Czego potrzebujemy: Spód: 60 g daktyli 30 g zmielonych płatków owsianych 25 g mąki kokosowej 5 g kakao Masa: 200 g kaszy jaglanej 500 ml wody 50 g stałej części mleczka kokosowego 35 g masła orzechowego 30 g odżywki o smaku biała czekolada lub karmel 30 g erytrytolu Polewa: 40 g masła orzechowego 10 g oleju kokosowego szczypta soli Jak wykonać: [...]
[...] domowy wyrób możesz przechowywać w lodówce do czterech dni. Jego zaletą jest większa ilość białka w porównaniu z innymi roślinnymi opcjami, takimi jak mleko migdałowe czy kokosowe. Ponadto proces produkcji mleka owsianego utrzymuje cały rozpuszczalny błonnik w nienaruszonym stanie. Śmiało można powiedzieć, że ma ono najwięcej błonnika ze [...]
Czego potrzebujemy: 180 g stałej części mleka kokosowego ( mleko z Biedronki się nie nadaje) 130 g wiórków kokosowych 20 g mąki kokosowej 40 g syropu klonowego lub płynnego miodu 90 g gorzkiej czekolady 10 g oleju kokosowego Jak wykonać: Mleko kokosowe, wiórki i mąkę razem z syropem dokładnie mieszamy, do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. [...]
Czego potrzebujemy 180 g ugotowanego batata 110 g kremu Nutwhey almond cinnamon 60 g mąki kokosowej 50 g syropu klonowego 45 g WPC Protein Plus smak toffee with cofee 40 g kakao Jak zrobić Ugotowanego batata rozgniatamy widelcem i dodajemy kolejno wszystkie składniki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie [...]
Czego potrzebujemy: 220 g krewetek 10 g oliwy 80 g mleka kokosowego 100 g groszku cukrowego 100 g świeżego makaronu najlepiej tagliatelle 1 łyżeczka curry sól i pieprz sok z cytryny lub limonki Jak wykonać: Groszek cukrowy gotujemy w wodzie kilka minut i odcedzamy. Krewetki wkładamy do miski i zalewamy wrzątkiem na 2- 3 minuty. Odcedzamy, [...]
Składniki: 1 jajko 20g odżywki białkowej o smaku waniliowym 25g mąki gryczanej 25g mąki jaglanej 15g mąki z tapioki 60g dojrzałego banana cynamon proszek do pieczenia mleko kokosowe lub migdałowe Sposób przygotowania: Jajko, banana, mąki, proszek do pieczenia, cynamon oraz odżywkę należy dokładnie zmiksować na gładką masę. Dodać mleka aż ciasto [...]
Czego potrzebujemy: 350 g warzyw - mix papryka, cukinia, groszek cukrowy, kiełki fasoli 500 g piersi z kurczaka 400 ml mleczka kokosowego 10 g oleju 80 g pasty curry 240 g ciecierzyca trawa cytrynowa liście kaffiru pół limonki świeża kolendra sól, pieprz Jak przygotować: Olej rozgrzewamy na patelni. Kurczaka pokrojonego w paski obsmażamy krótko. [...]
[...] do garnka. Dodać pastę z nerkowca, miód, i masło. Całość podgrzać i następnie zblendować na gładką masę. Do powstałej masy dodać ryż preparowany, płatki migdałowe, wiórki kokosowe i nasiona chia. Całość dobrze wymieszać. Przełożyć do foremki 20x20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Mocno docisnąć i wyrównać łyżką. Przełożyć do lodówki na [...]
Czego potrzebujemy: 300 g dyni - najlepsza dynia Hokkaido 50 g mleka kokosowego 5 g oliwy tymianek, rozmaryn, sól pieprz, ostra papryka Jak wykonać: Dynię obieramy ze skórki, kroimy, dodajemy oliwę, tymianek oraz rozmaryn - wszystko dobrze mieszamy. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem, wykładamy dynię i pieczemy - zwykle wystarcza 25 minut w [...]
[...] Dajesz do piekarnika na 175 stopni na okolo 25/30 min w formie z papierem do pieczenia. Mozesz kombinowac i dodac rodzynek troche i ja osobiscie daje okolo 40 gram bialka kokosowego i wtedy daje jedno jajko wiecej zeby masa nie byla za sucha. Mozesz dodac inne bialko. Mysle vaniliowe i ew. czekoladowe tez bedzie dobre. Ciasto szybko sie robi i [...]
Pomysł na ta danie nie jest mój, ale przerobiony po mojemu. Składniki: -30g białka smak NATURAL, kokosowe oczywiście też się sprawdzi -40g mąki pszennej -200g wiórków kokosowych -200ml mleka 2% -szczypta soli -łyżka miodu wilokwiatowego -3-5 kropel aromatu waniliowego Wykonanie: Wymieszać w misce mąkę z solą i wiórkami kokosowymi. Białko [...]
Skladniki - 2 bialka z jajek 1 cale jajko 20 gram wiorek kokosowych 50 ml. mleczka kokosowego 50 ml. wody 20 gram Bialka o smaku waniliowym 20 gram Bialka o smaku kokosowym Przygotowanie- 1. 2 bialka z jajek wbijamy i miksujemy az zrobi sie pianka. Calosc odstawiamy na bok. 2. Mleczko kokosowe , wode , cale jajko i slodzik miksujemy az [...]
[...] łyżeczki cukru trzcinowego – do wyboru Przygotowanie W misce połącz ze sobą wszystkie sypkie produkty: mąkę, płatki owsiane, odżywkę, proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe. Roztrzep jajo i połącz z olejem oraz mlekiem. Połącz składniki sypkie z mokrymi, dodaj substancję słodzącą i dobrze wymieszaj tworząc masę do muffinów. 12 sztuk [...]
Dziś coś na słodko – ciasto pomarańczowo-czekoladowo-kokosowe powstałe z końcówek wszystkiego co mi leżało na półkach i w lodówce, w smaku w zasadzie zaj**iste, więc wrzucę. xD Skład: Płatki owsiane górskie 200g Pomarańcze 3 spore sztuki(ja dorzuciłem jeszcze jabłko bo mi leżało ostatnie) Wiórki kokosowe 100g Kakao ~50g Odżywka białkowa [...]