[...] zwykła pszenica, tylko całkiem inne zboże należące do tej samej rodziny (poczytaj w necie) - różni się smakiem , wartością odżywczą, ilością i rodzajem glutenu (przez to mąka z niego jest cięższa w obróbce, niż zwykła pszenna). Najlepiej spróbuj kupić taką mąkę, tylko o wysokim typie i zobaczysz, jak to wygląda... Ja podobnie jak anubis84 nie [...]
/SFD/2016/12/17/b403cfd955ae4b9bbbff4a6d412213af.jpg Mam taką mąkę orkiszową jak na zdjęciu powyżej. Czy taka mąka jest ok? Bo nie jest na niej napisane, jaki ma typ.
W prawym górnym rogu jest wyszukiwarka , poszukaj , na pewno coś znajdziesz :-) |W razie czego są zamienniki tych składników np. mleko krowie można zastąpić roślinnym , pszenice inną mąką bezglutenową a jaja bananem bądź siemieniem , kombinuj :-)
im bardziej przetworzony tym ma wyższy IG jak napisałeś ale to nie główny powód, o wiele bardziej ważna jest kwestia zdrowotna, chleb biały poprzez swoje przetworzenie jest pozbawiony witamin, błonnika i minerałów. Biała mąka = biała śmierć . Ogólnie nic nie przemawia za tym aby owy chleb biały jeść.
kazda maka sie nadaje do robienia chleba na zakwasie ale w angielskich sklepach jest slaba boka najlepiej zobacz w polskim sklepie zytnia 500-1000 bedzie dobra
Mam to samo zdanie, może poza pierwszą walką i tą w której walczył ten młodziutki czech(co po low kickach nie dal juz rady) naprawde wysoki poziom i super się oglądało. Walka wieczoru troszke mnie zaskoczyła bo była wcześniej a akurat mnie nie było w domu i obejrzałem Maka od 2 rundy dopiero. Szkoda, że nie walczyłeś pozdrawiam
Inner Armour Anabolic Peak -- nie wiem nie znam PVL Mutant Mass --- wałek, mam, nie uzywam, czuc mąką i widac grodki maki po rozpuszczeniu, brzuch boli po 100 g ale to moze wina inna niz produktu. Universal Gain Fast 3100 PharmaFreak Mass Freak -- sklad dobry Jednak ja bym polecil kupic carbo z bialkiem i sobie mieszac jak ci sie podoba.. wiesz [...]
Pytanie czy coś jest zdrowe jest troche nie precyzyjne. Stosowana jest czesciej przez sportowcow, gdyż ma wiecej popiolu niż konwencjonalna mąka pszenna- więcej składników mineralnych i błonnika.Tak jest zdrowa. Jednak jak masz celiakie czy zalecenia diety ubogobłonnikowej to nie bedzie najlepszym wyborem
Nic zabronionego nie ma można śmiało stosować, np niektórzy tylko takiej używają na naleśniki i żyją, głównie chodzi o stopien przetworzenia i oczyszczenia, nim mniejszy stopień tym mąką jest bardziej oczyszczona i pozbawiona np błonnika minerałów
heh niby takie słąbe to jest, a schodzi tego dużo na allegro}:-( Nie kupuj, tak jak poprzednicy mówią lepiej zainwestować to w diete, a jak już to kup sobie mass activator. kiedyś kupiłem wiaderko na próbe i z daleka już zajeżdzało mąką i poszło do wysypania}:-(
mąka z pełnego przemialu moze byc CZASEM dodatkiem w pewnej ilosci. mozesz tez mielic platki owsiane, orzechy, etc.. Poza tym sosy mozna zagęścić w inny sposób, niz poprzez uzycie mąki
[...] może wsiąknąć olej. Możesz co najwyżej założyć na oko, że wsiąknie 20-30 gramów tłuszczów w rybę i panierkę. Następnie w tabelach sprawdzasz wartości odżywcze morszczuka i dodajesz panierkę, w zależności od tego czy była to tylko mąka, czy ciasto z jajkiem. Poza tym, taką rybę jada się okazyjnie, więc wlicz na oko i tyle. Nie jadasz tego stale.
Skład wrzuconego przez Ciebie pieczywa jest jak najbardziej dobry. Dominuje mąka żytnia i zakwas żytni, więc nie ma zbędnych dodatków, takich jak chociażby substancje spulchniające, czy też barwniki nadające kolor. Jeżeli smakuje on Tobie, to śmiało można włączyć do swojej diety. Poza tym, jak chciałbyś dowiedzieć się więcej na temat wyboru dobrej [...]