cześć Łukasz co do tematu - pierogi - niby serek i ziemniaki ( jeśli chodzi o ruskie ) ale: ziemniaki o wysokim ig, serek zwykle tłusty, mąka biała, przetwarzana, generalnie kiepskie połączenie, poza tym nie wiesz ile czego? bigos - j.w. tłuste mięso, kiełbasa, kapusta a jedno i drugie mniam mniam....wybór nalezy do Ciebie, jak nie startujesz w [...]
Zmielenie płatków w młynku do kawy na pył (wychodzi taka mąka) to dosłownie chwilka, ja jeszcze dorzucam do mielenia orzechy włoskie żeby podbić tłuszcze (zamiast wiórków kokosowych). Smakowo to zależy od białka w dużej mierze jakie dasz ale jak zalewasz takiego gaina wodą to dobrze dodać słodzika, żeby było słodkie. Jak mlekiem to słodzik jest [...]
[...] to te lepsze pieczywo ?? Z czego jest robione??Ja np kupuje takie pieczywo -z małej piekarni z osiedlowego sklepiku . Chleb Żytni ze słonecznikiem Pieczywo żytnie (100% mąka żytniej) produkowane na naturalnym kwasie. Produkowany w długotrwałym procesie dojrzewania (22 godz.). Duża zawartość polifenoli, linganów i kwasu fitynowego zawarta w [...]
[...] to te lepsze pieczywo ?? Z czego jest robione??Ja np kupuje takie pieczywo -z małej piekarni z osiedlowego sklepiku . Chleb Żytni ze słonecznikiem Pieczywo żytnie (100% mąka żytniej) produkowane na naturalnym kwasie. Produkowany w długotrwałym procesie dojrzewania (22 godz.). Duża zawartość polifenoli, linganów i kwasu fitynowego zawarta w [...]
Zapomniałem jeszcze o składzie... W opakowaniu jest 90 kapsułek zawierających 250mg mikronizowanego ipriflawonu. Inne składniki: Mąka jęczmienna,żelatyna (składnik kapsułki), dwutlenek tytanu E-171, barwniki: E-133, E-102, E-129. Napisz jakie wyniki po tym jeśli sie zdecydujesz bo jak pisałem mam opakowanie i pewnie zjem wiosną. Pozdrawiam! [...]
[...] czym się sugerowałeś wprowadzając do swojej diety która ma być zdrowia i zbilansowana, drożdżówki? ich skład to głównie rafinowany cukier, emulgatory, tłuszcze trans, spulchniacze, biała mąka. Zdziwiło mnie to troszkę. Gainer to wysokoprzetworzona odżywka, uzasadnione stosowanie owego produktu jest tylko po treningu. Osobiście nie rekomenduje.
Mi osobiście nie smakuje kasza jaglana %-) Mnie też nie za bardzo, a co mnie dziwi, to mimo iż jest zasadotwórcza, to mam po niej zgagę. Mąka ok, płatki ok, a kasza - nie.
[...] Nazwać możemy to, jak chcemy. Posiłek ma być zbilansowany, porcja białka,wegli i tłuszczy, choć ostatnio są modne śniadania b+t. Ale polecam babeczki z mozzarellą, jajo, mąka ryżowa, cukinia, papryki, mieszasz, do piekarnika na 180 stopni 30-35 min przyprawiasz i gotowe. Do tego można zjeść kaszę jaglaną z truskawkami i super. Albo nalesniki [...]
mąka typ 2k/pełne ziarno, oliwa, słodzik, jaja te sklepowe to rzeczywiscie syf, ale wystarczy pomyslec i uzyc zdrowych odpowiednikow poszczegolnych składników...
[...] płatki zmielone mają wysoki indeks glikemiczny... dosłownie u mnie to płatki są zmielone na mąkę, to powiedzcie, czy nadal lepiej je jeść aniżeli mąkę pszenną ? może niż mąkę żytnią również ? akurat na śniadanie robię placuchy owsiane ciągle z 40 g owsianych i się zastanawiam... bo na pewno mąka pszenna lepiej smakuje, żytnia w sumie również
To nie są jajka w proszku! Prziecież jest napisane, że "20 jaj bez jaj" i zasepuje jajka w proszku. Widziałem to w Tesco, skład to głównie mąka kukurydziana, skrobia, serwatka i białko sojowe.
Najprościej jest wpisać nazwę z czego jest zrobiony dany produkt np. w przypadku budyniu czy kislu po prostu mąka ziemniaczana, dodać d tego ilość cukru u mamy gotowe, ewentulanie wiadomo mleko czy inne dodatki, ewentualnie te znane marki mają możliwość wyboru gramatury już na gotowo w fitatu i wtedy jest łatwiej