Co prawda nie wyszło mi to danie jako placki tylko jako papka :) Ale i tak w smaku eleganckie z dżemem wiśniowym dobrze wchodzi do tego szklaneczka mleka i jest naprawde git :)
Ludzie! pomózcie.. robiłem te placki drugi raz i cos mi nie wyszlo:( przepis byl bez mleka.. jakie wydawalo mi sie rzadkie ale wylałem na patelnie i jakos dziwne sie zrobilo, takie plaskie. a potem w ogole nie dalo sie pzerzucić na druga strone bo sie rozwalalo.. czy cos źle dodałem? 100g platkow ktore byly przegotowane(dokladnie) 2 jajka, [...]
Ja tam robię jedną wielką masę i wychodzi, ale znam takich ktorzy robia male placki i też gra. Nigdy nie dodawałem żadnej mąki do tego, 3 jajka, 3białka, 50g owsianych, 150g białego sera i porcja odżywki i szczypta proszku do pieczenia. wychodzi luks. owsianki mało bo unikam węgli, jem tyle żeby mi mózg działał w miarę
placki robiłem przyznaję się bez bicia pierwszy raz troche spalone ale na metodzie prób i błędów dałem 4 jajka non stop dosypywałem owsianki jak dawałem na patelnie to lało się najpierw później coś tam wyszło z tego, do ostatniej smażonej patelni dodałem odżywki to nabrało gęstości zrobiłem z rodzynkami (których nie widać bo trochę się spiekły ) [...]
Nie! Zmielonych nie zalewaj wodą i nie odsączaj. Dawaj od razu do jajek. Jak masz czas możesz chwilę poczekać (30min) aż składniki się przegryzą (tak jak przy naleśnikach) placki będą bardziej miękkie, mniej będzie czuć owies
studentsky, świetny przepis.Do tej pory zawsze jadłem takie placki w szynką i warzywami, ale męczyłem się z nimi..a te- cud miód malyna :P na stałe włączam do diety :)
Placki kozak, zwłaszcza z jogurtem naturalnym i zmiksowanym bananem ;) Tak w ogóle- mogę tego placka przygotować wieczorem, a rano tylko lekko podgrzać? Nie straci na wartościach nic?
[...] nie moczone) to miksuje i na patelnie i robie z tego 1 duży placek ala pizza - czy takie nie moczone płatki są dobrze przyswajalne ? czy gorzej je wchłania nasz organizm? a placki są pomysłem prze genialnym - czasami nawet mozna sobie zapakować do pracy polać jogurtem itd i na zimno wcinać wcale nie są gorsze od ciepłych. A i jedna sprawa jak [...]
Zrobiłam z połowy przepisu i ledwo to w siebie wsunęłam Jako dodatek dżem dla diabetyków Placki były smażone na teflonie, wystarczyło 5g oliwy z oliwek ale dokładnie rozsmarowałam ją po całej patelni za pomocą pędzelka Kupiłam sobie całą paczkę cienkich pędzelków, którymi właśnie rozprowadzam tłuszcz po patelni
Ja dziś robiłem na patelni i wyszło całkiem ok, tylko używałem oleju bo nie miałem akurat oliwy i martwił mnie fakt, że one strasznie olej wchłaniały i musiałem dolewać olej gdy robiłem nową serię na patelni. A polecam jako dodatek zmiksowany banan z jogurtem naturalnym ( posmarować te placki) Wypas ! :D
Placki dobrze smakują,łatwo sie je robi i szybko.Ale wychodzi ich bardzo dużo z tych składników podanych przez autora przepisu i mało kto zje tyle ile ich wyjdzie.