Info z pewnej stronki: 100g na zdjęciu (90 g) Energia 328 kcal 295 kcal Białko 9,3 g 8,4 g Tłuszcz 5,9 g 5,3 g Kwasy tłuszczowe nasycone 1,7 g 1,5 g Węglowodany 59,2 g 53,3 g Błonnik 1,8 g 1,6 g Sól 1,0 g
Je się miąższ. Jeśli przekroisz je na pół - wyjmij pestkę i środek bez skórki jest do zjedzenia. Możesz obrać awokado i dodać je do sałatki, możesz też zrobić pastę (wtedy wydłub środek i rozdrobnij go widelcem, dodaj sól, pieprz, odrobinę soku z cytryny i czosnek)..
A tam koniu gadasz %-) moja wychodzi super Ja dodaje jakąś paprykę czerwoną, sól, oregano, bazylie i gouje na wolnym ogniu od zagotowania ok 40 minut i potem to zostawiam sobie, wyjmuje biore dwa widelce i zaczynam szarpać, potem tylko na bułeczkę, jakieś warzywka, trochę sosu BBQ i super kanapka.
Jak świeża to sama w sobie jest pyszna. Jak jakaś marketówa, to najprościej skropioną cytryną, ewentualnie ala paprykarz - koncentrat pomiodorowy, cebula, papryka, pieprz, sól.
Zwykle przyprawy "do kurczaka" "do mielonego" itd to cukier, sól i trochę przypraw, także takie są średnim wyborem. Zawsze jako przykład daję skład pieprzu cytrynowego, gdzie soli i cukru jest więcej niż pieprzu. %-)
Nie każde, zobacz na skąłd moze masz z dodatkiem soli czy cukru. tak jak myślałem słodzone i solone Skład: 95% orzeszki ziemne, cukier trzcinowy, olej palmowy, 1% olej z orzeszków ziemnych, 1% sól. Cena: 8 zł za 454 g/ 18 zł za 1 kg
diuretyki naturalne, suplementacyjne i farmaceutyczne też :D a tak na serio to kup sonie urosept 3 x 4 ED + odstaw sól, max 5 g , woda max 2 litry i Sauna i powinno styknąć na te 2 kg
Przyprawy nie mają kalorii. Jedynie cukier, ale ciężko go nazwać przyprawą. Śmiało możesz stosować różnego rodzaju przyprawy, jakie lubisz. Najlepiej jakby były naturalnego pochodzenia, bez dodatków taki jak sól, benzoesan sodu, sorbinian potasu, cukier, itp. Polecam poczytać więcej informacji na ten temat w artykułach przedstawionych poniżej: [...]
Wywal te które zawierają glutaminian sodu i benzoesan sodu lub zredukuj ilośc do minimum. Te same albo lepsze efekty smakowe można uzyskać stosując zioła, czosnek, zwykłą sól kuchenną (ale lepiej nie dosolić niz przesolić)a nawet ocet. Sporo smaku i aromatu daje najzwyklejsza oliwa z oliwek.