Dżemy to lubiany dodatek do naleśników, placków, kanapek i różnych deserów. Tradycyjne zawierają żelatynę, zatem w diecie wegańskiej jest pomijany. Są jednak różne odpowiedniki, które pozbawione są składników pochodzenia zwierzęcego. Jedną z propozycji są owoce w żelu, czyli Frulove in Jelly z ALLNUTRITION. Spoglądając na opakowanie widzimy, że [...]
[...] charakteryzuje się delikatnym i przyjemnym smakiem. Warto również wspomnieć, że w tych pięknych serduszkach znajdziemy orzechy ziemne, które również są zasobne w białka i błonnik oraz dostarczają wielu witamin, szczególnie z grupy B. "Cztery serduszka dla Ciebie" W każdym kartoniku znajdziemy zestaw 4 wyjątkowych serduszek, zapakowanych w [...]
[...] w przyrodzie źródła węglowodanów np. ziarna zbóż i za pomocą zabiegów technologicznych pozbawia je naturalnie występujących „dodatków”. Do najważniejszych z nich zaliczymy błonnik, minerały, witaminy oraz fitoskładniki. Konsekwencje zdrowotne Oczywiście producenci zdają sobie sprawę z (negatywnej) wagi tego zabiegu, dlatego czasem sztucznie [...]
[...] i liofilizowanym owocom oraz produktom pszczelim. Kolejną zaletą tej granoli jest wysoki udział nasion i orzechów, które są bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe, oraz błonnik. Składniki te są niezwykle ważne w prewencji chorób dietozależnych takich jak cukrzyca, nadciśnienie czy otyłość. Już wiesz jak zacząć dzień? ALLNUTRITION F**KING [...]
[...] która obejmuje uprawy, takie jak ryż, trzcina cukrowa i kukurydza. Ich ziarna ułożone są w pionowych rzędach, podobnie jak kłos kukurydzy. Składają się z łuski zawierającej błonnik, żelazo, wapń i witaminy z grupy B, bielma bogatego w skrobię oraz zarodka będącego źródłem fosforu, żelaza, cynku, magnezu i witamin z grupy B oraz E. Od czasu ich [...]
[...] dieta oraz higiena stylu życia. Coraz więcej mówi się o szkodliwości wobec bakterii jelitowych jadłospisów opierających się o produkty wysokoprzetworzone oraz ubogie w błonnik i antyoksydanty. Ponadto negatywnie na stanie bakteryjnym jelit mogą odbić się używki (głównie alkohol), czy liczne leki (m.in. antybiotyki). Coraz więcej wiadomo [...]
[...] bowiem epidemię otyłości. Te same czynniki, które sprzyjają nadmiernej masie ciała, tj. opieranie diety na wysokoprzetworzonej żywności i alkoholu oraz jadłospisy ubogie w błonnik, oraz witaminy i składniki mineralne, a także brak aktywności fizycznej i sięganie po papierosy, sprzyjają również chorobom nowotworowym obszarów organizmu [...]
Zdrowe jelita to lepsze i szczęśliwsze życie... Stan naszych jelit i prawidłowa flora bakteryjna wpływają na wiele aspektów naszego zdrowia od kondycji psychicznej, przez układ odpornościowy, aż po choroby skóry. Podsumowanie Jak widzisz, nie tylko żywność jest źródłem ważnych dla jelit składników odżywczych. Znajdziesz je również w wymienionych [...]
[...] postanowiła stworzyć produkt oparty o orzechy, jednak w bardziej wyrafinowanym, wytrawnym smaku. NUTLOVE SALTY NUTS Do rodziny NUTLOVE wkroczyły orzechy z dodatkiem błonnika i przypraw w 4 interesujących smakach: NUTLOVE SALTY NUTS 200 G CHILLI AND LIME MIX – mieszanka orzechów z dodatkiem chili z limonką NUTLOVE SALTY NUTS 200 G FROMAGE [...]
Weganie mają obecnie bardzo duży wybór różnych produktów. W wielu sklepach są już nawet oddzielne półki z dedykowaną żywnością, czy nawet specjalne akcje nazwane np. "Tydzień wegański". Skuszona jedną z takich akcji, ruszyłam na polowanie i sięgałam po produkty, które wydawały się ciekawe. Tytułowa lasagne skusiła mnie bardzo apetycznym [...]
