje?
Szukaj, a znajdziesz!
Moja siłownia - http://www.sfd.pl/Siłownia_Melona_i_ekipy_:_-t348550.html
...
Napisał(a)
no akurat z tym nie zgadza sie chyba nikt. stanelo na tym ze ma 30g bialka i 120 kcal, dziekuje wszystkim za odpowiedzi, sogi poszly, temat proponuje zamknac 

1
...
Napisał(a)
różne tuńczyki przeszły przez me spracowane ręce i na różnych były różne wartości (bardziej lub mnie prawdziwe). Po prostu trzeba wyciągnąć z tego średnią
Co do kwestii liczenia: sam jestem matematycznym d****em, niemniej jeżeli wiem, że mam 120g czegoś i znam wartości dla 100g... sory, nawet ja to wyliczę

Co do kwestii liczenia: sam jestem matematycznym d****em, niemniej jeżeli wiem, że mam 120g czegoś i znam wartości dla 100g... sory, nawet ja to wyliczę
"Energia przepływa, nie powinna stać.
A stoi gdy wątpisz w tę energię.
Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą.
Wówczas jesteś z siłą w harmonii."
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!