[...] prawdziwy razowiec lub graham o niskim ig, bez dodatku "czary mary" karmelowego, słodowego, czy innych śmieci. Czytajcie skład pieczywa, jeśli nie jest napisane mąka graham, razowa, z pełnego przemiału (typ od 1850 do 2000), to jest to po prostu zwykła biała i bezwartościowa mąka, albo pieczywo z dodatkiem zwykłej mąki - jak jest [...]
SzeA nie jarzę o co Ci się rozchodzi universal tp też creapure, a nawet jakby nie był to co to za problem jest połknąc 5g tej czy innej kreatyny czy nawet jakby to mąka była Rozdrobnienie nie ma nic tu wspólnego z połknięciem, może z kapsami coś Ci się pomyliło Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2017-05-26 22:42:43
A moze upiecz nalesnki z maki pp np bialka, woda, maka wymieszaj .....na teflon. A do srodka wrzuc jakies miecho, cos zielonego zawin i masz super kanapeczke. Ja tak robie dzieciom kawalki, indyka, ogorki, pomodorki, kapka majonezu. Robie cala fure nalsnikow i zamrazam...potem tylko wyciagam z czelusci lodowy
Te czarne kropki to owe pstrociny. Odnośnie pszenicy wykorzystywanej do produkcji makaronu, to wykorzystuje się do tego 2 jej typy. Pszenica twarda wysokoglutenowa Triticum durum Mąka makaronowa durum: typ 950, typ 1750, semolina. oraz Pszenica zwyczajna Triticum Vulgare, warunkowo musi zawierać duże ilości ziaren szklistych. Mąka makaronowa [...]
[...] co wpłynie na ostateczną kaloryczność. Nie ma za bardzo opcji, żebyś zrobił zdrową panierkę, chyba że będzie na bazie już jakichś tłustych składników, jak nieodtłuszczona mąka kokosowa, czy jakaś mąka na bazie orzechów z małą ilością PUFA. Wtedy w teorii da się smażyć z małą ilością tłuszczu, ale osobiście nie próbowałem, bo nie smażę już od [...]
Ja posiadam Graham od Schulsanda, ale go nie jem bo skład wydaje się podejrzany: Mąka pszenna (mąka pszenna graham 6,8%), woda, otręby pszenne, jogurt, mleko odtłuszczone w proszku, gluten pszenny, olej roślinny, drożdże, cukier, sól, stabilizatory (E412, E341), ekstrakt słodowy emulgatory (E472e, E471) regulator kwasowości (dioctan sodu), śladowe [...]
Wszystko w nadmiarze szkodzi, biała Maka jest mega lekko strawna chyba ze ktoś ka problemy z glutenem szybko wywala cukier i łatwo ja zjeść w nadmiernych ilosciach. Cukrem bym jej nie nazwał ale jest sporo podobieństw, głównym jest to ze łatwo o przejadanie się co jak wiadomo jest kluczem do problemów zdrowotnych.
jeden lekarz uznał ze cukier uzależnia 8x bardziej niż kokaina %-) To mnie zawsze rozp*****la na łopatki. Spytać lekarza czy widział narkocukrzyka wyjadającego na głodzie cukier z cukierniczki. Uzależniać może połączenie tłuszczu i cukru, soli, elementów chrupkich itd. Takie miksy występują tylko w przetworzonej gęstoenergetycznej żywności, a [...]
Z kazdym dniem gardlo nap*****la mocniej:-) ale sie nie poddajemy, dzisiaj z 2500-3000 musze siebie upchac;-) mam nadzieje ze do 12 bede juz w domu. Zalezy to od lekarza jak mnie zbada. Jestem dobrej mysli:-) na dzien dobry jade do maka na ice fruit smoothie%-)
[...] zmianę struktury skórki i jej charakterystyczne pęknięcia. Osiągamy w ten sposób pieczywo o chrupiącej skórce i delikatnym miąższu. Skład: żurek żytni, zakwas chlebowy, mąka żytnia, mąka pszenna (do 10%), rozczyn pszenny, woda, sól, drożdże. Chleb wypiekany jest według starych najlepszych receptur na bazie zakwasu chlebowego żytniego i [...]
Jutro tez ładujesz jeszcze ? Na jakich produktach bazujesz ? dziś glownie mąka pszenna, makaron razowy , ryz , chleb zytni i owoce , zero soli i smieci , Jutro równiez bez smieci ale dam czesc prostych i czesc zlozonych -dodam cukry ( miód , moze loda itp )w sobote juz jazda bez trzymanki po zdjeciach na niedzielne podsumowanie :) opije [...]
natomiast ja ze względu na chorobę muszę przestrzegać diety bezzbożowej i beznabiałowej i mniej więcej dziennie jem w proporcjach (białko/tłuszcz/węglowodany): 106g/113g/101g (dodam, że duża ilość tłuszczy - 113 g to głównie koks, mleko, mąka itp) maka i mleko źródłem tłuszczu? I koks?
W pieczywie nie licza się tylko kcal. Istotny jest skład - żytnie będzie lepsze niż pszenne. To na zakwasie jest lepsze od tego na drożdżach. Szukaj zwykłego chleba żytniego na zakwasie - w skłądzie ma być mąka zytnia i zakwas. najlepiej, żeby mąka była pełnoziarnista. A do pracy - pojemnik z miesem i ryżem doskonale zastępuje kanapki.