Szacuny
32
Napisanych postów
9627
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
44430
O kurde, jak promieniuje to chyba nie dobrze. Nie chce straszyć i krakać, ale jak mojemu ojcu ból z kręgosłupa do nóg promieniował, to się okazało że ma przepuklinę któregoś z kręgów.
Idź jak najszybciej do dobrego lekarza, bo my tu chcemy żebyś dalej trenował!
Szacuny
32
Napisanych postów
9627
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
44430
O właśnie, wypuklina międzykręgowa Mój tata jeszcze pracuje, ale już poważnie myśli o operacji, tylko jak wiadomo - strach przed operacją kręgosłupa jest zawsze.
Szacuny
10
Napisanych postów
1489
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
13806
Więc tak.
Rzecz dotyczy pleców na wysokości tyłka,na środku w okolicy kręgosłupa/biodra.
Ból (również ten lżejszy po treningu ciągów na wys powt) dominuje po prawej stronie.Bardzo mocno też zawsze przeskakiwało mi w prawym biodrze.
Tylko raz nadwyrężyłem plecy-odbiłem z rok temu 170kg w MC (mając maxa ze 185) i na 2-3 tyg musiałem zrezygnować z siadów/mc.
Wziąłem już wszystkie potrzebne papiery i mam nadzieję w tym tyg załatwić jakiegoś lekarza w Łodzi. Z plecami nie ma żartów- przykład Milusia i Żubra nie napawa optymizmem,dlatego zdrowie jest dla mnie teraz priorytetem
Szacuny
14
Napisanych postów
4533
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
34420
Mam pytanie z racji,że znasz się na rzeczy. Trenuję fbw 5/3/1(z t-nation) i zastanawiam się,że można byłoby zastąpić "lżejszy BP"- pompkami na poręczach?
Szacuny
10
Napisanych postów
1489
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
13806
jutro/sb lekarz mam nadzieję
Chodzić mogę,trochę sztywny jeszcze jestem,ale jest lepiej,dopóki się nie schylam/przysiadam to nic nie czuję.
Na razie z treningiem nie poszaleję,bo nie mam kiedy- wracam do domu 2x o 17.00 i 2x o 21.00.
Najbardziej by mi pasowało ćwiczyć śr/pt/nd ale weź tu znajdź taką siłownię ;/ bym miał w kieszeni 5-7 tyś to bym wyłożył i ćwiczył w piwnicy,ale nie mam kasy na to ;/