SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mąka

  • Dieta 3500 kcal

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] pęczak), ziemniaki, bataty, warzywa o wyższej zawartości węglowodanów (tj. buraki, marchew, seler, korzeń pietruszki), strączki, płatki (owsiane, jaglane, gryczane, żytnie), mąka (żytnia, jaglana, ryżowa, owsiana, gryczana, kokosowa), owoce; Tłuszcze – mięso i ryby o wyższej zawartości tłuszczu, orzechy (migdały, laskowe, włoskie, brazylijskie), [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-10-27 22:59:57 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Co jeść i kiedy przed treningiem?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Spożywanie posiłków zarówno przed, jak i po treningu nadal nastręcza wielu wątpliwości. Najczęściej pojawiają się pytania na temat tego z czego powinien się taki posiłek składać oraz w jakim czasie przed lub po wysiłku powinniśmy go spożyć, aby wyciągnąć z niego jak najwięcej wartości odżywczych. 1. Co zjeść przed treningiem? 2. Ile czasu spożyć [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-12-07 22:52:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • otarcia skóry - pachwiny

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    A Ty co handlujesz pudrem? Mąka ziemniaczana też jest bardzo dobra. A to że na umytą i wysuszona to masz racje . Wuszy w zimie mogłeś przepocić jak np. kalesony nosiłeś.

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-07-12 16:28:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Nadal to są produkty wysoce przetworzone. Od zcasu do czasu ok. To mnie zaskoczyłeś, że są to produkty wysoce przetworzone. Przecież w składzie jest tylko mąka ryżowa czy kukurydziana (czyli ryż, kukurydza) :-)

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-03-03 22:17:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Mąka pszenna to najbardziej przetworzona z mąk i najgorsza jakościowo. Polecam skupić się na lepszych. Jest ich sporo. Pszenna razowa, czy graham jest jeszcze ok.

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-03-05 07:17:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    już wielokrotnie tłumaczyłem Ci o co chodzi z mąką pszenną, pszenna jest każda, czy to graham czy razowa tu chodzi o stopień przetworzenia, typ mąki, im wyższy typ tym lepiej.

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-03-05 09:19:01 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    A jeszcze mam takie pytanie: mogę zjeść śniadanie białkowo-tłuszczowe jak wstanę a potem po prostu przekąskę przed treningiem np. owoc? Czy lepsza jest opcja jak zjem tylko tego omleta z mąką ryżową z truskawkami?

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-03-11 20:51:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Zależy jaki pszenny. Z jakiej dokładnie mąki. Im bardziej oczyszczona i przetworzona, tym gorsza jakościowo. Jak z każdym produktem. Przetworzenie decyduje o jakości. A mąka chlebowa pszenna typ 750 - taka może być? :-)

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-01-05 17:55:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] niezdrowe produkty przepełnione syropami glukozowo-fruktozowymi (też potencjalnie może prowadzić do wzdęć) i niezbyt zdrowymi wypełniaczami. Przykładowy skład chleba: mąka orkiszowa jasna typ 680, oliwa, miód, czasem jakieś ziarna typu siemie, dynia + zakwas z mąki żytniej. A płatki owsiane mogę zjeść i nic mi się nie dzieje (a mają one [...]

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-03-18 17:08:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] które masz w jadłospisie.... pierwsza lepsza strona co wyskakuje w google: Zawierają gluten: pszenica i jej odmiany: orkisz, kamut, pszenżyto, jęczmień, żyto, owies, mąka pszenna, żytnia, jęczmienna, płatki pszenne, jęczmienne, żytnie, owsiane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna (pęczak, mazurska, perłowa), musli, kasze owsiane, kaszki [...]

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-05-18 14:13:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mi też się papier przyklejał do tego typu chlebów - za długo mają z nim styczność i zamaka. Polecam żaroodporne naczynie wysmarowane masłem (olej koko pewnie też się sprawdzi) i wysypane np. otrębami albo czymś innym dość gruboziarnistym. Ewentualnie mąką gryczaną. W szkle fajnie się piecze, bo widać, kiedy chleb jest wystarczająco zrumieniony, a [...]

