Panowie czy z takiej maki da sie wyrobic ciasto? Czy ona ma byc jedynie dodatkiem do innej maki? I jeszcze jedno jaki ta maka ma smak? Zmieniony przez - Gruby17 w dniu 2010-08-16 10:15:39
Naleśniki bardzo roznie, zalezy jak mi pasuje do makro akurat ;-) Czasem z samych ubitych bialek, czasem z bialek i otrebow, czasem "normalnie" z jaj i maki gryczanej/ryzowej/orkiszowej/pszennej/zytniej (do niektorych typow trzeba dodac lyzke skrobi ziemniaczanej , zeby sie nie rozpadly) a czasem tylko woda + maka kukurydziana i wychodza takie [...]
- Mleko // byle nie tluste i nie za duzo jesli lapiesz latwo tluszcz - Ryby // swieze, ew. filet z pangi - Jaja // moze byc - Ser Zółty // jak najmniej - Ser Biały // bdb - Ryż // bdb - Kasza // bdb - Makaron // bdb polecam z pszenicy durum - Tuńczyk // w sosie wlasnym, ale unikaj tych najtanszych ze wzgledu na rtec - Wędliny // unikaj, to [...]
Co do Magnum to moze wedlug ciebie to nie jest bialkowa odzywka a weglowodany albo lepiej moze to jest mąka :) tak jak wszedzie nie wiem do czego sie czepiasz nie chce mi sie scierac nawet i dyskutowac jadlem i wiem ze dobre moze sprobowac i wedlug mnie dobrze zrobi i tyle.
[...] ilość dostarczonych witamin, ale zbyt słaba wchłanialnośc układu pokarmowego( np.zaburzenia w budowie kosmków jelitowych spowodowane np. oczyszczonymi produktami typu biała mąka).Bardzo ważne jest także źródło witamin.Najlepiej wchłaniają się witaminy i minerały pochodzenia naturalnego, gdyż tam występują z wieloma związkami towarzyszącymi [...]
[...] powinno bys skoro roznica polega tylko na aromacie . ale mniejsza, jesli sklad i aminogram to bialeczko ma prawdziwy to jest dalej bez konkurencji, ale musze chyba unikac bardziej podejrzanych smakow.. nie wiem jak to powiedziec.. po rozpuszczeniu kokosa np mam wszystko plynne.. a to jest takie jakby tam byla mąka lub piasek.. cos takiego czuc..
Ja tam nosze se w pudle kanapke z kurakiem albo potrawke kurakową z ryżem i wcinam w miejscu publicznym , fajna faza. A zapewniam cie że lepsze to od maka(mcdonald).
Pełnoziarnisty znaczy że mąka robiona jest z pełych ziaren, czyli nie oczyszczonych, polerowanych z tej dobroczynnej oslonki... Co wy o tych mielonych... ?? W testach jeden z testujących niedawno nawet robił wlasny chleb razowy i jest przepis ze zdjęciami. Jak ktoś chce się pobpawić i ma czas to fajna sprawa :-]
Chyba sobie żartujesz, że mąka z wodą wpłynie korzystnie na rozwój ogólnie pojętej formy sportowej. Nie wiem skąd takie herezje, ale to się nazywa podejście patologiczne do tego sportu - nie żadne poświęcenie. Nie bierz tego osobiście, teraz abstrahuuje od Twojego przypadku, ale gdyby w obieg weszła teoria która promowałaby spożywanie kociej kupy [...]
Nie no sos pomidorowy z koncentratu to profanacja. Dobre pomidory są ogólnie dostępne Generalnie tak, jak robię więcej porcji to kupuje pomidorki Mutti ale dla 1/2 pizz nie otwieram jeśli wiem że ich nie zużyje bo szkoda wyrzucać. Podobnie z mąka mozna zrobić na włoskiej Caputto, mozarelle dać tłustą a pizze polać oliwą :-P
[...] no sos pomidorowy z koncentratu to profanacja. Dobre pomidory są ogólnie dostępne Generalnie tak, jak robię więcej porcji to kupuje pomidorki Mutti ale dla 1/2 pizz nie otwieram jeśli wiem że ich nie zużyje bo szkoda wyrzucać. Podobnie z mąka mozna zrobić na włoskiej Caputto, mozarelle dać tłustą a pizze polać oliwą :-P haha to akurat prawda :-D
Wielkie dzięki EnvyY, myślę, że dobrze to wykombinowałaś Posprawdzałam jeszcze inne produkty takie jak ziemniaki i mąka pszenna biała, i wychodzi na to, że ta różnica brakujących węglowodanów się u nich jeszcze bardziej powiększa, a chyba one są bogate w skrobię Czyli będę po prostu musiała odejmować od węglowodanów tylko błonnik i mam [...]
[...] mąkę sojową ?? Coś z nią nie tak ?? A może chodzi o to, że sprawdzałam odtłuszczoną - w sumie wolałabym zwykłą, ale takiej nie mogę nigdzie zdobyć. Chciałam zrobić sobie naleśnika do twarogu (bo omlet z samych jajek jakoś za bardzo się rozpada), a jestem na diecie niskoweglowodanowej, więc myślę, że mąka sojowa jest tu dobrym rozwiązaniem.
wszystko co jest na bazie pszenicy czy to chleb, maka itp. jest beee.. poza tym zasadnicza roznica miedzy ryzem bialym a bialym chlebem jest to, ze ryz jest znacznie mniej przetworzony i tutaj podejrzewam jest odpowiedz na Twoje pytanie
[...] jak roślina i sprzedawany, ewentualnie TYLKO pozbawiony łupiny chleb to porsukt wysokoprzetworzony, gdzie często dodawane bądź zawiera są takie rzeczy jak : guma guar emulgatory regulator kwasowości mąka pszenno-słodowa słód jęczmienny cukier karmel gluten pszenny tłuszcz roślinny substancje konserwujące