Gdzieś kiedyś wyczytałem że wiórki kokosowe to zupełnie inna bajka niż olej kokosowy i same w sobie nie są dobrym źródłem tłuszczów, no i chyba to że w 100g jest bodajże 64g T w tym 60g to kwasy tłuszczowe nasycone. Zatem podsumowując wiórki kokosowe są dobrym źródłem tłuszczy w diecie i śmiało mogę ich używać? Są dobre, podobnie jak olej [...]
Luko, ja też czuję pewne ograniczenia przy komponowaniu posiłków, trudno mi wyjść poza zestaw mięcho z warzywami i omlet z dodatkami. Ale odkopałam w szafce mleko kokosowe i coś kombinuję. Przeklejka z dziś: /SFD/Images/2016/1/2/f2a688f9545249c5b4cb511dea35a9a0.png 24.04.2018 Okno: 11:00-22:30 (założenie ca 10h) Założenia: 1900 kcal (B: 140g, T: [...]
[...] liczę %-) ) z jagłami, zmielonym słonecznikiem w polewie z czekolady mlecznej posypane cynamonem. /SFD/2018/8/14/4839ffe159184511ae07fdb12002ffa3.jpg O jeszcze wpadły lody kokosowe. Nie dodawałam odżywki co by nie popsuć smaku kokosa. Następnym razem zrobię pół porcji czystej, a pół z białkiem. [...]
[...] Raz wyjdzie troszkę za luźny, raz za twardy :) Ale taki podstawowy schemat: Składniki: * chudy ser twaróg - 500g * paczka galaretki, polecam cytrynową albo malinową * mleko kokosowe 100ml * odżywka białkowa 20-30g * czekolada gorzka, nie schodzę poniżej 70% - 40g * mleko kokosowe - 40ml Jak robić? * Wsypuję do miski galaretkę * Zalewam szklanką [...]
miewam też przyjemne sny, nawet bardzo przyjemne dobra ciach bajera, bo troszku spamujemy make kokosowa widziałam no mogę sobie zmielić wiórków w Thermomixie (tylko, że wiórki kokosowe mają specyficzny smak i są słodkie) ale to jest myśl, można desery porobić, mleczko kokosowe hmm, podumam, pokombinuję