    Odpowiedzi: 60 Ilość wyświetleń: 12354 Data: 2016-12-28 12:25:13 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Czy to jest uczulenie na białko?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jeśli spożywamy zbyt duże ilości produktów kwasotwórczych, do których należą m.in. białka zwierzęce, węglowodany (np. cukier, mąka, jasny ryż, makaron), tłuszcz, kawa, czarna herbata, alkohol i nikotyna, w organizmie może powstać nadmiar kwaśnych pozostałości przemiany materii. Poziom kwasów we krwi [...]

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-02-17 14:48:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta redukcyjna do oceny, 88kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Proszę bardzo. Najważniejsze. Wątróbkę - wszystko jedno: drobiową czy wieprzową - smaży się krótko, na dobrze rozgrzanej patelni, na gorącym tłuszczu i przyprawia (solą, pieprzem) dopiero na samiutki koniec, żeby nie stwardniała. Na małym ogniu, długo i wolno duszona wyjdzie podeszwowata i niesmaczna. 1. Wybieram ciemnobordowe i lśniące wątróbki [...]

    Odpowiedzi: 238 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-10-09 01:00:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A mnie się wydaje, że tu sa dwa problemy: brak elementarnej wiedzy o żywieniu i kompensowanie sobie jedzeniem potrzeb emocjonalnych. Gołąbki najczęściej = mięso+ryż+kapusta - i jak się tego w jakimś obrzydliwie zagęszczonym mąką sosie nie utopi, to to jest czyste jedzenie (jedyny problem to szacowanie makro). Schab - mięsko - zdrowe, smalec - [...]

    Odpowiedzi: 32 Ilość wyświetleń: 8898 Data: 2018-03-08 18:02:53 Szacuny postu: 4 (cały temat: 0)
  • Jak bardzo szkodzą te odżywki i suplementy ???

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] dokładnie to samo. tak jak reszta tych odżywek. co do terminow ważności...odzywki są pozbawione wody, jest to suchy proszek, więc dobrze przechowywane nie psują się szybko (mąka, mleko w proszku...to się psuje?? nie; a jest naturalne?? chyba tak) "Odżywka jest kompleksowym preparatem odżywczym a suplementy są wyodrębnionymi cząsteczkami,z [...]

    Odpowiedzi: 54 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-01-09 12:50:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pełnoziarnisty vs razowy vs graham

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Witam Generalnie unikanie chleba w którego składzie znajduje się mąka pszenna jest bardzo dobrym wyjściem. Organizm człowieka ma pewne problemy z trawieniem tej mąki - po szczegóły odsyłam do literatury - wprost mówiąc na strawienie mąki pszennej potrzeba za dużo energii którą organizm może spożytkować na inne czynności. Pozdrawiam

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-09-08 09:26:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pełnoziarnisty vs razowy vs graham

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    chleb benus czyli firmy "benus" to chleb bez konserwantow skald w zaleznosci od "smaku". ja mam zytni trzymam tak " w razie niemaca".. minimum 62% maki zytniej.. lamane ziarna zyta.. maka pszenna woda sol drozdze na 100g produktu 179kcal i 27% skladu to blonnik bialko 5g w opakowaniu jest siedem sporych kromek... [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-09-09 21:48:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pełnoziarnisty vs razowy vs graham

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] jakościowo. Uwagę warto zwrócić na skład. Przede wszystkim to, co jest w pierwszej kolejności. Produktów tych jest najwięcej w składzie pieczywa. Warto więc by była to mąka żytnia, razowa, orkiszowa, graham. Dodatki ziaren i zakwas. Pieczywo dobrej jakości powinno być twarde i ciężkie, które się nie odkształca. Dlatego też wybierając [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-12-05 15:44:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Mąka pszenna przechodzi proces rafinacji wobec tego nie jest wartościowym źródłem w diecie. Notabene głównym jej składnikiem jest cukier (skrobia) substancje niepożądane.

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-03-04 23:34:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Omlet z mąką ryżową z truskawkami może być na śniadanie przed treningiem? :-)

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-03-11 20:34:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)