Bleedingsun, myślę, że tak jak na pyzy - kilo ziemniaków, 2 jajka i mąki ziemniaczanej w objętości 1 część mąki na 3 części ziemniaków. Ja znam tak, że rozgniecione ziemniaki się rozkłada na płasko w misce, wykrawa z tego czwartą część i i rozkłada równo na reszcie ziemniaków. Tą ćwiartkową dziurę się uzupełnia mąką ziemniaczaną
w dublinie, centralnie prawie centrum :-D z praca teraz lipa, ale i tak imo 10x lepiej niz w polsce, jak jestes ogarniety to cos sobie tam zawsze znajdziesz, wynajecie sredniej jakosci pokoju w 2-3 osoby na chacie kolo 450eu, gdzie minimalna placa na reke jakos 1300/msc zarcie prawie taka sama kasa, ciuchy tez, silownie tak dobre i tanie ze tego [...]
Mój żytni razowy też zawsze ciemny a mąka ma dużo łuski ziarna, wygląda jak zmieszana z otrębami. Ostatnio do syna kolega przyszedł jak chleb piekłam i zjadł sam prawie cały bochenek. Od tego czasu mojemu dziecku tez chleb bardziej smakuje :)
bry, co za z dupy pogoda, zimno, gorąco, zimno, gorąco, zimno, gorąco O: mam pytanko, gdzieś mam wrażenie widziałam przepis na takie zdrowe wrapsy tortillowe, ma ktoś przepis albo jakiś ciekawy pomysł jak to zrobić? :) (mąka żytnia do tego czy jak?)
oho^^, czyli tylko mąka, woda sól i bez jaj. A to na teflonie czy jakimś smalcuuuu? Zmieniony przez - olinkaz93 w dniu 2012-08-12 13:31:55 Na suchej patelni ;-)
Al, z jakim sosem ten makaron? Na fotce widac sos do sałatki, ten do makaronu jest z porcja mięska w małym termosie. Skład- ser pleśniowy lazur, smietana 18%, troszke wody,mąka ryzowa do zagęszczenia, bo jest neutralna w smaku, cytryna, sól, pieprz, gałka muszkatałowa.
tu z forum naszego od Ovejki, maka, woda i na koniec sol. Ja mam dwie lewe rece do pieczenia, ale udalo mi sie i nawet, nawet w smkau jest. Zakwas trzymalam przy kaloryferze i za kazdym dodaniem maki dokladnie drewniana lycha mieszalam calosc i wsio
Generalnie jakieś 2 lata temu udało mi się ładnie schudnąć na diecie south beach, nauczyłam się, że biała mąka i słodycze są złe, potrafiłam większość posiłków przerobić na dietetyczne. Później niestety miałam taki okres w życiu, że czasu nie było na nic, więc wróciłam do kuchni mamy i stopniowo straciłam dobre nawyki. W odstawkę poszedł też [...]
No żywiąc się zupą przez cały dzień to i można się w 8 zł zmieścić %-) No dokładnie. Ja niestety gotuję przepyszne kaloryczne, złe zupy, ogórkowa zagęszczana mąką i zabielana śmietaną, zupy kremy, jarzynowe - oczywiście wszystko pełne ziemniaków, śmietany, wszystko gęste - mogłabym gotować dla schronisk górskich, bo nie ma nic lepszego w zimie niż [...]
No żywiąc się zupą przez cały dzień to i można się w 8 zł zmieścić %-) No dokładnie. Ja niestety gotuję przepyszne kaloryczne, złe zupy, ogórkowa zagęszczana mąką i zabielana śmietaną, zupy kremy, jarzynowe - oczywiście wszystko pełne ziemniaków, śmietany, wszystko gęste - mogłabym gotować dla schronisk górskich, bo nie ma nic lepszego w zimie niż [...]
Bunia Ja już różne wersje przerabiałam... ;-) Jajka kokosowe, orzechowe, chałwowe, z malinami w środku i ostatni hit z mąką jaglaną \-) W mojej mikrofalówce wystarczą 2,5 minuty i gotowe. Zmieniony przez - Dotkazoz w dniu 2012-07-06 22:56:17
wyszlo ciasto %-) a chcialam placki, ale troche rozcienczylam mlekiem kokosowym i teraz tak pacze to niezle wygladaja, jak racuchy. maka migdalowa nie spelnila pokladanych oczekiwan, a ta niezla jest
Ja mam trochę inny sposób na chleb, dostałam kiedyś od koleżanki zaczyn, czyli po prostu garść ciasta wziętą tuż przed odstawieniem chleba do wyrastania. Robię tak, że tą garść ciasta czyli zaczyn trzymam w lodówce i nie dokarmiam, jak robię chleb to po prostu mieszam to z mąką i wodą i znowu odkładam tyle samo zaczynu. Chleb rośnie ok 8 godzin.