SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 10

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 198086

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 5416 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 52179
Panowie kupiłem dziś jakiś chleb wieloziarnisty. Patrząc na skład, można wywnioskować, że jest to chleb idealny ... (?) Czy jednak coś tutaj oszukane?

Skład surowcowy:

1. Mąka żytnia.
2. Mieszanka wieloziarnista.
3. Drożdże.
4. Sól.

Jakie mniej więcej przyjąć b/t/w dla niego? Kcal 237, B 6, T 1, W 47 ?

Poglądowa fota jak on wygląda.



...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 608 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 50703
Szczerze? Kiepski. Mąka powinna być pełnoziarnista, a chleby żytnie powinny być na zakwasie. To, co trzymasz, to właściwie odpowiednik zwykłego białego chleba, tyle, że z mąki żytniej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 5416 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 52179
A to Ci wałkarze ...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1389 Wiek 31 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 36311
A kto powiedział, że żytni musi być na zakwasie? I skąd przekonanie, że to to samo co chleb biały?
Po 1- drożdże też mają swoje dobre właściwości.
Po 2- żytni może być zarówno na zakwasie jak i na drożdżach- ten składowo wygląda wg mnie przyzwoicie, bo nawet zaczyn na chleb musiał być zrobiony z mąki żytniej (niektóre piekarnie robią zaczyn na zwykłej pszennej nawet do żytniaków). Wiesz ile trwa produkcja chleba na zakwasie? Myślisz, że na większą skalę piekarniom chciałoby się czekać x godzin, aż chleb sam wyrośnie? Czas to pieniądz.
Po 3- nie wiadomo co prawda, jaki typ miała ta mąka, ale możesz się bliżej przyjrzeć przekrojonej kromce- jak będziesz widział otręby, to znaczy, że mąka była wysokiego typu. Ze zdjęcia ciężko mi stwierdzić, ale chyba widać.
To chyba tyle, według mnie.

miejsce-na-nowy-dziennik

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 12 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 227
Dzisiaj trening zaplanowałem na 21 , czyli dośc późno . Zazwyczaj przed treningiem daje białko + owsiane rozmiksowane , po treningu ryz+ kura , a przed snem twarog + oliwa . Jak to dzisiaj byscie zaplanowali , bo szczerze przyznam nie zamierzam do 2,3 siedziec albo miec problemow ze snem i chce kolo 24 juz mniej wiecej zasnac , czyli 1 posilek po treningu max . Co radzicie ? ;)

Zmieniony przez - PogrzebaczReaktywacja w dniu 2012-05-19 13:38:57
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 2174 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 29766
więcej zjeść w trakcie dnia, a po treningu jeden posiłek - ryż + kura + oliwa(czy jak tam masz zaplanowane). Tak musisz to rozplanować żeby ci się kalorie zgadzały.

Dostałeś rower więc pedałuj :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 36 Wiek 31 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1874
siemano, jezeli silke zaczynam ok. 10 rano, to co mam zjesc przed? normalne sniadanie, czy lepiej wciagnac jakas rybe, czy kurczaka z ryzem i warzywami? A i jeszcze jedna sprawa, jak zrobie sobie koktajl z banana, jogurtu naturalnego, kefiru i np.z rodzynkami i wypije go po silce, to kiedy powinienem zjesc kolejny posilek- potreningowy?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
normalne śniadanie jeśli to u ciebie owsianka jaja czy coś w tym stylu

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 36 Wiek 31 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1874
oczywiscie, ze tak, dzieki za odpowiedz :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 608 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 50703
Mikers
Próbowałeś kiedyś upiec chleb z mąki żytniej razowej na drożdzach? Bo ja tak. I rozwala się w ch... Dlatego właśnie m.in. żytni razowy (zwykły zresztą też lepiej) robi się na zakwasie. W pszennym jest dużo więcej glutenu spajającego masę, więc nie ma z tym problemu.

Nawet w zwykłych mąkach znajdzie się trochę otrębów; nie da się mąki całkowicie oczyścić. Poza tym do takich chlebów dodaje się wiele różnych ziaren właśnie po to, żeby "udawały" taką mąkę. Tak też zresztą mamy do czynienia w tym przypadku.
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ocena diety masowej po redukcji

Następny temat

Dieta na masę do oceny +kilka pytań

WHEY premium