amarantus jest zdrowy :-)) chodzi o przetworzenie jakiemu został poddany. Żadne dmuchane zboże (czy wafle ryżowe czy taki poping) nie są zdrowe. Kasza jaglana jak rozgotujesz fajnie zagęszcza tak samo mąka gryczana czy płatki gryczane :-))
huda chodi o to by maka sie podkwasila a czy wspomagasz to drozdzami czy nie nic nie pogarsza. Mozn azakwasic chleb i dodac pozniej drozdzy do podrosniecia A warto hociaz dzien takie wyrobione ciasto przetrzymac w lodowce to zawsze bakterie troche go przerobia
No ja miałam truskawkę przez rok i mega słodka. Ale o tyle dobrze ze wolę zjeśc jajko czy tuńczyka niż ją wypić :-P za to z owocami kwąsnymi jest przepyszna!!!!! jak szejk z MAKA ;-) a Vredotaa jaką Ty polecasz? zeby własnie nei była slodka tak abrdzo... Oku, ja generalnie nie polecam żadnej :) Zgadzam się z Szefowymi, że trzeba dostarczać [...]
Nie widziałam nigdzie w sklepie gotowych mielonych :P ale może słabo szukałam ;> mam taki młynek do bakalii to myślę, że się nada ;) z tego ma być mąka czy takie jakby wiórki? :>
zawsze możesz naleśniki żytnie razowe zrobić ;D one nie wymagają mleka, tylko woda, mąka i jaja ;) a ja mam dylemat: iść na siłkę, żeby sobie jakieś aeroby porobić czy poćwiczyć w domu. W sumie to nigdy nie wpadłam na to, że mogę iść na siłkę żeby niekoniecznie wykonywać trening siłowy. geniusz mi się włączył po ponad pół roku :D
Mojego kiedyś ciągnęli po pracy do Maka o on że nie, bo ja z obiadem czekam a on woli obiad. To takie zdziwienie, że żona obiady gotuje, od razu wypytywanie co. Mój że na pewno mięcho jakieś, ryż i np warzywa to jeszcze większe zdziwienie że takie "normalne żarcie". Ja nie wiem, ludzie teraz nie gotują czy co?