Słodycze kuszą nie tylko swoim smakiem, ale też wyglądem. Będąc na diecie potrzeba wiele samodyscypliny, by umieć odmawiać sobie słodkości. Na szczęście żyjemy w czasach, gdzie tradycyjne słodycze znajdują swoje odpowiedniki w zdrowszej wersji.
[...] 30 g wiórków kokosowych 50 g gorzkiej czekolady 90% Przygotowanie: Banany rozgnieść widelcem, do powstania jednolitej masy. Do bananowej masy dodajemy płatki owsiane, wiórki kokosowe i masło orzechowe, dokładnie mieszamy, można dosłodzić ksylitolem lub erytrytolem. Z masy formujemy na blaszce, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia, różnych [...]
[...] Mamy wiele możliwości, ale powinniśmy sami sprawdzić, jaka opcja odpowiada nam najbardziej. Owocowy mus z nasionami chia Składniki: 100 ml mleka 3,2% tł. 400 ml mleczka kokosowego (puszka) 50 g nasion chia laska wanilii 40 g ksylitolu 50 g malin 50 g jagód 50 g truskawek 30 g orzechów włoskich 30 g gorzkiej czekolady 90% Przygotowanie: Do [...]
[...] orzeźwiające przekąski. Bardzo fajnie, że jest coraz większy wybór, zarówno wśród smaków, jak i bazy takiego vegangurtu. Coconut vegangurt to przekąska na bazie mleczka kokosowego, bez dodatku cukru i innych smakowych składników. Jest to zatem vegangurt naturalny. Do składu nie ma się do czego przyczepić. Jest krótki, prosty i ma same [...]
Wiele osób, szczególnie kobiet lub początkujących adeptów sportów siłowych, słysząc o śniadaniu, myśli to owsiance lub gotowych musli. Ciężko im wyobrazić sobie spożywanie wytrawnego śniadania w postaci mięsa z warzywami. Pozostaje więc wybór posiłku na słodko, który w pewnym stopniu zaspokoi również ochotę na słodycze. Podsumowanie Wśród [...]
Gronkowce powszechnie występują w naszym otoczeniu. Od 10% do 50% osób jest stale lub tymczasowo nosicielami gronkowca złocistego. Pierwsze doniesienia na temat gronkowców pochodzą z lat 80. XIX wieku. Bakterie z rodzaju Staphylococcus zostały odkryte już w 1880 r. przez szkockiego lekarza Alexandra Ogstona, który nadał im nazwę wynikającą z [...]
[...] nie zawierają dodatku cukru oraz oleju palmowego, a charakteryzują się bogatym smakiem i właśnie dlatego mogą być nowym ulubieńcem smakoszy słodyczy. Ciastka kakaowo-kokosowe Kakaowe ciasteczka MAGIC CARDS o smaku kokosowym pokryte są kremem z wiórkami kokosowymi oraz przypominającą lukier, jednak bez cukru, polewą. Dodawane mogą być do [...]
Budyń, można powiedzieć, że jedna z pierwszych słodkości, które istniały w dzieciństwie. Dzięki dodatkom w postaci herbatników czy rodzinek był numerem jeden. Dziś na szczęście rynek słodkości się rozwinął, ale jeśli ktoś jest nadal lojalnym fascynatem tego niepozornego deseru, może skorzystać z poniższego porównania, dzięki któremu wybierzemy [...]
[...] spowodować może problemy z wątrobą i nie tylko, jego dopuszczalna dzienna dawka to 200 mg/doba, na kilogram masy ciała. Obecność węglanów sodu. Oatland Biscuit Co wafle kokosowe Skład: tłuszcze roślinne (olej palmowy, częściowo utwardzony olej palmowy), cukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, miazga kokosowa (4,8%), serwatka w proszku (z [...]
[...] Dziś przyjrzymy się, co kryją w sobie: mango, banan, czarne jagody oraz pomarańcze. Sałatka z kurczakiem i pomarańczą Składniki: 150 g piersi z kurczaka 15 g oleju kokosowego 30 g rukoli 30 g sałaty lodowej 150 g pomarańczy 50 g orzechów włoskich 20 g swojskiego miodu 10 g oliwy z oliwek 15 g soku z cytryny 20 g musztardy (np.: [...]
Chałwa to kolejny produkt, który chciałbym porównać. Wielu z was, kocha chałwę za jej oryginalność i niepowtarzalny smak. Niestety zazwyczaj te spotykane w sklepach przepełnione są syropem glukozowym, utwardzonym olejem roślinnym i małą zawartością procentową sezamu, co stawia taką chałwę w złym świetle. Czy możemy od czasu do czasu nacieszyć się [...]
Rynek sportowych przekąsek obecnie się rozrasta, a jedną z opcji, jakie wykorzystać może osoba trenująca są fit ciastka. Są to zazwyczaj odpowiedniki rynkowych słodyczy, które zostały wyprodukowane zgodnie z fit normami, jak i przy użyciu dodatków wzbogacających ich wartość odżywczą, co sprawia, że są korzystniejszą opcją dla naszego zdrowia [...]
Od lat 70. XX wieku tłuszcze są demonizowane, przypisuje im się wyniszczenie układu sercowo-naczyniowego, miażdżycę i zawały. Czy jest to polowanie na czarownice, czy może w różnorakich zaleceniach dietetycznych tkwi zianko prawdy? Przede wszystkim niesłychanie ciężko jest wyselekcjonować i obarczyć winą poszczególne składniki diety. Przykładowo [...]
[...] 1930 kcal (30 g węglowodanów, 170 g tłuszczów, 70 g białka) Śniadanie „Owsianka” z nasion na mleku sojowym z wegańską odżywką proteinową Do mleka sojowego wrzucamy wiórki kokosowe, pestki dyni, nasiona słonecznika, orzechy włoskie, masło orzechowe, ALLNUTRITION Vegan Protein i olej z winogron. Wszytko razem mieszamy. Można dosłodzić stewią. [...]
Istnieje sporo kontrowersji na temat tego, ile powinno się jadać posiłków na co dzień, a także w jakich odstępach czasowych. Sporo osób, które zaczynają przygodę z kulturystyką i sportami siłowymi ma błędne przekonanie, że budowanie masy mięśniowej jest silnie powiązane, z ilością zjadanych posiłków. Jeśli danego dnia zjemy odpowiednią ilość [...]
[...] bardzo dobry w smaku, ma lekko migdałowy zapach, całkiem dobra cena. Minusy: nie jest to produkt ogólnodostępny, skład mógłby być bez dodatków. Bjorg Coco Skład: woda, mleko kokosowe* (11%) cukier trzcinowy* stabilizator: guma guar sól morska *certyfikowany składnik ekologiczny. Wartości odżywcze: 100 ml tego napoju dostarczy 32 kcal, w tym: 2 g [...]