jak nie chcą dobrze sie uformować dodaj mniej wody mąka zbędna po to są przepisy dla kulturystów żeby mąki tam nie było Cfaniac dodaj cynamonu słodziku i będzie git
Studensky, powiedz mi co mam, dodac do plackow, aby nie byly rzadkie? Dodajac make, robi sie fajna, zbita konsystencja, no ale jak wiadomo maka nie jest za zdrowa. Zmieniony przez - bartek895 w dniu 2009-07-19 16:46:57
[...] ale trening czyni mistrza i trochę zmieniłem przepis :) ok tych 100g płatków owsianych (ewentualnie pół szklanki) 2 jaja oliwa miód cynamon jakiś dżem czasem dla smaku :) mąka Głównie zmieniłem to, że dodaję mąkę, bo bez niej było za płynne to wszystko. Robię tak jak w przepisie tylko z 4-5 małymi łyżeczkami mąki i wychodzą takie rachuchy [...]
Jeśli kupiłeś z Chin, to kupiłeś kryształ który ma nieco wody, jak nie chcesz żeby Ci kapsy zamokły musisz to wysuszyć w ryżu, wymieszać z mąką ryżową czy jakaś inna co nie zrobi się z niej kisiel i dobrze wchłonie wilgoć. Inaczej po kilku dniach będziesz miał kisiel z dnp
lece tadka ampe co 2 dni i powiem wam ze chyba naprawde wybiela skore, dzis na siebie patrze w lustrze i wygadam jak mr.maka ;] trzeba było lepiej sie wypłukać po kąpieli a nie na tadka zganiać :P
Dzisiaj skorzystałem z przepisu na placuszki owsiane i muszę powiedzieć, że nie wyszło to najlepiej:/ Nie chciały przewrócić się na drugą stronę. Czy przypadkiem mąka nie byłaby wskazana???
Popróbuje trochę zrobić te bułki z mąki ryżowej od melvity, naleśniki z tego wychodzą bomba polecam :-P. Tylko z tą mąką jest tak jak z ziemniaczaną nigdy nie będzie ciałem stałym tyko cieczą trzeba to zrobić gęste i do foremek%-) Zmieniony przez - Reccon w dniu 2018-01-10 23:56:24
Z ryżowej bułka Ci nie wyjdzie, musi być dodatek innej np.: ziemniaczanej, czy pszennej razowej, bo nie wyrosną. Ale jak zrobisz od czasu do czasu np.: z pszennej razowej świat się nie zawali - http://www.sfd.pl/Domowe_razowe_bu%C5%82ki%2C_nie_tylko_do_hamburger%C3%B3w_-t1082431.html wypadają bardzo dobrze, można je zamrozić. Robiłam setki razy. [...]
O którym mięsie piszesz? Miód używam bo jestem chory i to dobrze działa na moje gardło. Masło orzechowe jest z migdałów. Czy jest różnica czy używam ryż biały czy parboiled? Mąka ryżowa to najlepszy zamiennik pszennej do naleśników.
[...] No ale jakby nie patrzeć w smaku dosyć jałowy, następnym razem może wcisnę czosnku do niego Niestety kebab mi z tego za cholerę wyjść nie chciał Swoją drogą, próbowałeś na grillu elektrycznym to upichcić? Co ma niższe IG - ryż brązowy, czy mąka żytnia razowa 2000, oba po obróbce termicznej? Zmieniony przez - Granathar w dniu 2011-06-16 10:32:38
[...] ogórek, pomidor, szczypior. Papu wyszło lepsze i smaczniejsze jak w fast foodzie. Bułka pyszna: z przypraw dałem: majeranek, zioła prowansalskie, papryki czerwonej. B - 30g (liczę tylko zwierzęce), Tłuszcze: 6g (wołowina i jogurt), W- 62 (jogurt i mąka, warzyw nie liczę). Kolego piękny posiłek przedtreningowy. Smażyłem na Pamie. Dzięki za przepis
Bardzo lubie slodkie formy posilkow i dlatego dałam odzywke :/ Może i słodkie jest fajne ale odżywka w okolicach treningów, jako główne źródła białek, na dodatek raptem z łyżką płatków owsianych to niezbyt dobry pomysł. W tych okresach raczej zaleca się konktretne posiłki. Jak już chcesz czegoś słodkiego to masz owoce, które możesz zjeść w innych [...]
Mięso wrzucaj przed obróbką a nie po niej. Miód można zastąpić ksylitolem/erytrytolem. Orzechy ziemne nie są wartościowym produktem. Ryż biały, mąka ryżowa, płatki błyskawiczne to jednak w pewnym stopniu przetworzone produkty. Staraj się dobierać te mniej przetworzone wersje.
[...] czy płatki owsiane, otrzymuje sie go bowiem z półproduktu w postaci mąki. Natomiast wyroby mączne postrzegane są jako te, które nas tuczą i są niezdrowe. I faktycznie mąka, która stanowi podstawę większości makaronow ma dwie duże wady: po pierwsze, otrzymywana jest z bogatej w problematyczną dla wielu osób gliadynę pszenicy, zaś po drugie [...]
strączkowe suche (100g) na: pieczywo (135g), makaron (100g), mąka i kasze (100g) tez nie bardzo soja ma na przyklad ok 30g bialka, makaron 7g(?), za to wegli jest w soi jakies 2x mniej niz w makaronie, wiec nie wiem czy to taki zamiennik