SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] Dziennik faftaqa Vol. 2

temat działu:

Odchudzanie i forma po męsku

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 769043

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6266 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Np cytryniec... chiński

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94427 Napisanych postów 364351 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1668881
na starych śmieciach jak mieszkałem to za płotem był "sad" z morwami ciemnymi,jasnymi i białymi.super smak polecam (świeże )

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 520 Napisanych postów 10132 Wiek 49 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 68495
W pobliżu mojej obecnej kwatery ktoś obsadził morwami tory kolejowe. Chyba ze 4 km. Jak przychodzi czas, to roi się pod nimi od ludzi. Na szczęście mogę kupować suszoną morwę w sklepie na osiedlu. Czasami zamiast rodzynków wpada kilka sztuk. Wysuszona ma bardzo intensywny słodki smak. Świeża z drzewa też rewelacja.

------------------------------------
Сила это способность
http://www.sfd.pl/Kettlebells_Sztanga_Bieganie_Sila_dla_cierpliwych_By_MaGor_Vol3-t1078817.html
------------------------------------
Spis treści i indeksy:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/69665444/sfd/pub/dziennik/spis_tresci.html
------------------------------------
http://www.sfd.pl/Pomoc_dla_małego_Igorka__serdecznie_zapraszamy_!-t1022615.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1417 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
Wypiska z wczoraj na szybko

TRENING (nadprogramowy)

rozgrzewka: roller, bieg, rozciąganie
1. MC sumo: 90kg x 6, 120kg x 5, 140kg x 4, 160kg x 3, 180kg x 2, 190kg x 1, 200kg x 1 (lekko)
2. Wiosło sztangą w opadzie (nachwyt): 80kg x 6, 100kg x 6, 120kg x 6, 130kg x 8, 115kg x 10, 100kg x 12
3a. Podciagania na drązku szeroko: CC x 5 / 5 / 5
3b. Podciągania na drązku wąsko: CC x 5 / 4 / 3 (mega ciężko poszło)
4. Inverted rows (nogi n skrzyni): CC x 10 / 10 / 10 / 10
5a. Swing: 30kg x 30 / 30 / 30 (sekund)
5b. Szrugs w chwycia rwaniowym: 90kg x 10 / 10 / 10
6. Burpees: 12/9/6/3 (przerwy max 20 sek)
rozciąganie

Wrażenia: jest coraz lepiej. W ciągach jest zapas. Wyzwaniem okazały się podciągania na drązku po ciezkim wiośle i ciągach.

DIETA
1. 45g wheya, 30g kiślu, 30g żelków, 120g banana
2. 200g drobiu, 100g wołowiny, 80g razowego, 100g ryżu, 250g owoców, 150g warzyw, 10g oliwy
3. 100g drobiu, 100g wołowiny, 70g ryżu, 300g owoców, 200g warzyw, 5g oliwy
4. 220g mąki (mieszanka: gryczana, owsiana, jaglana + skorbia ziemniaczana), 120g mięsa, 40g mozzarelli, 200g warzyw, 50g ananasa, 200ml wina

SUPLE
300mg kofeiny, 20g BCAA, 10g kreatyny, 2g DAA,




















Zmieniony przez - faftaq w dniu 2016-03-06 11:56:45
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 155 Napisanych postów 18766 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 78763
Tadeuszu - mógłbyś rozwinąć kwestię amoniak vs układ nerwowy?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 520 Napisanych postów 10132 Wiek 49 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 68495
No właśnie. Ciekawe z tym amoniakiem. Kiedyś czytałem o "solach trzeźwiących". Obecność amoniaku we krwi (np. za pośrednictwem śluzówki w nosie), to sygnał, który automatycznie odpala mechanizm: walka-ucieczka, czyli mobilizacja wszystkich zasobów. Chyba, że chodzi o amoniak w menu... A może o produkty uboczne metabolizmu białek?

------------------------------------
Сила это способность
http://www.sfd.pl/Kettlebells_Sztanga_Bieganie_Sila_dla_cierpliwych_By_MaGor_Vol3-t1078817.html
------------------------------------
Spis treści i indeksy:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/69665444/sfd/pub/dziennik/spis_tresci.html
------------------------------------
http://www.sfd.pl/Pomoc_dla_małego_Igorka__serdecznie_zapraszamy_!-t1022615.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2586 Napisanych postów 29969 Wiek 42 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 200205
niezmiennie foodporn

"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 338 Napisanych postów 7798 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 225726
Witaj, z Twojego opisu wyczytałam, że, współpracujesz jako dietetyk z kadrą wioślarek/wioślarzy. Oczywiście jeśli nie jest to tajemnicą, mógłbyś napisać jak wygląda u wioślarzy posiłek przed startem ( w dniu zawodów lub jak wygląda u nich ładowanie). Czy to kwestia indywidualna czy jest jakiś schemat, który najlepiej się sprawdza.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 155 Napisanych postów 18766 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 78763
MaGor - tak, tak, o produkt metabolizmu protein,t o wyczytałem, chodzi mi jednak o sam fakt wpływu, a raczej rozległości wpływu i ilości białek w jadłospisie który mogłyby wykazywać takowy wpływ
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1417 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
PawelSzEvc, MaGor - amoniak powstaje podczas metabolizmu AA. Neutralizowany jest do mocznika przez enzymy watrobowe, któe maja okresloną wydajnosć. Zbytd duza dawka AA w krótkim czasie = wzrost produkcji amoniaku. Na zwiekszenie jego poziomu najbardziej wyczulony jest mózg
Wg danych naukowych krytyczny poziom amoniaku pojawia się przyspożyciu białka na poziomie 4,1g na kg masy ciała na dobę, ale jest to średnia wartość, u uczestników róznie to wyglądało. Zazwyczaj poziom amoniaku wzrosta przy nagłym zwiększeniu spożycia białka.

solaros - żebyś wiedział jak czesto przez majstrowanie przy jedzeniu pod fotki siadam do ziimnego posiłku

Ann.. - w tej chwili nie prowadzę już kadry wioślarskiej, zająłęm się sportowcami z BB i fitness. Ale w okresie gdy prowadziłem - nie było reguły, wiele zależało od tego czy byli to zawodnicy z lekkiej czy open. W lekkiej było zbiijanie wagi, pomiedzy ważeniem a startem były najczęściej 2h, to wtedy sugerowałem zawodnikiem spcejalnie wyliczone napoje (przelicznik na kg masy ciałą wegli, sody i wody). W open w okresie przedstartowym wlatywało vitargo, a wcześniej - to co zawodnicy mieli przetestowane że dobrze się na tym czują i nie mają dyskomfortu ze str przewodu pokarmolwego, nierzedko były to np. kanapki z dżemem / miodem, owoce takie jak banany, etc.
Klasyczne ładowanie WW pod konkurencję, gdzie wysiłek trwa tak krótko nie jest konieczne - przynajmniej tak wskazuje literatura naukowa, niemniej zwiększenie spożycia węglowodanów było praktykowane w okresie poprzedzajacym starty. Przy czym warto wspomnieć, zę niektózy zawodnicy pułapy węglwodanowe charakterystyczne dla ładowania (ok 10 - 12kg . kg) realizowali na co dzień (no prawie - spożycie wegli na poziomie 7 - 8g . kg nie było rzadkością).
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Seminarium z L. Nortonem - zapytanie

Następny temat

[BLOG] CZAJA MASA IF

WHEY premium