Czy taki chleb słonecznikowy jest dobry do diety Skład: mąka pszenna, mąka żytnia , słonecznik, płatki: pszenne, żytnie, owsiane, jęczmienne, sezam, drożdże, sól, woda Chleb bardzo dobry i fajnie by było jakby się nadawał :P Zmieniony przez - xXx_xXx w dniu 2009-03-24 16:47:03
Witam zakupilem chlebek Pelnoziarnisty żytni, ceny dokladnie nie pamietam firma: nowakowski la lorraine bakery group rodzaj pieczywa: chleb zytni sitkowy, krojony,pasteryzowany sklad: maka zytnia (w tym maka zytnia razowa),woda,ziarna zyta lamanego 16%,sól, miod sztuczny,proszek mleczny piekarniczy moze zawierac sladowe ilosci gluten, [...]
Bardzo dobrze, bo nie pozbawiona składników odżywczych :-) Im wieksza liczba przy nazwie mąki tym jest zdrowsza. Tj. taka mąka 450 pszenna to zupełnie biała,oczyszczona,najlepsza do pieczenia biszkoptów. Im mąka wyższy numer tym jest mniej przetworzona a wypieki z niej bedą cięższe,bardziej gliniaste,twardsze itd. Osoboście polecam jednak mąkę [...]
mąka pełnoziarnista to to samo co razowa? :P Nie, to nie jest to samo. Masz też mąkę pszenną pełnoziarnistą ;) ziom. oczywiście że tak :P mąka pełnoziarnista=razowa=typ 2000=grubo mielona. Może być pszenna, żytnia, orkiszowa itp.
Panowie czy chleb z 7 ziaren jest dobrą alternatywa dla białego; zwykłego chleba? skład to: mąka żytnia i pszenna z pełnego przemiału, mąka żytnia i pszenna, sól jodowana, drożdże, słonecznik, soja, sezam, płatki owsiane, siemię lniane, żyto i pszenica łamana, woda.
czy mąka razowa tego gorszego typu(chyba 880 czy jakoś tak) jest w miarę wartościowa i można sobie pozwolić na upieczenie z niej np. pierogów? Czy tylko ta typ 2000 jest wartościowa? Maka razowa to typ tylko 2000.
Bez składu nic nie poradzimy. Na chlebie jedyne informacje to: Skład: mąka pszenna, woda, mąka żytnia, siemię lniane, słonecznik słód jęczmienny, drożdże, sół W 100g: Białko 9,7g Węgle 51,5g (nie ma podziału na proste i złożone) Tłuszcze 4,2g Niedowierzałem, że to chleb pełnoziarnisty więc miła pani sprzedawczyni przyniosła mi taką oto ulotkę: [...]
Najlepszy chleb to taki w którego składzie na pierwszym miejscu widnieje mąka żytnia razowa? Maka zytnia i roznego rodzaju ziarna bez dodatkow karmelu i polepszaczy.
[...] na zakwasie? Myślisz, że na większą skalę piekarniom chciałoby się czekać x godzin, aż chleb sam wyrośnie? Czas to pieniądz. Po 3- nie wiadomo co prawda, jaki typ miała ta mąka, ale możesz się bliżej przyjrzeć przekrojonej kromce- jak będziesz widział otręby, to znaczy, że mąka była wysokiego typu. Ze zdjęcia ciężko mi stwierdzić, ale chyba [...]
Dobra to teraz ja, jako, ze wiadomo jak to jest z chlebem "zytnim razowym" znalazlem w piekarni gdzie pracuje moja mama chleb o takim skladzie. Maka razow, maka zytnia, woda, slonecznik 30%, drozdze, sol. Pewnie te drozdze nie dobre, ale ogolnie nadaje sie?
Siema, panowie z jakiej maki najlepiej nalesniki robic? Z zytniej razowej typ 2000 nie moge zrobic bo sie rozwalaja na patelni, a jakbym przmielil ta make jeszcze raz, bylo by cos z tego? Moze jakis miks pszennej z ta zytnia? Ale wolalbym, zeby byla to taka maka, zebym psychicznie wytrzymal napiecie, ze przynajmniej maka zdrowa zostala uzyta?
[...] to ma makro? ;d po treningu sądzie? No wygląda fajnie na etykiecie. Smaki to mleczna czekolada, a drugi jaki się pojawi biała czekolada z maliną. Brzmią zacnie :-D Skład mąka ryżowa 60% i WPC + dodatki Makro w 100g : 28 g B / 3.7g T / 53g W (tylko 2.1 g cukru) Już mój kumpel testował i mocno pochwalił, ja wezmę sobie po urlopie :-) może [...]
jadłem w poniedziałek ktoregoś tego burgera ale zdecydowanie wole typowe burgery :d tylk ja miałem chyba innego bo była tam jakby prazona cebulka ;d była taka cebulka, tylko jak to te burgery z 'maka' nigdy prezentować się nie będą , tak jak na ich obrazkach ;) płaskie to i w porównaniu do dobrej burgerowni- nie ma podjazdu, jednak nie [...]