[...] i dziś będą. Niedzielę odpuściłam, bo miałabym 12 dni treningowych pod rząd, za dużo jak dla mnie.}:-( Dziś odbieram swój sprzęcik!8-) Iza! Czy mogę używać mąki z orzechów arachidowych? Kupiłam, bo było napisane "mąka z orzechów". Jak otworzyłam, to po zapachu poznałam z jakich i mam dylemat. Zmieniony przez - azzi w dniu 2012-01-24 12:17:00
[...] "od chłopa" - indyki nie są tak naszprycowane hormonami, a te nie pozostają bez wpływu na nasze zdrowie i sylwetkę ;-) - grahamki zamień na chleb razowy na zakwasie (skład: mąka żytnia, woda, sól) - ziemniaki też out, jeśli chcesz się redukować Ufff...no, na razie to na tyle. Poczekaj na zalecenia od Szefowych, ale już na wstępie postaraj się o [...]
trening zisiaj do dupy z kilku wzgledow. przede wszystkim podeszlam do niego z rozbiegu, z braku czasu, bez specjalnej koncentracji. musial byc zrobiony, ale ponizej standartu. TRENING DZIEN 3 1. Conventional deadlift: 1 x 5 , 2 x 3, 1 x 1 5x50kg/2x3 55kg/1x60kg 2. One-arm DB row: 3 x 5 (each side) z polsztanga 5x15kg/5x20kg/5x25kg 3. [...]
[...] w krok... zamarłam jak i wszyscy którzy stali obok, myślałam że mnie przetnie na pół }:-(}:-( dobrze że już umiem robić bez albo z cieniutki to mi to nie grozi :D Zaplanowałam kopytka ale jak zobaczyłam ile węgli mają ziemniaki i mąka w jednym daniu żeby się najeść to mi się odechciało... chyba zrobię leniwe z twarogu i trochę się oszukam ;)
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] Pieczoną owsiankę z mango i śliwkami (mega sztos). Makaron z kurakiem i pesto. Oraz dokarmiłem duszę robiąc jogurtowy tort. Spód z gorzkiej czekolady/masła/jaja/erytrytol/mąka. Masa z jogurt grecki/skyr/żelatyna/erytrytol, a galaretka z malin/erytrytol/żelatyna. Bardzo dobre wyszło. Jak ktoś chce dokładny przepis to pisać. Wrzucam parę fotek. [...]
Rudej myśl - ironia@@-)miałaś zjeśc ok. 1700 kcal zjadłaś 1000, trochu za mało@@-)wystarczająco dla dziecka... Ostatni posiłek - same pestki, posiłek powinien byc pełnowartościowy w każdym masz mieć węgle, białko i tłuszcze, tylko w wieczornym lepiej mieć białko i tłuszcze bez węgli Mąka to ma się u Ciebie nei pojawiać;-)ja jakoś robię omleta bez [...]
[...] chodzi o urozmaicenie? jestem już uświadomiona w kwestii słonecznika ale o orzeszkach arachidowych jeszcze nie wiem. - kończymy jeszcze stare zapasy: biały ryż już poszedł, mąka pszenna też, teraz jest na wykończeniu makaron i ziemniaki za które dzisiaj będę pokutować ;P także makaron będzie zmieniony :) - z ww prostymi się poprawię ;) rozumiem, [...]
Ale mnie zaskoczylas z ta kawa zbozową!Tak wlasciwie to musicie przyznac ze troche trzeba sie nakombinowac z tym jedzeniem zeby ono mialo jakis dobry smak.Np chcialam zjesc grzybki marynowane a tam wszedzie jest cukier!!! Na wszystko trzeba uwazac , wszedzie jest dodawana maka ziemniaczana!Macie jakies fajne przepisy na dania z soczewicy i nie [...]
1) kotlety sojowe - pojęcia nie mam, juz mialam napisac ze w okolicach 20, ale zobaczylam posta LiL i stracilam pewnosc... LiL - sprawdzałaś to? Skoro soja ma 15-25 (zależy od zrodla informacji), to skąd wzięłoby się 70? Moze uzywaja do tego cukru? Albo moze sa to dane o kotletach panierowanych? Wiadomo, ze panierka to maka/bulka tarta wiec IG ok. [...]
