W sklepach jest dostępna mąka owsiana - ona powinna się dać zblendować na dość jednolity płyn, choć owies generalnie ma to do siebie, że się klei i pewnie będzie trzeba ją dosypywać stopniowo, żeby nie zalepiła shakera i blendera. Ja bym na Twoim miejscu odpuściła te miksy i zrobiła z płatków jakieś fit batoniki do przegryzienia po treningu. [...]
No to tak gdybym sie zdecydowal na tego gainera super mass hiteca to jak mam dawkowac (bo bylem na stronie z odzywkami i tam pisze niezrozumiale )A co do aminokwasow Vita life 4600 to jaka firma je produkuje.Zalezy mi na jakosci produktu bo byle czego nie chce kupowac (np.Olimp, moim zdaniem beznadzieny maka i cukier puder )
Orkisz itp mozesz spokojnie wcinac, z tym ze zauwaz, iz prawie wszystkie produkty czy to chlebek orkiszowy itp sa jedna wielka mieszkanka ze zwykla maka, gdzie zawartosc jest znikoma (wiec lepszy bedzie chlebek razowy), ziarnaa ok - smacznego Zmieniony przez - alluare w dniu 2016-03-01 21:39:43
Witam, panowie przyszło do mnie białko whey isolate zero lactose. I nie pasuje mi struktura, nie jest zbite tylko sypie się jak piasek i kurzy jak mąka. Data ważności 2/02/2025. Mieliście może z nim styczność? Dodaję zdjęcia do podglądu :) Zmieniony przez - hogan222 w dniu 2022-08-09 20:39:31 Wszystko jest ok i niczego sie nie doszukuj :) jeśli [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
miałbym prośbę o jakieś rady bo od 5 lat chodzę na boks, maka omijam szerokim łukiem ale i tak jestem gruby. Macie może jakieś pomysły co ćwiczyć bo już naprawdę wszystkiego próbowałem
[...] śmieć. Jak to często bywa żywność przetworzona ma wysoki poziom IG, polegaj zawsze na żywności która jest naturalna tak jak płatki owsiane czy chleb pełno ziarnisty(mąka żytnia) nie ze skrobii tzw. chleb biały(również przetwarzana). Kiedyś jadłem to świństwo codziennie oczywiście troche masy przyłapałem, ale odbiło mi się to na trzustce, [...]
[...] - zależy ile gotujesz i czy pod przykryciem ;) A jak masz więcej czasu w niedziele to -> mięso mielone z kurczaka/indyka( w sumie z czegokolwiek ), jajko, przyprawy + jakaś mąka/bułka tarta czy cokolwiek co sprawi, że będzie się to kleić, dajesz do lodówki na x godzin, potem uformować na kotlety i do piekarnika. Smak jeszcze lepszy :D a do [...]
Mięsa tluste badz chude z olejami ,orzechy nasiona. puddingi ,omlety bt na słodko z odzywka wiorkami czy maka kokosowa. Ryby,awokadowe puddingi ,muffiny bt :) oo masa. Czy np kabanosy 100% mieska :) warzywa do tego i idealnie jak dla mnie ja tak urozmaicam :)
Niekoniecznie jako zamiennik kokosowej, bo mąka kokosowa ma inną konsystencję i smak. Ale możesz jej używać do naleśników,placków, ciast itd. zamiast pszennej czy mąk bezglutenowych. Ja niedawno użyłam mąki z amarantusa do pieczenia muffinów. Zobacz jak Ci będzie smakowała , osobiście nie jestem fanką .
[...] ale poza czterema (Multipower, Inko, All Stars, Sporting) reszta to szrociarze. Wiem coś o tym bo widziałem to osobiście. A akurat te 4 czołowe sypią do gainerów słodką serwatkę A jakie jeszcze cuda mają w gainerach to powiem Ci po południu, jak sprawdzę dokładnie (wiedziałeś np. że w gainerach Multipowera jest mąka pszenna, taka od bułek)?
Boczki wyraźnie otłuszczone, wiec jak chcesz zrobić dobrą masę, to musisz uważać na kcal i ich jakość, niestety rozpiska wyżej ową jakością nie grzeszy,schabowe, krokiety z biedronki, biała mąka to nie koniecznie produkty dla sportowca.
weź podaj jeden związek, którego się boisz, zamiast pisać "chemia" Pytasz na poważnie? %-) mąka pszenna, olej rzepakowy, stablizator: E422, dekstroza, kwas: E296, substancja spulchniająca: E500, ekstrakt z ryżu, zioła, sól, woda E422 - na trzecim miejscu w składzie (!) masz glicerynę która cytuję: Stosowanie jej w dużych ilościach może jednak [...]
micronized oznacza rozdrobnienie stosowane w stosunku do kreatyny np. 80 lub 250 mesh , różnicy w działaniu nie ma, choć 80 wchlonie sie troszeczke wolniej niz np. 250, 80 jest jak piasek, a 250 jak mąka pozdrawiam.
wiecie moze, jak pod katem IG prezentuja sie maka orzechowa i gryczana? znalazlam takie cudenka w sklepie ze zdrowym zarelkiem i zastanawiam sie, czy warto kupic, zeby dodawac lyzeczke np do jakiegos "low carb wypieku"...
A jeszcze własnie co do chleba, to kupuję razowy, ale często jest on jakiś jasny i w choć na etykiecie pisze "chleb razowy", to w jego składzie widnieje również mąka pszenna. Zastanawiam się, ile taki chleb jest warty, czy czasem nie ma w nim więcej mąki pszennej niż razowej.