Cześć, W skład naleśników wchodzi mąka-500g, 5 całych jajek i 250ml mleka. Jak obliczyć ile kalorii będzie to miałko po obróbce termicznej jako już gotowy do spożycia naleśnik? Czy może oblicza się tylko kaloryczność wszystkich produktów osobno i sumuje? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
Siema. Chciałbym zapytać do czego najbardziej podobne jest białko Ostrowii? Chodzi o gęstość,wagę. 1.Cukier puder 2.Kakao 3.Mąka pszenna/ziemniaczana 4.Proszek do pieczenia Pytanie zadaję dlatego, że mam na shakerze taką miarkę 50ml,100ml i tak do 500ml i nie wiem ile to jest gram. Pozdro.
Zawartość tłuszczów w pączkach mając normatyw surowcowy na 30 pączków . maka 500 g margaryna 10 dag drożdże 0,1 kg cukier 0.09 kg marmolada 25 dag żółtka 7 szt mleko 0,25 l lukier , ocet 25 g . oblicz ilosc (g) zawartosc tluszczu w 100g i w potrawie
Mam pytanko wie ktos moze czy stopien zmielenia kreatyny ma jakis wplyw na jej przyswajanie? Kupilem kretke Megabola i po raz pierwszy jest Ona taka "gruba" Dotychczasowe kreatyny ktore bralem bylu mialkie jak maka..ta ma wyrazne krysztalki!..Czy to jest norma czy moze trafilem na jakas lipna partie:)
Co sadzicie o tym produkcie Lubelli? Niby to jest makaron pelnoziarnisty, ale w skladzie jest napisane maka makaronowa pszenna pelnoziarnista. Czasami robie sobie spaghetti z takim makaronem i chcialbym wiedziec czy to dobry makaron?
Mam pytanie czy makaron "swiderki" lubelli bedzie dobry na zamiane co 2 dzien zamiast ryzu?? z tylu opakowania jest napisane ze robione na bazie pszenicy durum Skład: mąka makaronowa pszenna, woda. Wartości odżywcze dla 100 g produktu Wartość energetyczna 1429 kJ (336 kcal) Białko 13,5 g Węglowodany 69,9 g Tłuszcz 0,3 g
Witam, co jest lepszą alternatywą na redukcje? A - Wafle ryżowe (około 380 kcal/10B/75W/5T 5,2g błonnika B - Chleb chrupki lekki żytni (72% mąka żytnia, reszta to papka kukurydziana) (około 313 kcal/8B/70/1,5T) Co byście wybrali ? czy może jakaś inna alternatywa ?
co sadzicie o weglach i ogolnie w - batonik KNOPERS - batoniki zbozobe typu ciniminis,chocapic,nesquik itp - platki Granola ,skład:platki owsiane 40%,maka pszenna,syrop glukozowo-fruktozowy,olej rozlinny,chrupki zbozowe,platki kukurydziane,orzeszki arachidowe,orzechy laskowe,migdaly - no i inne takie platki dostepne na rynku
jaka jest roznica miedzy otrebami owsiannymi a przennymi?Czy maka kukurydzianna a kasza kukurydzianna to to samo?Co to jest owsianka?Czy mozna nia zastapic otreby?Czy dieta dukana to dieta sprawdzona.
Witam mam kretyne ''Micronized Creatine Powder'' Mono w puszkach po 300 g. Ma ona konsystencje jak mąka ziemniaczana lub cukier puder czy to jest prawidłowa konsystencja. Kupowałem ją osobiście w sklepie i była oryginalnie zamknięta ( data ważności jest git ) Widziałem na kilku filmikach jak kretyny była bardziej sypkie jak jakiś proszek. Z góry [...]
Chleb pszenny musli skład : maka pszenna 30%, mieszanka musli 30%. W chlebie : Słonecznik 3%, płatki pszenne 3 %, płatki owisiane 1,5%, siemienie lniane 1,5%, serwatka z mleka w proszku, cukier, ziarna sezamu. Może zawierac sladowe ilosci : jaj, soi, mleka, orzechów i lubinu. Co o tym myslicie?
witam mam krotkie pytanie - jest ryz ktory kosztuje 3,60zl i jest w kilogramowym opakowaniu (takim jak maka czy cukier) i czy moge go zastosowac w diecie??? jest duzo gorszy od tego drozszego w saszetkach???
Kupilem w sklepie taki chlebek http://www.fototube.pl/pictures/pelnoeziarnisty.jpg Skład ziarno żyta 50%, mąka żytnia 32%, syrop skrobiowy, sól, drodżdze na 100g chleba jest ww 41,2 blonnika 4,6 bialka 4,3 tluszczu 1,2 kcal 817,9 Nada sie taki chleb? Zmieniony przez - Enyma w dniu 2009-10-10 09:57:37
Witam jak to jest z indeksem glikemicznym widziałem sporo diet gdzie były zawarte takie produkty jak mąka pszenna, ryż biały, białe pieczywo itp. . Czy indeks glikemiczny ma znaczenie czy uważa się na niego tylko w diecie dla cukrzyków? Pozdrawiam. Zmieniony przez - _Boston_ w dniu 2015-12-13 07:43:30
Witam, jako że pankejk jest prosty i dość popularny to umieszczam go w swojej diecie dość często. Mam jednak problem, wcześniej robiłem z mąki gryczanej a teraz kupiłem owsianą i wychodzą jakieś takie mniej pulchne, nie rosną tak jak na tamtej mące, może być to wina właśnie mąki czy raczej z tą mąką trzeba np inne proporcje? :)