[...] znaczenie w kontekście regeneracji. Wykorzystano w jego składzie koncentrat białka serwatkowego, który charakteryzuje wysoka wartość biologiczna. Aminokwasy dla sylwetki i błonnik dla jelit Zawiera on korzystny profil aminokwasowy, który sprzyja odbudowie tkanek, co ma znaczenie szczególnie w momencie uprawiania aktywności fizycznej. Warto [...]
Dość często, aby pozostać w formie cały rok, musimy się skupić na odpowiednim odżywianiu, które ma na celu dostarczenie tyle energii, ile jest niezbędne do treningowego progresu, a ogranicza magazynowanie tłuszczu. Jest to niezwykle trudna sztuka. Jednak niekoniecznie musisz szczegółowo codziennie dbać o to, aby nie przesadzić z kaloriami. [...]
Fasola to doskonałe źródło białka roślinnego, błonnika, żelaza i wielu witamin. Oferuje w związku z tym bardzo dużo zdrowotnych korzyści. Czytaj dalej, jeśli chcesz poznać jej właściwości, rodzaje fasoli oraz w jaki sposób można ją wykorzystać w kuchni. Fasola może powodować wzdęcia i gazy Fasola jest zdrowym produktem, ale u niektórych może [...]
Aktywność fizyczna sprawia, że wiele osób czuje się pobudzona. Kiedy jesteśmy senni i zmęczeni, to często rozpoczęcie ćwiczeń sprawia, że szybko się rozbudzamy, a poziom naszej energii rośnie - i to naprawdę dość szybko. Gdy rośnie temperatura Twojego ciała i przyspiesza się przepływ krwi, wówczas poziom Twojej energii rośnie, a psychika sprawia, [...]
Co ciekawe, to pytanie zadają głównie panie, dlatego odpowiadając w tym artykule, pozwolę się zwracać głównie do nich. Uwaga - artykuł będzie zawierał pewną dozę uproszczeń, celem przedstawienia tego zagadnienia, jak najszerszemu gronu Czytelników. Podsumowanie Pamiętaj, to nie miłość do węglowodanów może być problemem. To głównie źle dobrane [...]
Redukcja tkanki tłuszczowej wcale nie jest skomplikowana, tylko ludzie z reguły nie potrafią utrzymać odpowiednio długo właściwego reżimu kalorycznego i treningowego. Dlatego niejednokroć osiągają połowiczny sukces lub żalą się w Internecie, iż „diety nie działają”, „trenerzy kłamią”. Klasyfikacja tuczących i względnie bezpiecznych produktów [...]
[...] 8,5%, substancje zagęszczające: przetworzone wodorosty morskie z gatunku Euchema, konjac; aromaty, warzywa suszone (cebula, czosnek), emulgator: metyloceluloza; sól, cukier, błonnik pszenny, skrobia modyfikowana, przyprawy, barwnik: tlenki i wodorotlenki żelaza Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 244 kcal Tłuszcz: 20,3 g (w tym [...]
Wege pasta w stylu greckim z serii Vemondo, to pasta mająca nawiązywać swoim składem do kuchni krajów śródziemnomorskich. Producenci zdecydowali się wykorzystać tutaj dwa rodzaje cukinii (żółtą i zieloną), oliwki, soczewicę zieloną i różne przyprawy.
Przekąski odgrywają istotną rolę w naszej diecie. Przemyślany dobór przekąsek może pomóc w dostarczeniu ważnych składników odżywczych, zaspokoić głód oraz zapewnić energię i koncentrację na część dnia. Niestety wiele popularnych przekąsek jest bogatych w tłuszcze trans, cukry proste i sztuczne dodatki, które mogą wpływać negatywnie na nasze [...]
[...] konsumpcji zbóż, ze stanem zapalnym. Tak samo niejednoznaczne są w tej kwestii owoce. W literaturze brakuje konsensusu co do przeciwzapalnego działania zbóż i błonnika. Pewny jest za to pozytywny wpływ na zdrowie oliwy z oliwek i orzechów włoskich, o ile będą spożywane z umiarem. W nadmiarze zaszkodzić może wszystko, nawet woda. [...]
Orzechy to pyszne, chrupiące i zdrowe przekąski, można je spożywać, będąc na każdej diecie, nawet na ketogenicznej czy wegańskiej. Pomimo wyższej zawartości tłuszczu mają wiele istotnych korzyści dla zdrowia i prawidłowej masy ciała. Orzechy są częstym dodatkiem do wielu dań i to nie tylko tych na słodko. Wykorzystywane są także do produkcji [...]
[...] białko sojowe 6,5%, białko pszenne 6%, seler, białko jaja w proszku, purée jabłkowe, ocet spirytusowy, cebula, papryka czerwona, cebula w proszku, skrobia kukurydziana, sól, błonnik z grochu, skrobia z grochu, aromaty naturalne, przyprawy, ekstrakt z przypraw. Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 226 kcal Tłuszcz: 15 g (w tym kwasy [...]
[...] miałoby zahamować nocny katabolizm i tym samym ustrzec nas przed utratą ciężko wypracowanej masy mięśniowej. W taki sposób Jan spożywa posiłek bogaty w białko, węglowodany, błonnik oraz pewną ilość tłuszczu. Posiłek taki trawi się dość wolno, dzięki czemu Jan ma wysoki poziom leucyny w osoczu przez dłuższy czas. Leucyna to aminokwas niezbędny do [...]
Wiele osób nie wie, jak bezpiecznie i naturalnie schudnąć. Nie pomaga internet, czasopisma, social media i wiele reklam, które obiecują cuda osiągalne w banalny sposób. Dieta 5 kg w tydzień, super skuteczne chińskie zioło, magiczna herbatka — to tylko część z łatwo dostępnych propozycji, bo jak to bywa, ludzie oczekują szybkich i łatwych [...]
Napoje sojowe to alternatywa dla mleka krowiego i na chwilę obecną mamy ich przeogromny wybór. Różnią się między sobą zwykle smakiem, nieco kolorem, czasami także konsystencją i ilością osadu. W większości produktów podstawowym składnikiem jest baza sojowa i woda. W przypadku napoju ALPRO znajdziemy w składzie także regulator kwasowości - fosforan [...]
Ziemniaki z maślanką, koperkiem i jajkiem sadzonym – tak zaplanowany posiłek może stanowić nie tylko przyjemne wspomnienie z dzieciństwa, ale także element diety redukcyjnej. Zaraz, zaraz – ziemniaki podczas odchudzania? Co z wysokim indeksem glikemicznym? Co z węglowodanami? Czy to, aby nie pomyłka? Okazuje się, że nie… Podsumowanie Ziemniaki [...]
Niezależnie od tego, czy próbujesz stać się silniejszym, pozbyć się dokuczliwych kontuzji, czy po prostu nabrać więcej masy mięśniowej, jednym z najtrudniejszych elementów jest realizowanie zapotrzebowania na makroskładniki, czyli tzw. trzymanie diety. Postęp, a nie doskonałość! Gdy Twoim celem jest zwiększenie masy ciała, możesz spożywać [...]