...
Napisał(a)
Witam! Mam obecnie 15%BF, czy warto zaczynać masę przy takim poziomie tkanki tłuszczowej? I jeszcze jedno pytanie, obecnie kończę redukcję, dodać od razu kalorie na plus, czy lepiej dodawać je stopniowo? Chciałbym zbudować jak najlepszej jakości masę, dodaję około 200kcal. Mam 16 lat, 180 wzrostu 75kg wagi. Dzięki za odpowiedź! :)
...
Napisał(a)
Najlepiej będzie jak wkleisz zdjęcie do oceny. W tym wieku nie ma większego sensu bawić się w drastyczne redukcje.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Zdjęcie jest na profilu, lecz jest dość stare. Nabrałem trochę więcej masy mięśniowej przez ten okres czasu, ale raczej niczym więcej się nie różni. Może troszeczkę większe zatłuszczenie +/- 1%. A jak z kaloriami? Czytałem gdzieś, że po redukcji stwarza się coś w rodzaju "okna anabolicznego" i że organizm chłonie ze zwiększoną efektywnością te kalorie. Z drugiej strony, wiem że organizm po stresie wywołanym ujemnym bilansem kalorycznym, może wykorzystać sytuację do odnowy utraconego zapasu tkanki tłuszczowej. Co o tym sądzisz?
...
Napisał(a)
patrząc na sylwetkę z profilu, tą bardziej "dociętą" zdecydowanie bardzo ostrożnie dokładałbym kcal.
1
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Dzięki za odpowiedź, przez tydzień/dwa będę starał się trzymać bilans na 0, ewentualnie na bardzo mały plus. Później przejdę na stałe +200kcal.
...
Napisał(a)
Od 01-28 września, miałem przerwę od treningów na siłowni- jedyna aktywność przez ten okres, to lekcje wf(badziewie). A tak, przez prawie przez niecałe pół roku(ok 5 miesięcy, wliczając miesiąc wykluczenia przez uraz nadgarstka) trenowałem 4x w tygodniu, myślę że dość ciężko, bo staram się dawać z siebie wszystko. Teraz od 28 września, trenuję 4x w tygodniu, split.
Zmieniony przez - Aquerr w dniu 2015-10-19 23:21:13
Zmieniony przez - Aquerr w dniu 2015-10-19 23:21:13
...
Napisał(a)
Zawsze możesz dodać np interwały lub aeroby aby ograniczyć przyrosty tkanki tłuszczowej.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Cześć ostatnio kupiłem sobie makaron pełnoziarnisty dwóch firm, który to ma duże różnice w wartościach odżywczych. Chodzi mi o ten makaron http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Makaron-penne-pelnoziarnisty-Pastani.html oraz ten http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Makaron-Pelnoziarnisty-z-Ludwina-100-durum-Pioro-Polmak.html. Czy w tym pierwszym nie ma jakiejś pomyłki co do węglowodanów??
...
Napisał(a)
Nie ma pomyłki. Tam jest wartość odżywcza dla 100g UGOTOWANEGO makaronu ;) A w 2-gim przypadku dla 100g suchego makaronu. Też się kiedyś tak zastanawiałem Nad tabelką jest napis, że to dla ugotowanego produktu tabelka :)
Poprzedni temat
Cannibal Inferno Lean FX AD-3
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- 301
- 302
- 303
- 304
- 305
- 306
- 307
- 308
- 309
- 310
- 311
- 312
- 313
- 314
- 315
- 316
- 317
- 318
- 319
- 320
- 321
- 322
- 323
- 324
- 325
- 326
- 327
- 328
- 329
- 330
- 331
- 332
- 333
- 334
- 335
- 336
- 337
- 338
- 339
- 340
- 341
- 342
- 343
- 344
- 345
- 346
- 347
- 348
- 349
- 350
- 351
- 352
- 353
- 354
- 355
- 356
- 357
- 358
- 359
- 360
- 361
- 362
- 363
- 364
- 365
- 366
- 367
- 368
- 369
- 370
- 371
- 372
- 373
- 374
- 375
- 376
- 377
- 378
- 379
- 380
- 381
- 382
- 383
- 384
- 385
- 386
- 387
- 388
- 389
- 390
- 391
- 392
- 393
- 394
- 395
- 396
- 397
- 398
- 399
- ...
- 400
Następny temat
Dieta do oceny . Pewien problem
Polecane artykuły