1. Chleb razowy poprostu. Patrzysz na sklad i wybierasz ten, ktory ma malo dodatkow (sklad jest dosc krotki: np. maka zytnia, woda, drozdze, sol). Wegle z razowca sa lepsze niz z bialego pieczywa. 2. Ryby to bardziej gotowane, bez panierki. 3. - 4. Najzdrowiej gotowac, parowac. Smazenie to ostatnia opcja, bo jest najmniej zdrowa. 5. Piersi [...]
Ja Ci napisze tyle, ze jakos w 2006 roku zjadlem dwa opakowania EPI. Cykl ze dwa miechy po 30/50 mg ed. Wtedy to mnie porobilo zaj**iscie. W zeszlym roku sie skusilem przy na epi i jakis niby tren, przy podkladzie z testa. Jedno wielkie gowno mimo, ze producent i sprzedawca niby pewni. Wiec sklaniam sie jak chyba wiekszosc, ze lepszy koks z [...]
Bo biala maka ma wysoki indeks glikemiczny i znacznie szybciej podnosi poziom insuliny w organizmie, co niewykorzystane prowadzi od razu do zamiany w tluszcz. To tak w skrocie Pozdrowienia Xena
przemas931 < hehe, mam z tyłu z prawej, to na bank oryginał, hahaha. Banan < dzięki . No Ostrowii od kilku miesięcy właśnie nie kupowałem bo eksperymentowałem. A nigdy nie powinno pisać "Smak naturalny"? Bo nikaj nie widzę ;) Ps. no wiesz, jakby wymieszali z rozpuczalną mąką to może by się coś dało zarobić :P Zmieniony przez - Kwic [...]
Makaron jest ok, ale nie jako stały element diety, chyba że znajdziesz jakiś wartościowy, teraz w netto widziałam z eko mąki żytniej sama mąka 1850 żytnia i woda. Gajner jest zbędny, mało wartościowy. Same cukry proste kiepskiej jakości. Ryby http://www.sfd.pl/Ryby__po_kt%C3%B3re_warto_si%C4%99ga%C4%87_-t1132561.html
1. Mąka jest wysoko przetworzona więc odpada. Ma puste kalorie. A jeśli chodzi o zastępowanie to zastępuj takimi produktami by w całej puli dawało to taką samą ilość kcal oraz btw 2. Rodzynki są źródłem węglowodanów, dla smaku są dodawane do płatków owsianych a je się je przeważnie rano. Możesz je jeśc w ciągu dnia 3. Nie mam przepisów, ale warzyw [...]
1. Mąka razowa też??? 3. Hehe, tylko z tą dynią to trochę ciężko na surowo... Wszystkie inne warzywka staram się na surowo, a dynię strasznie lubię, więc temu pytam...
co to znaczy czy może być? generalnie jest to posiłek składający się z wartościowych i nieprzetworzonych produktów, więc jest ok tyle, że mąka pełnoziarnista na oliwie lepiej nie smażyć, smaż bez tłuszczu na teflonie albo daj masło no i dlaczego bez żółtek?
[...] to to przewaznie jajecznica z 3 pelnych jaj i 2 białek, z szynka cebula i jedną bułką pełnoziarnistą, lub omlet z 7-8 białek, plus otręby owsiane, wiórki kokosowe, kakao, mąka, proszek do pieczenia, cukier brązowy, drugi posiłek to płatki owsiane z mlekiem troche miodu i suszone owoce, rodzynki, żurawina, morele, lub płatki z bananem [...]
[...] już się z tym pogodziłem ;) i jakoś mi na tym nie zależy. Mogę sobie pomóc dobierając odpowienią dietę (samemu raczej trudno będzie xD). bdw, placki na owsianych- jak to się robi? (sry że zadaje takie głupie pytania, z resztą neio musisz odpowieadać ) chodzi Ci o takie najzwyklejsze płatki owsiane- te sprzedawane po 1kg jak mąka czy cukier?
Mąka razowa jest w porządku. Po niej nie masz problemów żołądkowych? Ja bym się tam tym białkiem roślinnym nie przejmował, ustaw zwierzęce na 2g/kg masy ciała i będzie okej.
[...] razowego chleba. To jest gatunek wymarły, chyba że się samemu zrobi. Te co podałem przynajmniej mają podane składy gdzie na pierwszym miejscu jest ziarno żyta, dopiero potem mąka razowa. Generalnie widać, że są pełnoziarniste, a nie tylko z dodatkiem plewów żeby je udawały. A to że dali tam trochę słodu, bez przesady. Przy niepaczkowanym to w [...]