co to znaczy czy może być? generalnie jest to posiłek składający się z wartościowych i nieprzetworzonych produktów, więc jest ok tyle, że mąka pełnoziarnista na oliwie lepiej nie smażyć, smaż bez tłuszczu na teflonie albo daj masło no i dlaczego bez żółtek?
1. Mąka jest wysoko przetworzona więc odpada. Ma puste kalorie. A jeśli chodzi o zastępowanie to zastępuj takimi produktami by w całej puli dawało to taką samą ilość kcal oraz btw 2. Rodzynki są źródłem węglowodanów, dla smaku są dodawane do płatków owsianych a je się je przeważnie rano. Możesz je jeśc w ciągu dnia 3. Nie mam przepisów, ale warzyw [...]
1. Mąka razowa też??? 3. Hehe, tylko z tą dynią to trochę ciężko na surowo... Wszystkie inne warzywka staram się na surowo, a dynię strasznie lubię, więc temu pytam...
Makaron jest ok, ale nie jako stały element diety, chyba że znajdziesz jakiś wartościowy, teraz w netto widziałam z eko mąki żytniej sama mąka 1850 żytnia i woda. Gajner jest zbędny, mało wartościowy. Same cukry proste kiepskiej jakości. Ryby http://www.sfd.pl/Ryby__po_kt%C3%B3re_warto_si%C4%99ga%C4%87_-t1132561.html
przemas931 < hehe, mam z tyłu z prawej, to na bank oryginał, hahaha. Banan < dzięki . No Ostrowii od kilku miesięcy właśnie nie kupowałem bo eksperymentowałem. A nigdy nie powinno pisać "Smak naturalny"? Bo nikaj nie widzę ;) Ps. no wiesz, jakby wymieszali z rozpuczalną mąką to może by się coś dało zarobić :P Zmieniony przez - Kwic [...]
Bo biala maka ma wysoki indeks glikemiczny i znacznie szybciej podnosi poziom insuliny w organizmie, co niewykorzystane prowadzi od razu do zamiany w tluszcz. To tak w skrocie Pozdrowienia Xena
Ja Ci napisze tyle, ze jakos w 2006 roku zjadlem dwa opakowania EPI. Cykl ze dwa miechy po 30/50 mg ed. Wtedy to mnie porobilo zaj**iscie. W zeszlym roku sie skusilem przy na epi i jakis niby tren, przy podkladzie z testa. Jedno wielkie gowno mimo, ze producent i sprzedawca niby pewni. Wiec sklaniam sie jak chyba wiekszosc, ze lepszy koks z [...]
1. Chleb razowy poprostu. Patrzysz na sklad i wybierasz ten, ktory ma malo dodatkow (sklad jest dosc krotki: np. maka zytnia, woda, drozdze, sol). Wegle z razowca sa lepsze niz z bialego pieczywa. 2. Ryby to bardziej gotowane, bez panierki. 3. - 4. Najzdrowiej gotowac, parowac. Smazenie to ostatnia opcja, bo jest najmniej zdrowa. 5. Piersi [...]
Na razie jest kilku chętnych do startu. 1.Leski Grzegorz II gr. kat.wag.75kg- 155kg 2.Wdowiński Krzysztof I gr. kat.wag.110kg -225kg 3.Wdowiński Dariusz I gr. kat.wag. plus 125kg- 305kg 4.Mąka Bolesław III gr. kat.wag.75kg - 135kg 5.Dzieciatkowski Jan II gr. kat.wag. +125kg – 240kg 6.Piwowar Krzysztof II gr. kat.wag.111kg - 180kg
hehe Mnie tam nawijka odpowiada ;) Zawsze to ciekawsze niz grobowa cisza :D No moze za duzo tego 'ideAlnie' :) Co do przepisu - przeciez czasem mozna zjesc. A na codzien (pewnei straci sporo na smaku) - bez wina, z mniejsza 'odrobina' tego oleju, lub na teflonie; maka to nie problem - makaron tez z maki robia... Troche soku z cytryny - jeszcze [...]
ta kreatyna se SCITEC'a nie jest "pure" i to może być problem. zauważ, że nie jest mikro rozdrobniona. jej konsystencja to nie "mąka" a bardziej "sól". nie jest więc to towar najlepszego sortu. kwestia pewnie leży w tolerancji ogólnej na kreatynę Twojego organizmu. biegunka po kreatynie zdarza się ludziom i to nie rzadko. po kilku dniach zazwyczaj [...]
[...] Podstawowy przepis : -70 g płatki owsiane - 80 g białka jaj (można śmiało dać więcej) - 20 g izolat/ WPC UNS - 100 g cukinia starta i odciśnięta z wody/ dynia - łyżeczka proszku do pieczenia - łyżeczka kakao/ cynamonu -dodatki wedle uznania : owoce, orzechy, wiórki kokosowe, starta czekolada - 10 g mąka gryczana ( nie jest konieczna) SMACZNEGO:)