Ajazy, w kwestii Twojego obiadu
Ziemniaki super, kapusta kiszona jeszcze lepiej, ale skąd ten schabowy? Do tego w panierce?
Panierka to metoda gospodyń domowych ( my kultywujemy tę tradycję) na pozbycie się czerstwego pieczywa i zaoszczędzienie nieco na mięsie. Stąd też schab w panierce bo większy, bułka w kotletach i skrobia w wędlinach. No ale kto by chciał jeść schab bez panierki, skoro sam w sobie smaczny nie jest.
Dlaczego węgle (ziemniaki) polane smalcem, moim zdaniem, przejdą w takim obiedzie? Ano dlatego, że ile tych ziemniaków będzie? Sto, dwieście gram?
W porze obiadu, organizm zagospodaruje i węgle i tłuszcz jak trzeba.
W kwestii sernika, przyznaję Kabo rację. Nie brałem pod uwagę serników z węglami i tłuszczem, ponieważ zapomniałem że takie coś istnieje
Ostatnie serniki jakie jadłem były na bazie węgli i
białka.
Poza wyglądem i smakiem golonka nie różni się niczym od jajeczncy na smalcu więc myślę że jako tłuszczowe śniadanie nada się
Zmieniony przez - _Szajba_ w dniu 11/12/2018 6:11:31 PM