Czy ktoś coś wie na temat: chlebka ryżowego, skład: brązowy ryż autralijski, kukurydza (?) australijska, sól i na temat makaronu ryżowego, skład: maka ryżowa - tyle podaje producent. gania
Weronika- Sprawdziłam skład granulatu sojowego- odtłuszczona maka sojowa, koncentrat białka sojowego. 100 gram produktu przeciętnie zawiera białka 50 gram, tłuszcz max 2 gram, węglowodany 30 gram, błonnik pokarmowy max 4 gram. Jesli soja ma niski indeks to taki granulat będzie OK? Ryżu azjatyckiego nie widziałam, ale dziki jest w wiekszych [...]
ZawianY sorki, pomylilem sie po prostu zawsze zdzieram etykiety, napewno moze byc Wasa Zytnie , składniki: mąka żytnia, woda, sól; chociaz wydaje mi sie ze to z sezamem, tez moze sie nadawac spokojnie na posilki weglowodanowe (ja chlebek jem tylko na sniadanka). Ponadto z tego co czytalem to w tej diecie proporcje kalorii powinny byc 1/1/1 [...]
mmmmmmniam! jadlam sobie wlasnei na obiadek..pierozki:> ciasto: maka(ze wsi taka najnaturalniejsza), jaja, woda, sol, nadzienie: truskawki mrozone, i ugotowane polane jogurtem naturalnym bez cukru. chyba sobie mozna pozwolic od czasu do czasu pozdrawiam!!
Ps. Jest taki makaron - Arrighi-Pasta di semola Grano Duro. Mąka pszenna semolina. Importer w Poznaniu i jest napisane, że wyprodukowano we Włoszech. Jest brązowy i mały plusik w kształcie ziarenek ryżu i smak ma niezły. Jeśli zgodny z MM, a w sumie włoski i brązowy i z durum to pewnie tak, polecam, ponieważ jest wyśmienity, np z pomiadorkami z [...]
_BOB_ zaryzykuje stwierdzeniem, ze nie zlamales sie na zadne pokusy dlatego, ze jestes na Metodzie dopiero dwa tygodnie. Nie musi to byc zadna regula, ale predzej czy pozniej moze nadejsc Cie taka niepohamowana chec na cos niedozwolonego, ze bedziesz sie musial miec na bacznosci. Slyszalam plotki, ze mezczyzni szybciej chudna ta Montim od kobiet [...]
PS. Niegomir, czegoś nie rozumiem. Jak produkt finalny złożony tylko z węglowodanów złożonych (mąka jakakolwiek, niezaprzeczalnie taką jest)moze sie w efekcie przy obróbce zamienić na produkt z węglowodanów prostych. Według mie to nierealne. Ale jeśli czegoś nie wiem to prosze wyjaśnij, moze popełniam błąd, bo staram sie cukry proste jeść tylko [...]
[...] jest dozwolony, ktos juz pisał na forum o chlebku firmy "Bednarz", ma on grubo mielone ziarno zyta, łamane żyto,i ziarenka typu jeczmien, pszenica(ale nie mąka) i robiony jest na zakwasie. Mysle,ze ze wszystkich które widziałam jest najbardziej dozwolony. Wczesniej piekłam sama, ale teraz nie mam za duzo czasu. Spróbuje i z [...]
tak, po setce na pewno nie czuje sie juz bólu, ja nie czułabym nic...Nie przejmuj sie, Justice, obwód w talii może być większy, ale jeśli masz tam mięśnie, a nie -jak ja - worek sadła, to co to przeszkadza? przeciez nie trzeba miec 60, zeby dobrze wygladac. W każdym razie podziwiam CIę, naprawe, ja jestem codziennie tak zmordowana wieczorem [...]
Sandyy a probowałaś pytać sprzedawcę?Też mam problem z tą mąką,tzn. wiem,że ma być z pełnego przemiału,czyli że nic nie ma być z niej wyrzucane w procesie obróbki (jeśli dobrze zrozumiałam z któregoś posta w historii),ale czy to to samo co razowa,to nie wiem.Może ktoś doświadczony by się wypowiedział w tej kwestii??? P.S.Pytanie natury [...]