[...] dzieki;-) zastanawiałam się bardziej nad tymi ilościmi ww właśnie z zupach, bo cięzko oszacować ile się nabrało z wielkiego gara;-) no i nieraz jest jeszcze w składzie mąka.......ale w tej kwestii tez nie dajmy się zwariować, dużo tej zupy dziennie nie spożywam. Odnośnie kibicowania bardzo mi miło. Będzie mi pomocne, bo choć chęci mam [...]
Dla niektórych niestety ale mąka bezglutenowa to konieczność - tak jest np. w przypadku chorych na celiakię oraz osób uczulonych na gluten, jak ja. W takiej sytuacji najlepsza jest mąka kukurydziana. Ja zamawiam też różne zamienniki http://bezglutenowyswiat.pl/category/maki-i-miksy?horizontal
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
okej, po treningu jednak będę wcinał ryż+ coś tam :F a co w dzień gdy nie mam treningu ? odpuścić posiłek po treningowy czy zastąpić czymś innym ? oraz czy mogę wcinać chleb razowy skład- 38,95% mąka żytnia, mąka pszenna nie podane ile %, drożdże, sól i coś tam jescze ?
Mąka pszenna -> Mąka żytnia Olej rzepakowy -> Oliwa z oliwek Bułka wieloziarnista -> bułka graham, razowa Tortilla -> Tortilla razowa (bądź zrób sam z mąki żytniej) Sos salsa -> WYWAL Ziemniaki ugotowane -> Ryż praboliczny, biały, jaśminowy Na kolacje chleb wywal. p.S ludzie piszą Ci co masz wywalić a Ty dalej swoje... to już robi się powoli nudne [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] same piątki bez uczenia się, no ale widzę, że głupot mnie uczyli :P mięso już kupiłem szkoda nie zjeść, zwłaszcza jak się nie przelewa ;) makaron brązowy, ryż brązowy,mąka typ 2 000 - tak? co myślisz o ziemniakach, one przecież nie są przetworzone w ogóle? Jak nie mięso to skąd wziąć białko? Ile można w końcu jeść twaróg i jajka na [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
http://liczniki.org/gif2/an-DAYF2041-ffcc66ffffffxxxxxx35002-1-1-9-red003.gif Piątek 30.12.2011r. Pospałem do 12 %-) później po sklepach polatałem, a wieczorem pooglądałem Rockyego :-D http://liczniki.org/gif2/an-DIETA-ff0000ffffffxxxxxx35002-1-1-7-red001.gif Dzisiaj dieta 100%, nie licząc hallsów na gardło }:-( I posiłek Jajecznica z 5 jaj + [...]
Witam co do maki to w sklepie(Carrefour) znalazłem takie http://www.bdsklep.pl/melvit-1kg-maka-pszenna-razowa-typ-1850-do-wypieku-chleba,id-4190 i http://www.bdsklep.pl/melvit-1kg-maka-zytnia-razowa-do-wypieku-chleba,id-4192 czy moga byc??
[...] notabene mogłyby bez problemu wlecieć w ilościach większych, ale to wiąże się ze wzrostem łaknienia), a wygląda raczej na za mało białka... Wyszło trochę mniej kcal, bo mąka okazała się mieć inne wartości @@-) /SFD/Images/2015/11/2/c033491e5b3f41798721de5f1363ff20.jpg Wizyta u endo: hormony płciowe są w porządku, może trochę za niskie LH, [...]
Omlet z mąki kukurydzianej, rodzynek, orzechów włoskich, mleka i izolatu białek serwatkowych WPI 95D SKŁADNIKI: Mąka kukurydziana - 120 g Rodzynki - 25 g Orzechy włoskie - 25 g mleko 3,5% - 150 ml Izolat białek serwatkowych WPI 95D marki Extensor - 20 g Odmierzyć 120 g mąki kukurydzianej i wsypać do naczynia. Do wcześniej przygotowanego mleka [...]
W pieczywie nie licza się tylko kcal. Istotny jest skład - żytnie będzie lepsze niż pszenne. To na zakwasie jest lepsze od tego na drożdżach. Szukaj zwykłego chleba żytniego na zakwasie - w skłądzie ma być mąka zytnia i zakwas. najlepiej, żeby mąka była pełnoziarnista. A do pracy - pojemnik z miesem i ryżem doskonale zastępuje kanapki.
natomiast ja ze względu na chorobę muszę przestrzegać diety bezzbożowej i beznabiałowej i mniej więcej dziennie jem w proporcjach (białko/tłuszcz/węglowodany): 106g/113g/101g (dodam, że duża ilość tłuszczy - 113 g to głównie koks, mleko, mąka itp) maka i mleko źródłem tłuszczu? I koks?
Jutro tez ładujesz jeszcze ? Na jakich produktach bazujesz ? dziś glownie mąka pszenna, makaron razowy , ryz , chleb zytni i owoce , zero soli i smieci , Jutro równiez bez smieci ale dam czesc prostych i czesc zlozonych -dodam cukry ( miód , moze loda itp )w sobote juz jazda bez trzymanki po zdjeciach na niedzielne podsumowanie :) opije [...]
[...] zmianę struktury skórki i jej charakterystyczne pęknięcia. Osiągamy w ten sposób pieczywo o chrupiącej skórce i delikatnym miąższu. Skład: żurek żytni, zakwas chlebowy, mąka żytnia, mąka pszenna (do 10%), rozczyn pszenny, woda, sól, drożdże. Chleb wypiekany jest według starych najlepszych receptur na bazie zakwasu chlebowego żytniego i [...]