- dotychczasowej diety i preferencji kulinarnych klienta,
- stanu zdrowia (proszę o wykonanie kilku badań),
- aktywnosci fizycznej - ta ma bardzo duze znaczenie
Ilość wyświetleń tematu: 769275
MaGorhando1A jak te tradycyjne diety(Hawaje, Okinawa, prowincja Chińska itd.) mają się do poziomu testosteronu? Tam jest około 10-12% tłuszczy w diecie, pewnie u dorosłego faceta będzie to może ze 40g. tłuszczy. Społeczeństwa te żyją i faceci libido mają. U nas panuje przekonanie, że taki poziom tłuszczy to śmierć dla teścia?
Może ma na to wpływ klimat? Z drugiej strony to właśnie tamte regiony świata mają dość dobrze rozpracowaną kwestię afrodyzjaków w kuchni. Czy zadawaliby sobie tyle trudu bez potrzeby?
treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]
'There is no secret
Secret is just CONSISTENCY WITH HARD WORK'
faftaqCarlitos - istnienie dwóch zdarzeń w tym samym czasie nie oznacza że wiaze je przyczynowo-skutkowa relacja. Po pierwsze Azjaci nie trzymają sięjuż od dawna tradycyjnej diety azjatyckiej, po drugie jeśli faktycznie istnieją wyliczenia dotyczace powiązania kolor skóry - testosteron, to mogą mieć one uwarunkowania genetyczne - dlaczego zkłądasz że to włąsnie dieta za to odpowiada? Czy Azjaci przechodzący na styl żywienia bardziej zachodni czy bardziej wysokotłuszczowy mają wższy poziom testosteronu? KWestia akulturacji byłąby tutaj weryfikująca o ile udałoby sioę wyodrębnić wpływ jednego czynnika - tłuszczu, nie zapominajmy iż dieta azjatycka może (ale nie musi) być dużo bardziej zasobne w substancje, które w badaniach naukowych obniżały poziom testosteronu jak soja. To też musiałbyś wziac pod uwagę. Reasumując, w Twoim toku rozumowania - oo ile zakłąda on, że za wspomniane przez Ciebie aspekty odpowiada niskie spożycie tłuszczu - delikatnie mówiąc - znaleźć można pewne nieściłości
Tutaj zamiast takich spekulacji lepiej byłoby się odnosić do wyników badań naukowych, a te pokazują że faktycznie bardzo niskie spożycie tłuszczu może obniżać poziom testosteronu, ale też - że bardzo wysokie spożycie tłuszczu może działać dokłądnie tak samo.
Ja tutaj nie lansuję niskotłuszczowego modelu żywienia, wskazujęjako ciekawostkę, że duży udziałenergii z węglowodanów nie musi być problemem w odneisieniu do masy i skłądu ciała oraz parametrów metabolicznych takich jak wrażliwosc insulinowa czy poziom lipidów. Innymi słowy wskazują, zę powszechne przekonanie mówiaće iż ":tyje się od węgli" jest nieuprawomocnione
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2016-03-30 13:10:15
faftaqErszostka - szerzej wypowiem się wieczorem, ale teraz powiem tak: to jaką strategię wprowadzic w duzej mierze uzalzęniam od:
- dotychczasowej diety i preferencji kulinarnych klienta,
- stanu zdrowia (proszę o wykonanie kilku badań),
- aktywnosci fizycznej - ta ma bardzo duze znaczenie
Nasz sklep
Mega promocja
Podobne tematy
Artykuły