[...] Maliny i jagody słyną natomiast z wysokiego udziału antyoksydantów. Przypisuje się im działanie przeciwzapalne i przeciwnowotworowe. Jednak owoce te to również witaminy oraz błonnik, które są niezbędne do odżywienia organizmu i prawidłowej pracy układu trawiennego. Idealny dodatek do wielu potraw FRULOVE to idealny dodatek do wielu potraw. [...]
Trzeba przyznać, że w dzisiejszych czasach weganom i wegetarianom jest znacznie łatwiej niż kiedyś. Dawniej, żeby skomponować posiłek, trzeba było się trochę natrudzić i zaakceptować to, że dieta będzie dość monotonna i mało smakowita. Dziś mamy mnóstwo produktów do wyboru, nie tylko spożywczych, ale również wśród suplementów. Kompletna i [...]
Chili sin carne to odpowiednik mięsnego dania chili con carne. Kojarzy się nam ono głównie z mięsem mielonym, fasolą oraz ostrymi przyprawami. Chili sin carne możemy z łatwością zrobić samodzielnie, ale osoby zabiegane mogą znaleźć gotowca np. w serii Go Vege. Jest to danie warzywne z dużą ilością przypraw i dodatkiem fasoli. Ogromną zaletą jest [...]
[...] kierunku. Siemię lniane, żurawina i Omega 3 W składzie tego wyjątkowego pieczywa znajdziemy również suszone owoce żurawiny oraz siemię lniane, które dostarcza nie tylko błonnika, ale również nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, które korzystnie wpływają na pracę układu sercowo-naczyniowego oraz mózgu. Jeśli nie wyobrażasz sobie życia bez [...]
[...] Z pewnością dzieje się to za sprawą dużej ilości witamin, minerałów i ich wpływu na nasze zdrowie. Pożywienie pochodzenia roślinnego jest naturalnie przeciwzapalne. Zawiera błonnik, przeciwutleniacze i inne składniki odżywcze. Chroni nas to przed stanami zapalnymi, które mogą prowadzić do różnych schorzeń. Wegetarianie i weganie mają zwykle [...]
Mieszanki musli mają różne opinie z racji tego, że często są one wzbogacone o cukier, co sprawia, że daleko im do zdrowej żywności. Jednak produkt, produktowi nierówny w związku z czym, jeśli kochasz musli, to warto szukać tych z dobrym składem.
Żółte sery to jedne z najpopularniejszych dodatków do kanapek. Mają jednak dużo szersze zastosowanie, o czym wiedzą wszyscy miłośnicy pizzy, zapiekanek itp. Weganie jednak omijają ten produkt ze względu na zawartość surowca pochodzenia zwierzęcego. Ostatnio w Biedronce pojawiły się roślinne plastry, które do złudzenia przypominają żółty ser. Napis [...]
[...] kolorowe napoje bez cukru. Nie bierze się tutaj pod uwagę korzystnych dla zdrowia związków zawartych w żywności, takich jak, chociażby wielonienasycone kwasy tłuszczowe, czy błonnik. System Nutrii-Score nie uwzględnia również stylu życia i całokształtu diety konsumentów, a także sposobu obróbki kulinarnej danego produktu. Zastosowania systemu [...]
Kiedy na zewnątrz robi się chłodniej, to człowiek wręcz marzy o jakiś rozgrzewających daniach. Sprawdzają się wtedy wszelkiego rodzaju dania jednogarnkowe. Jedną z gotowych propozycji, która sprawdzi się w dzień, kiedy nie masz czasu na gotowanie, jest Strogonow roślinny z pieczarkami z serii GO VEGE. Jest to takie danie, które możesz zjeść solo, [...]
Zimą świetnie się sprawdzają dania rozgrzewające, czyli zupy, gulasze, tzw. dania jednogarnkowe. Fasolkę z tofu w sosie pomidorowym z Go Vege śmiało można zaliczyć do jednego z takich dań.