Makaron o którym mowa to "Pastani", ten z biedronki (mąka durum). Niekiedy jest ok, a niekiedy jest gorzki :/ Fatalnie się go wtedy je, jak masz sam makaron bez sosu. Wie ktoś jaka może być tego przyczyna? Może tam gdzie się dostało powietrze i stało przez długi czas takie coś się dzieje? (jeszcze w sklepie jak się przedziurawiło). Bo to bodaj [...]
[...] A więc kupiłem białko. No dobra robię sobie je pije a tutaj - niedobre jak nie wiem... Smakuje jak mąka O.O Pić się to nie za bardzo da(białko nosi nazwę WPC ISO 80 nie polecam). No ale przecież nie wywalę całego białka. Pewnie już się domyślacie co chce napisać. Co [...]
witam mam kilka pytan a wiec: 1.jak poznac nie podrobiono mete polsko czy chociaz sa podróbki moja jest twarda nie kruszy sie a w smaku dosyc słodka i po czasie sie rozwa ale nie rozpuszcza jak cukerek pózniej smak sie znienia na jakis chodzby aspiryna albo maka ziemiaczana taki dziwny 2. jezeli wcinac bede 2 -3 tab to mam je podzielic n porcje [...]
Witam, nie mam blisko siebie dobrej piekarni, mam natomiast sklepy lidl, biedronka spar i tesco. W sklepach małych brałem zazwyczaj grahamki ale okazało sie że jest mąka mieszana i tak wszędzie. Dziennie spożywam ok 150 gr pieczywa ciemnego, więc zastanawiam się czy żytni z lidla ( niby na naturalnym zakwasie ale jednak z cukrem), czy jakiś inny [...]
Witam w Nowym Roku Oto propozycja cyklu 1-9 deca 300 mg 1-4 meta 20 tabs no i tu pojawia się problem, poniewaz mam do dyspozycji tylko 10 amp prolo. Wiem, ze to o 10 amp za malo ale tak juz jest i inaczej nie będzie Tak więc prosze nie piszcie abym dokupił. Kiedy i jak rozpoczac prolo ? na poczatku,w srodku czy na koniec cyklu? walic np 10 [...]
[...] w którym bardzo fajnie opisane było dlaczego ludzki żołądek ma problemy z cukrami i ogólnie produktami nienaturalnego pochodzenia (czyt. wytwarzanymi przez ludzi, jak np. mąka). Tłumaczone było to na zasadzie że kiedyś ludzie nie posiadali farm tylko jedli określone pokarmy udostępniane przez nature i jeszcze nie zdolalismy az tak ewoluwac [...]
A więc jestem 3 tydzień na kreatynie vitalmaxa!Dziwnie pachnie, wygląda jak mąka,inaczej w porównaniu np. z Multipowerem lub SNI! działa przyzwoicie, masa mi delikatnie poszła,co do siły to zobaczę za tydzień. Regeneracja jest gorsza niż przy poprzednich. Co do białka to jest rzeczywiście „tanie" co za tym idzie (nie zawsze oczywiście) średniej [...]
Placek cukiniowy ze sliwką by MissInvicible /SFD/2016/10/10/0e39abcb2eb34ffda14246b393ad1415.jpg Składniki: - 90 g białek jaj - 20 g wheya - 40 g skrobi kukurydzianej - 30 g mąki kokosowej - 200 g cukinii - 150 g śliwek - słodzidło, jeśli potrzeba Wykonanie: Cukinię zetrzeć na tarce i odsączyć. Białka zmiksować z mąką, skrobią i wheyem. Dodać [...]
Cześć, Jestem 16 letnim chłopakiem mający 180cm wzrostu i ważący ok 54kg. Mam pytanie odnośnie cheata. Co tydzień zawsze w Niedzielę jem DUŻOooo naleśników. Ponad 20 = 3 duże talerze. z dżemem i nutellą(1/3 słoika). I pytanie czy taki cotygodniowy cheat jest zdrowy? Po zjedzeniu takiej ilości naleśników brzuch mam mocno wypięty, jestem tak [...]
