Teraz... teraz wasze wargi praktycznie się już stykają...
A potem po prostu jej mówisz, jak bardzo jej nienawidzisz.
...
Napisał(a)
Do kurkumy i imbiru nie dodajesz pieprzu/piperyny ?
...
Napisał(a)
Nie, nie dodaję. Natomiast w/w przyprawy pojawiają się jako dodatki do posiłków gdzie wystepuje zarówno piperyna (z pieprzu) jak i fosfolipidy
Skądinąd kurkumina wykazuje ciekawe właściwości również niewspomagana piperyną. W przypadku imbiru UDP-glukuronylotransferaza (na którą wpływa piperyna) nie jest istotnym ogranicznikiem biodostepnosci
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2015-09-11 23:13:44
Skądinąd kurkumina wykazuje ciekawe właściwości również niewspomagana piperyną. W przypadku imbiru UDP-glukuronylotransferaza (na którą wpływa piperyna) nie jest istotnym ogranicznikiem biodostepnosci
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2015-09-11 23:13:44
...
Napisał(a)
faftaq
diwadek - śmietana to tłuszcz lekkostrawny - zemulgowany - to pierwszy walor, drugim jest niska zawartość PUFA (co po treningu jest OK), a trzecim - obecność MCT (niewiele bo niewiele, ale są). Masło to taki sam rodzaj tłuszczu jak ten w śmietanie, choć pozbawione jest otoczek kuleczek tłuszczowych co może sprawiać, ze wpływa na poziom LDL.
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2015-09-11 19:42:05
A co sadzisz o czekoladzie mlecznej z whey'em po treningu na czczo? Teoretycznie to idealny mix "anaboliczny", tzn zmaksymalizowane tempo syntezy, bo i szybkie uzupelnienie aminokwasow, szybkie wegle + fat ktory takze ma swoje dzialanie anaboliczne ;)
...
Napisał(a)
stefano00a co do imbiru lepiej kupić jako przyprawę np. kamisa czy korzeń ?
Zdecydowanie każdy doradzi ci korzeń
Dobra prasę miał też swego czasu żeń-szeń, no chyba że coś się zdeaktualizowało bo mnie dawno eksporcie sylwetkowym nie było :)
@faf
Klasa sama w sobie, przebrnąłem z przyjemnością przez cały dziennik. Będę śledził.
Pzdr.
Zmieniony przez - DUDEK w dniu 2015-09-12 21:41:09
...
Napisał(a)
Elegancko Tadziu, w ubraniu niepozornie, a sylwetka prezentuje sie estetycznie
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]
...
Napisał(a)
i ja chciałem podpytać:
1. stosujesz śmietanę czy śmietankę 12% i 30%?
2. i jak z przechowywaniem - widzę, że jesz po 15g lub 30g na posiłek - czyli opakowanie starcza na kilka dni. na opakowaniu zwykle pisze - do 2 dni. nie psuje się później?
3. czy włączałeś kiedyś do diety błonnik w postaci babki płesznik/jajowatej? co sądzisz o tym?
dzięki za odpowiedź, pozdrawiam
Zmieniony przez - konrados2 w dniu 2015-09-13 11:54:58
Zmieniony przez - konrados2 w dniu 2015-09-13 13:58:10
1. stosujesz śmietanę czy śmietankę 12% i 30%?
2. i jak z przechowywaniem - widzę, że jesz po 15g lub 30g na posiłek - czyli opakowanie starcza na kilka dni. na opakowaniu zwykle pisze - do 2 dni. nie psuje się później?
3. czy włączałeś kiedyś do diety błonnik w postaci babki płesznik/jajowatej? co sądzisz o tym?
dzięki za odpowiedź, pozdrawiam
Zmieniony przez - konrados2 w dniu 2015-09-13 11:54:58
Zmieniony przez - konrados2 w dniu 2015-09-13 13:58:10
...
Napisał(a)
faftaqDzienne zapotrzebowanie na wit D wynosi około 800 - 1000 IU, przy czym maksymalne dzienne bezpieczne spożycie ustalone zostało (zachowawczo) na poziomie 4000 IU:
http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/120727a.htm
Nawet jednak przy dawkach przekraczajacych tę wartośc nie notujesię toksyczności. Przy niedoborach wi D stosuje się niekiedy dawki sięgające 10 000 IU.
Niedobory dotyczą około 90% populacji
Ja przyjmuję 5000 IU 3 - 4 x w tyg, nieraz po prostu biorę 20 000 IU raz w tyg. Średnia dzienna dawka u mnie dobowa to około 2,5 - 3 tys iu / dobę
BIorę jako element profilaktyki niedoborów
wit D od zawsze suplementowałes w tej dawce ? sam sie zastanawiam czy ma sens robić badania na poziom wit D w organizmie w czasach gdzie wiekszosc ma niedobór a zamiast wydanych pieniedzy na badania odrazu zainwestowac w wit D. (brak funduszy u mnie by zainwestowac w to i w to)
Zmieniony przez - bziumol w dniu 2015-09-13 20:38:29
1
...
Napisał(a)
Tadziu propagujesz śniadania "bez węgli" ale czy takie śniadanie (np. jaja z migdałami, truskawki, trochę śmietany) które daje około 15g. węgli a np. śniadanie (np. jaja z 50g. płatków owsianych) które daje około 30g. węgli to czy taka różnica może mieć istotne znaczenie?
...
Napisał(a)
czesto jadasz makarony ale znalalzem w necie ze jacys doktorkowie twierdza ze pszenica powoduje otyylosc i utrudnia prace nad estetyka sylwetki, czy to masa czy redukcja. dodatkowo pobudza trrzustke do sporego wyrzutu insuliny , mimo gdy jest to makaron razowy , maka z pszenicy razowa czy cokolwiek o niskim ig z pszenicy. co o tym sadzisz ? warto jesc makaron razowy ? moze ci doktorzy maja jakas nagonke na pszenice i to chwyt marketingowy ?
PS: gluten w zbozach tak samo , dodam tylko
Zmieniony przez - Streetz Killer w dniu 2015-09-13 22:51:00
PS: gluten w zbozach tak samo , dodam tylko
Zmieniony przez - Streetz Killer w dniu 2015-09-13 22:51:00
Poprzedni temat
Seminarium z L. Nortonem - zapytanie
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- 301
- 302
- 303
- 304
- 305
- 306
- 307
- 308
- 309
- 310
- 311
- 312
- 313
- 314
- 315
- 316
- 317
- 318
- 319
- 320
- 321
- 322
- 323
- 324
- 325
- 326
- 327
- 328
- 329
- 330
- 331
- 332
- 333
- 334
- 335
- 336
- 337
- 338
- 339
- 340
- 341
- 342
- 343
- 344
- 345
- 346
- 347
- 348
- 349
- 350
- 351
- 352
- 353
- 354
- 355
- 356
- 357
- 358
- 359
- ...
- 360
Następny temat
[BLOG] CZAJA MASA IF
Polecane artykuły