[...] czy już było, nie chce mi się przeglądać prawie 40 podstron Duszony kurczak (na 2 obiady): 1 podwójny filet z kurczaka 1 mała cebula 2-3 liście laurowe pieprz niemielony mąka (do obtoczenia kuraka) sól i pieprz do przyprawienia Wykonanie: Filety myjemy i wycinamy kości + tłuszcz. Kroimy na kawałki (w zależności od upodobań - mogą być 2 [...]
mi chodzilo o wypowiedz kolegi ktory troszeczke zaprzeczal sam sobie w tym co pisal ale niewazne drobny blad :) pieczywo ciemne, z ziarnem, najlepiej jeszcze maka z pelnego przemialy jest zdecydowanie lepsze niz zwykle pieczywo z maki rafinowanej ktore poza skrobia nie ma w sobie nic. ps ja nie jem w ogole pieczyw co i Tobie polecam :) pzdr!!
dowiedzialem sie wlasnie ze dostepne rozne wyroby z macy ( nie mylic z żydowska potrawa! - to o czym mowie czyta sie chyba maka ) wysokogorskiego warzywa podobnego troche do naszej cebuli , ktore rosnie w ameryce pd. ( boliwia , peru o ile dobrze pamietam) na wsykosciach daleko wiekszych od naszych Tatr a co to wszytko ma wspolengo ze wzroastem? a [...]
Wg. mnie nie ma tam jakiegoś lepiszcza które podczas pieczenia utwardzi ciasto (mąka itp.). Ja aktualnie je piekę( nawiasem mówiąc dodałem cukier więc już nie jest low ) i zamiast 25/30min pieke je już ok.50 min i dopiero teraz się utwardza a po 25min to była miękka masa tylko że ciepła. Ale zapowiada się za***iście mmmm... Pozdro
[...] nam na śniadaniu low carb można omlet przygotować na bazie samych jaj dodając odżywkę, orzechy. W sklepach dostępne są również mąki o obniżonej zawartości węglowodanów np. mąka kokosowa. W wersji wytrawnej można dodać do omleta starta cukinię lub marchewkę, co nada objętości posiłkowi, ale zachowa w miarę niska kaloryczność. Do poczytania i [...]
Dzisiejsza wersja z borówkami i zamiast WPC to mąka ryżowa 50 g i kapka mleka żeby rozrzedzić masę :-) /SFD/2017/5/30/0bb1eacd198149159b8bd8e838c163bd.jpg /SFD/2017/5/30/53c470da2667453eb09a13dfc269d288.jpg
Zgadza się. Posiłki w formie płynnej można spożyć w dużo łatwiejszy sposób niż w stałej formie. Można wykorzystać do tego takie produkty, jak smakowa mąka ryżowa/owsiana, odżywka białkowa, olej mct, czy masło orzechowe. Posiłek będzie miał niewielką objętość, a sporą ilość kalorii. Np coś takiego: [...]
[...] niz odwrotnie na mojej twarze jakos sie rozjasniło -i pryszczy mniej i blada jestem jak sciana -mam juz mega jasny puder i chyba poszukam jeszcze jasniejszego -szkoda ze mąka twarzy się nie trzyma bo to byłby mój odcień, hehe. Jutro kupuje drugie opakowanie IZOTEKu. Mam nadzieje ze osławiony "wysyp" ominie mnie szerokim łukiem, choć [...]
Z bezglutenowych chlebów to piekłam sobie w moim multicookerze taki z mąką gryczaną, kukurydzianą i ryżową, bardzo fajny wyszedł. Ale taki na samej kaszy gryczanej jak widzę również prezentuje się smakowicie, dzięki za przepis!
Mąka pszenna przechodzi proces rafinacji wobec tego nie jest wartościowym źródłem w diecie. Notabene głównym jej składnikiem jest cukier (skrobia) substancje niepożądane.
Witam Generalnie unikanie chleba w którego składzie znajduje się mąka pszenna jest bardzo dobrym wyjściem. Organizm człowieka ma pewne problemy z trawieniem tej mąki - po szczegóły odsyłam do literatury - wprost mówiąc na strawienie mąki pszennej potrzeba za dużo energii którą organizm może spożytkować na inne czynności. Pozdrawiam
chleb benus czyli firmy "benus" to chleb bez konserwantow skald w zaleznosci od "smaku". ja mam zytni trzymam tak " w razie niemaca".. minimum 62% maki zytniej.. lamane ziarna zyta.. maka pszenna woda sol drozdze na 100g produktu 179kcal i 27% skladu to blonnik bialko 5g w opakowaniu jest siedem sporych kromek... [...]
[...] jakościowo. Uwagę warto zwrócić na skład. Przede wszystkim to, co jest w pierwszej kolejności. Produktów tych jest najwięcej w składzie pieczywa. Warto więc by była to mąka żytnia, razowa, orkiszowa, graham. Dodatki ziaren i zakwas. Pieczywo dobrej jakości powinno być twarde i ciężkie, które się nie odkształca. Dlatego też wybierając [...]
[...] dokładnie to samo. tak jak reszta tych odżywek. co do terminow ważności...odzywki są pozbawione wody, jest to suchy proszek, więc dobrze przechowywane nie psują się szybko (mąka, mleko w proszku...to się psuje?? nie; a jest naturalne?? chyba tak) "Odżywka jest kompleksowym preparatem odżywczym a suplementy są wyodrębnionymi cząsteczkami,z [...]
A mnie się wydaje, że tu sa dwa problemy: brak elementarnej wiedzy o żywieniu i kompensowanie sobie jedzeniem potrzeb emocjonalnych. Gołąbki najczęściej = mięso+ryż+kapusta - i jak się tego w jakimś obrzydliwie zagęszczonym mąką sosie nie utopi, to to jest czyste jedzenie (jedyny problem to szacowanie makro). Schab - mięsko - zdrowe, smalec - [...]
Proszę bardzo. Najważniejsze. Wątróbkę - wszystko jedno: drobiową czy wieprzową - smaży się krótko, na dobrze rozgrzanej patelni, na gorącym tłuszczu i przyprawia (solą, pieprzem) dopiero na samiutki koniec, żeby nie stwardniała. Na małym ogniu, długo i wolno duszona wyjdzie podeszwowata i niesmaczna. 1. Wybieram ciemnobordowe i lśniące wątróbki [...]
[...] prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jeśli spożywamy zbyt duże ilości produktów kwasotwórczych, do których należą m.in. białka zwierzęce, węglowodany (np. cukier, mąka, jasny ryż, makaron), tłuszcz, kawa, czarna herbata, alkohol i nikotyna, w organizmie może powstać nadmiar kwaśnych pozostałości przemiany materii. Poziom kwasów we krwi [...]