to nie pisze, na boku opakowania pisza sklad ;ze maka makoronowa pszenna,woda, a z 2 strony ze wytworzyny z najwyzszej jakosci maki, zawartosc pszenicy durum i specjalny proces mielenia ziarba pozwala otrzymac make, dzieki ktorej makaron jest itepe..
czy ta maka sie nadaje do robienia nalesnikow itepe ogolnie do zastosowania na sniadanie np zamiast plackow owsianych itepe, do robienia pizzy no wiecie, do ogolnego spozycia? oraz jak sie je siemie lniane? czy sie jakos przyrzadza czy np jem je prosto z paczki? powarzam pytanie,..
jaki chleb jest najlepszy? ostatnio kupiłem jakis ciemny (nie pamiętam nazwy) z ziarnami ale w składnie była mąka pszenna i orkiszowa, są chleby pozbawione mąki pszennej? jak się nazwyają bo ja w temacie chleba jestem zielony bo ostatni raz go jadłem z 2lata temu :D
ja nie widze przeciwskazać choć pity to głównie mąka przenna poszukaj tortille z mąki durum... Dieta ma być urozmaicona...dodaj troche sera feta( pytanie czy on też zawieta kazeine??) bedzie rewelacja :)
[...] gotowane po treningu ok.400g są dobrym rozwiązaniem? 2.Czy zółtka jaja normalnie wliczać die diety? 3.Czy podczas robienia masy ponad 6ww/kg takei węglowodany jak Owsianka,mąka żytnia-razowa typ.2000,brązowy ryż,makaron razowy będą okej czy są to raczej dobre produkty przy redukcji a teraz przy masówce zamienić to na biały ryż,makaron zwykły? [...]
oto przepis jaki podal mi kolega na diecie kwaśnieskiego: Składniki: - 18 żółtek (360g) - 4 białka (160g) - 50 dag sera białego tłustego - 10 dag mąki (ja nie stosuje) - smalec / łój (do smażenia) (ja stosuje olej) Ser zmielić przez maszynkę razem z żółtkiem, mąką i białkiem. albo poprostu to wszystko razem dokładnie wymieszać/zmiksować. Rozgrzać [...]
[...] + pompki b. składanka (brzuch) a. wznosy bioder na piłce b. uginanie na piłce i coś jeszcze, ale nie pamiętam już. Dieta zgodnie z rozkładem): - bulletproof - 2 mufinki (mąka gryczana, kakao gorzkie, jaja, whey, banan, cynamon) - jw. - sałatka z szynką szwarcwaldzką, mozarellą, suszoną figą i pitą - jaglana, pierś z kurczaka, oliwa, pestki [...]
Trol carbo nie potrzebne juz , a maslo oczywiście,ze trzeba liczy,a co to ,maslo ma jakies specjalne przywileje? i nie dosc,ze liczyc to starac się jesc go jak najmniej A do Swamprage, nawet znalazlam te pampuchy w tabelach pampuchy- 303 kcal/100g B-6,2 g T-11,0 g W-45,6 g a sadze o nich tyle,ze to kiepski pomysl by je często jesc. Praktycznie [...]
najlatwiej sote - lekko opruszyc maka z przyprawami i na patelnie poza tym, schab ma to do siebie ze sie zrobi suchy. to zalezy tez czy walisz go calego czy plasterki
Mam pytanie odnosnie makaronu i bulki bialej. Mowi się ze bulka biala(pszenna) jest nie dobra, niezdrowwa i w ogole fee bo jest robiona z mąki pszennej, natomiast makaron jest polecany ale jest rowniez robiony z maką pszennej i jaj. Dlaczego wiec pszennego pieczywa sie nie je ?
[...] ja tez ostatnio robie gulasz, z tym ze ja dodaje do wołowiny cala mase warzyw: marchew, cebule, pieczarki, papryke, ogórka kisz i pomidora :) ale Twoj z kurczakiem i pieczarkami napewno zrobie! (a zageszczasz czyms? ) rzabba a do omletu nie jest potrzebna mąka? bo ja chetnie bym sobie taki omlet wciągneła ale kiedys robilam z jaj, mąki i mleka.
ta mąka jest oki - wybieraj tą o najwyższym typie np typ 2000. jakbyś chciał robić naleśniki białkowe (przepis podałam w ostanim chyba nuemrze Rebel Magazin) użyj pszennej razowej bo jest bardzie puszysta niż ta żytnia. Tylko pamiętaj, że rano tych wegli jest niewiele. 100 g mąki razowe to w dużym uogólnieniu około 60 g przyswajalnych węgli.
Drogi Jabol- mąka żytnia może być owszem, z takową też robiłam naleśniki choć czasem przypalały sie pierwsze sztuki . po prostu te z pszenną są bardziej puszyte. A odnośnie mojego kucharzenia to na rynku znajdziesz moją książkę z dietetycznymi "kulturytycznymi" przepisami kulinarnymi "Supersylwetka" (tytuł to wymysł wydawcy, [...]