Ja kupuję chleb typowo razowy. Skład to rzeczywiście mąka razowa. Wypiekany z małej piekarni 15 m od mojego wieżowca. Rzeczywiście smakuje trochę inaczej niż te inne "razowe".
każdy ma takie. Nieotwarte=pewność, że jest to, co na etykiecie. Otwarte może się równać 250g sproszkowanej kredy lub kilo mąki. A nikt nie będzie sobie robił placków za 50 zł (żeby jeszcze mąka żytnia, a na allegro wsypują zawsze pszenną...). 30zł +przesyłka
najlepiej to kup sobie taką małą elektryczną wage domową ja dałem za swoją 6.50 do tego bateria na 9v 2.20 i już wszystko moge dokładnie wyliczyć a atk wogule to duża łyżka do zupy :] mieści około 10 g proszku typu mąka cukier itd no to możesz tak przypuszczalnie 5 łyżek to będziesz miał50 gr płatków
ale chyba w malych miasteczkach w malym piekarniach wieksze prawdopodobienstwo ze to akurat mąka razowa.chyba ze sie samemu robi widzialem gdzies wlasnie przepis na chlebek razowy w "Kuchni SFD".
Dzisiaj znalazłem w polo Wase żytnią delikatess. Jest wypiekana z ziarna z pełnego przemiału. Skład: pełnoziarnista mąka żytnia,sól,drożdże. BTW: 10/1,5/59. Nada się zamiast pieczywa? Zmieniony przez - Lars w dniu 2015-10-11 11:01:49
kowalu80 to co ty posty sobie nabijasz - nieodpowiadając na pytanie co do pytania to mono nie masz się rozkoszowąć smakiem tylko mieszasz i łykasz... skąd masz mono ? Mono jest praktycznie nie smakowe jak mąka
Moja też stała raz prawie rok, później skonsumowana brała bosko, grudki traktuj z bańki. A pytanie mam przy okazji również ja- jaka jest wasza kretka ? (zakładam, że mono)- bardziej bardzo sypka, czy bardziej mało sypka, niby niemal prawie jak mąka ?
Dla mnie 40 latek ,który ******li bzdury też jest gówniarzem, tak więc wiek nie ma znaczenia. Taki np. Lolek niby małolat (zaraz mnie z***ie) a z gęby mu dobrze patrzy i mądrze pisze. Kox - fajny nick ale dla mnie zbyt hard powodzenia, będzie lepiej Donio faka maka "...a nolva sra gdzieś tam po krzakach wokół tej przysadki..." by [...]
zrobić zrobilem do jutra wyschnie i jutro zobacze co to wyszło. Chcałem spróbować zrobic samemu bo wychodzi ponad 3x taniej niz kupowac makaron 250gr za 4zl... a mąka razowa 3zl kilo
[...] up active labu czekoladowy to cos jest made in germany wiec mozna sie było tego spodzewać. w proszku do pieczenia jest weglan sodu difosforany i sladowe ilosci jaja mąki i soji myśle że to difosforany albo soja tak działają a moze mąka po terminie nie wiem ale w składze tego supla nie ma difosforanow jaj ani chyba soji pomocy co to moze być