Mi też się papier przyklejał do tego typu chlebów - za długo mają z nim styczność i zamaka. Polecam żaroodporne naczynie wysmarowane masłem (olej koko pewnie też się sprawdzi) i wysypane np. otrębami albo czymś innym dość gruboziarnistym. Ewentualnie mąką gryczaną. W szkle fajnie się piecze, bo widać, kiedy chleb jest wystarczająco zrumieniony, a [...]
Nadal to są produkty wysoce przetworzone. Od zcasu do czasu ok. To mnie zaskoczyłeś, że są to produkty wysoce przetworzone. Przecież w składzie jest tylko mąka ryżowa czy kukurydziana (czyli ryż, kukurydza) :-)
Mąka pszenna to najbardziej przetworzona z mąk i najgorsza jakościowo. Polecam skupić się na lepszych. Jest ich sporo. Pszenna razowa, czy graham jest jeszcze ok.
już wielokrotnie tłumaczyłem Ci o co chodzi z mąką pszenną, pszenna jest każda, czy to graham czy razowa tu chodzi o stopień przetworzenia, typ mąki, im wyższy typ tym lepiej.
A jeszcze mam takie pytanie: mogę zjeść śniadanie białkowo-tłuszczowe jak wstanę a potem po prostu przekąskę przed treningiem np. owoc? Czy lepsza jest opcja jak zjem tylko tego omleta z mąką ryżową z truskawkami?
Zależy jaki pszenny. Z jakiej dokładnie mąki. Im bardziej oczyszczona i przetworzona, tym gorsza jakościowo. Jak z każdym produktem. Przetworzenie decyduje o jakości. A mąka chlebowa pszenna typ 750 - taka może być? :-)
[...] niezdrowe produkty przepełnione syropami glukozowo-fruktozowymi (też potencjalnie może prowadzić do wzdęć) i niezbyt zdrowymi wypełniaczami. Przykładowy skład chleba: mąka orkiszowa jasna typ 680, oliwa, miód, czasem jakieś ziarna typu siemie, dynia + zakwas z mąki żytniej. A płatki owsiane mogę zjeść i nic mi się nie dzieje (a mają one [...]
A Ty co handlujesz pudrem? Mąka ziemniaczana też jest bardzo dobra. A to że na umytą i wysuszona to masz racje . Wuszy w zimie mogłeś przepocić jak np. kalesony nosiłeś.
Spożywanie posiłków zarówno przed, jak i po treningu nadal nastręcza wielu wątpliwości. Najczęściej pojawiają się pytania na temat tego z czego powinien się taki posiłek składać oraz w jakim czasie przed lub po wysiłku powinniśmy go spożyć, aby wyciągnąć z niego jak najwięcej wartości odżywczych. 1. Co zjeść przed treningiem? 2. Ile czasu spożyć [...]
[...] jak: kasza gryczana i woda wysokozmineralizowana. Kolejne produkty można zaliczyć tylko do średnich źródeł. Są to: pestki, orzechy, awokado, soczewica, ryż brązowy, jarmuż, mąka pełnoziarnista, komosa ryżowa, fasola biała, czy szpinak. Przedawkowanie witaminy B6 i magnezu jest praktycznie niemożliwe. W sytuacji takiej jedyny objaw to możliwość [...]
[...] która jest dużo gorsza pod względem jakości. Dlatego też zdecydowanie warto zmienić je na lepszej jakości pieczywo pełnoziarniste, wytwarzane z takich składników, jak: - mąka żytnia, - razowa, - graham, - orkiszowa, - owies, - siemię lniane, - pestki z dyni. Dobrej jakości pieczywo powinno spełniać kilka ważnych cech: 1. Powinno być twarde [...]
[...] warzywa i sosy. Nie można go jednak zakwalifikować do zdrowego, niskokalorycznego posiłku. Co siedzi w kebabie? Bułka lub tortilla najczęściej ich głównym składnikiem jest mąka pszenna oraz wzmacniacze, ulepszacze etc. Zazwyczaj jest jej sporo i nie jest najwyższej jakości. Mięso tu często mamy wybór: baranina, wołowina lub kurczak. Często [...]
[...] pietruszki, selera,kawałek cebuli, czosnek 2 suszone grzybki. Kiedy mięso jest miękkie wyciągam przyprawy a warzywa blenduję .Zmiksowane warzywa tworzą i zagęszczają powstały sok.Jeśli ktoś lubi bardziej gęsty może zagęścić sos mąka. Ja tego nie robię. Dla zmiany smaku możesz dodać przecieru pomidorowego lub musztardy albo chrzanu. Smacznego
[...] swoje diety o zdrowe produkty tj. kurczaki wyhodowane na fermach, pryskane pestycydami rośliny etc... etc... W rzeczywistości obecnie nie ma czegoś takiego jak zdrowe naturalne produkty. Co z tego że mąka pochodzi ze zboża które "nie było" pryskane, skoro rolnik na polu obok pryska swoje zboże. Dajcie żyć i weźcie się za coś pożytecznego.
[...] mi sie po 4cm kazde w ciagu 2 mies. i spodnie zrobily sie na mnie za ciasne i ocieralem sie udami ! Ja stosowalem mąke ziemniaczana (500g kosztuje 2 moze 3 zl) a pomoglo bo mąka ziemniaczana posiada skrobie i osuszaly mi sie te zaczerwienione miejsca. stosowalem to 2-3 razy dziennie i po ok 4 dniach poprostu o tym zapomnialem :) Aha i jeszcze [...]
Mi sie dokladnie to samo robilo i tez tam gdzie tobie :) ja do tego mialem rozstepy w pachwinach..duzo przytylem i na poczatku smarowalem nascią tribiotic w saszetkach z antybiotykiem a jak zniknely rostepy smarowalem mąką ziemniaczaną po kilku dniach zaczerwienione miejsca zniknely :)