[...] 80 g płatków owsianych+ 20 g otrębów owsianych + 20 g(orzechy, pestki dyni, słonecznika itp) + 200 ml mleka 2 całe jajka II śniadanie 12:00 50 g płatków owsianych + 50 g mąka żytnia 2000 + 25 g siemię lniane + 2 całe jajka i 3 białka (w formie omleta całość) Obiad 15:00 100 g ryż brązowy+ 150 g filet + warzywa + 1 łyżka oliwy Kolacja 19:00 [...]
[...] allegrowicz i niebyła użyta ani razu.Gdy przyszła do mnie paczka otworzyłem ją a monohydrate było rozpakowane ale było gdzieś około te 500 g.Moim oczom ukazała się jakby mąka wogule niemasmaku i jest gęsta dosyć lecz inaczej sie rozpuszcza w wodzie.Miałem jabłczan to był strasznie kwaśny a tu ani smaku.Wziałem jusz pierwszą porcje. Czy to [...]
Witam, jestem właśnie na redukcji brzucha (mam spory tłuszczyk) i w tym celu biegam trzy razy w tygodniu rano na czczo, ale czytając tematy tu na forum wypadałoby zjeść po biegu coś białkowego dla zminimalizowania ubytku mięśni. Moje pytanie brzmi co poza jajkami, ziemniakami, soją, wołowiną, mlekiem, mąką pszenną ma najwięcej białka?? Dodam [...]
[...] chudy wychodzi mi z tego Suma dobowa: 2690 kcal 263 g białka 45 g tłuszczu 307 g węglowodanów musze podbić węglowodanami wiec dodam carbo w ilosci 60ww brakuje mi jeszcze 110ww i czym moge to podbic? tylko nie platki owsiane bo nie dam rady ich przełknąć mogłbym to zrobic nalesnikiem np? mąka pszenna typ 650 ma duzo węgli. co o tym sądzicie?
[...] Udało mi sie jednak znaleźć jeden chleb i chce sie dowiedziec czy jest ok: "Chleb razowy ze słonecznikiem" (bez konserwantów) Skład: łamane ziarno żyta (36%), woda, mąka żytnia razowa, ziarno słonecznika (8%), płatki owsiane, płatki ziemniaczane, sól, drożdże Wartości odżywcze (w 100g produktu): kcal: 238 Białko: 6,6g Węglowodany: 39,3g( [...]
zawsze myślałam, że makaron tuczy, a tu sie dowiaduje, że kulturyści go jedzą:/ przecież to węglowodany, mąka... to samo z ryżem, 100g ma tyle kalorii-na czym to polega? czytałam w jakiejś gazecie (kulturystycznej), że nie należy się bać węglowodanów (oczywiście nie chodziło tu o słodycze itd., raczej o takie wybrane-tylko właśnie nie wymienili o [...]
1. Jak dobierać odżywkę białkowa, nie jest to moje źródło białka tylko dodatek do gofrow 2. Czy migdały, chia, orzechy włoskie, oliwa to dobre źródła tłuszczy? 3. Czy wszystkie kasze można jesc? 4. Trochę podobne do 3 ale mam pytanie o kasze kuksus ta której nie trzeba gotować, dobra jako węgle? 5. Jakie słodkości że sklepu sfd można wpisać do [...]
[...] która wydaje mi się, że jest ok, zawiera "dużo" błonnika a mimo to często występują zaparcia :( Kcal ok. 1550 Posiłek nr 1: Omlet z owocami i masłem orzechowym (2jajka, mąka owsiana/gryczana, białko,cynamon,kakao) plus dip 0kcal. Posiłek nr 2: Serek wiejski+warzywa(pomidor,ogórek kiszony)+wafle ryżowe+orzechy Posiłek nr 3 (po treningowy): [...]
Witam! Ja szybkie pytanko, poniewaz jadlem chleb zytni pelnoziarnisty ale juz poprostu nie moge ... nawet na sile jest on za suchy i cholernie nie dobry. Fakt teoretycznie dobry na mase no ale nie do jedzenia. Znalazlem inny chleb zytni razowy jest zdecydowanie lepszy w smaku sklad to maka zytnia 50%, pszenna 10%, sol, drozdze, produkt moze [...]