Wczoraj robiąc sobie fit wersję pizzy podczas przesiewania mąki dopadła mnie pewna zagwozdka. Otóż podczas przesiewania mąki pełnoziarnistej na sicie zostały mi otręby, które oczywiście wsypałem ponownie do składników na ciasto. Jednak rodzi się pytanie czy mogę sobie ręcznie dosypywać otrąb do mąki niższego typu, czy będę mieć jakieś straty w [...]
ja robie gulasz. podsmażam serduszka na masełku (mozesz je wczesniej na pół pokroić) , w ok szklance wody możesz rozpuścić pol kostki rosołowej (ale lepiej nie bo to syf) do tej wody wrzucasz te serduszka, cebule wczesniej tez podsmazona, papryke i pieczarki, cukinie też mozesz. doprawiasz. tak z pol h na małym ogniu. Zageszczasz mąką kukurydzianą [...]
dieta to u Ciebie leży, ale myślałem że jesz coś innego niż pancakesy też :-) a pancakes jest zły? Mąka żytnia pytlowa, jajka, olej rzapakowy, wiejski, twarog. Myślę,że to dobre rozwiązanie. Dodatkowo 400-500g miesa leci
Ale, że fit czy jakie? :-) Mąka pszenna typ 2000 albo żytnia, albo jakaż razowa, do tego mleko albo woda i jedziesz :-) Warto dodać ciut wody gazowanej to będa takie fajne pulchne :-)