[...] Bada się również mocz na obecność substancji niepożądanych. Taki jak: - bakterie, grzyby, pasożyty, - cukier, - białko, - bilirubina, - ciała ketonowe, - kreatynina, - kwas moczowy, - mocznik, - osad, - białe ciałka krwi, - czerwone ciałka krwi. Odchylenie którychś z tych parametrów może oznaczać pewne nieprawidłowości w funkcjonowaniu [...]
[...] odpowiedzieć na postawione pytania warto przyjrzeć się z bliska wymienionym produktom. BCAA - co to takiego i jak działa? BCAA (ang. branched-chain amino acid), czyli aminokwasy rozgałęzione, w skład których wchodzą: leucyna, izoleucyna i walina, stanowią pakiet aminokwasów egzogennych, czyli takich, których nasz organizm nie jest w stanie sam [...]
[...] który (wg. mnie !!!) pozwala na osiągnięcie wyższego wzrostu, niż jest nam dane: 1.krok: Idziesz do apteki i mówisz ten ładny wierszyk pani w okienku: "Poproszę wapń, kwas foliowy, witaminę D i preparat o nazwie "REXORUBIA" 2.krok: Kupujesz argininę w sklepie z odżywkami. Preparaty zawierające argininę mają często w nazwie [...]
[...] odżywczych. Jajka są przede wszystkim źródłem pełnowartościowego białka, łatwo przyswajalnego przez organizm. Jajko jako jedyny produkt spożywczy zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne. To znaczy te, który organizm czlowieka nie wytwarza. Białko jajka uznawane jest za wzorowe i sluży do mierzenia proporcji aminokwasów w innych produktach. [...]
Widze, ze Nikoosi nie ma, wiec moze ja doradze pewna serie - L'Oreal Pure Zone. W jej sklad wchodza wszystkie kosmetyki niezbedne do domowej pielegnacji skory mieszanej, z tendencja do tworzenia sie zaskornikow: Zel gleboko oczyszczajacy z peelingiem, w tubie lub z pompka (19.50) Maseczka peel-off (czyli tzw."skorka") (29.50) Tonik [...]
[...] i odżywkach aktualnie słodziki są wszechobecne, a użyte dawki są wysokie. O ile jednak wiele suplementów i odżywek oprócz słodzików zawiera jeszcze inne substancje (aminokwasy, witaminy, elektrolity itp), o tyle cola zawiera kwas ortofosforowy który przyczynia się do pogorszenia równowagi kwasowo-zasadowej oraz może oddziaływać niekorzystnie [...]
[...] nie zgadzam, co już uzasadniłem w poprzednich postach. W badaniach naukowych zwraca się przede wszystkim uwagę na niekorzystny wpływ coli na funkcjonowanie nerek, co w okresie redukcji, przy stosowaniu wysokiej podaży białka, sporej ilości spalaczy może być potencjalnie niebezpieczne. Kwas ortofosforowy jest wybitnie kwasotwórczą substancją.
Napoje gazowane są nieodłącznym elementem diety sporej części osób. Nie ulega też wątpliwości, że cukier w nich zawarty oraz różne inne dodatki, jak kwas fosforowy nie wpływają pozytywnie na nasze zdrowie oraz sylwetkę. O ile w przypadku tego drugiego, możemy wybierać napoje zero, bez cukru, na bazie słodzików, o tyle inne składniki niestety nie [...]
[...] "Solarin" ponieważ wiele osób jest z niego zadowolonych produkuje go Szwedzka firma ,która naprawde ma renome dobrze zbliansowane wiatminy nie tylko E i Beta-karoten ale również C i kwas foliowy gwaratują efekt a jezeli nie masz pieniedzy postaraj sie wybrac tanszy produkt z podobnym skladem i iloscia witamin co Solarin pozdro--->
Jajko stanowi skarbnicę wartości odżywczych. Jajka są źródłem pełnowartościowego białka, łatwo przyswajalnego przez organizm. Jajko zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne. To znaczy te, który organizm człowieka nie wytwarza. Białko jajka przez długi czas uznawane było za wzorowe i służyło do mierzenia proporcji aminokwasów w innych produktach. [...]
No ale chciał aspiryne, ktora nie rozwala żołądka - to acard ma otoczkę przecież. A składnik jest ten sam: kwas acetylosalicylowy. Może też pyknąć musującą np.ale to pół tabsa. bo one chyba 500 są. Zmieniony przez - PakerZbreslau w dniu 2014-08-24 21:01:06
[...] mielinowych włókien nerwowych ułatwiają przeskok impulsów elektrycznych; lipidy izoprenowe, jak na przykład cholesterol są ważnym prekursorem syntezy hormonów steroidowych, kwasów żółciowych i witaminy D. Czyli z funkcji tłuszczy wynika że nie są bez znaczenia dla prawidłowej pracy naszego organizmu. Jednak, aby owa homeostaza zachodziła, nie [...]
[...] odżywczych. Jajka są przede wszystkim źródłem pełnowartościowego białka, łatwo przyswajalnego przez organizm. Jajko jako jedyny produkt spożywczy zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne. To znaczy te, który organizm czlowieka nie wytwarza. Białko jajka uznawane jest za wzorowe i sluży do mierzenia proporcji aminokwasów w innych produktach. [...]
[...] którego substancją czynną jest glutation. Glutation jest podstawowym przeciwutleniaczem w organizmie człowieka. Związek ten jest tripeptydem składającym się z reszt aminokwasowych takich związków, jak cysteina, glicyna czy kwas glutaminowy. Glutation występuje naturalnie we wszystkich organizmach roślinnych i zwierzęcych, poza nimi jest [...]
[...] tak: przy biegu w średnim tempie od 60-80% (w zależności od wydolności tlenowej) max HR po wyczerpaniu zapasów glikogenu (ok. 20 min) następuje przełączenie na spalanie kwasów tłuszczowych w warunkach tlenowych(podczas biegu powinno się umieć rozmawiać). Gdy tempo biegu wzrasta (mamy trudności ze złapaniem oddechu) spalanie kwasów [...]
THX Nie bardzo rozumie o co chodzi z tą produkcją glikogenu z kwasu mlekowego, bo czytałem gdzieś że kwas mlekowy jest produktem beztlenowego spalania glikogenu.
[...] Następnie w trakcie produkcji dokładane są azotany i glutaminian monosodowy - "samo zdrowie" prawda? Ponadto soja również jest pełna substancji antyodżywczych, takich jak kwas fitynowy czy inhibitory trypsyny. Kwasy fitynowy ogranicza wchłanianie minerałów, jak również utrudnia procesy trawienne, zaś inhibitory trypsyny blokują trypsynę, [...]
Kreatyna czyli kwas β-metyloguanidynooctowy (chem. C4H9N3O2) jest organicznym związkiem chemicznym, który zawiera elementy strukturalne guanidyny i kwasu octowego, występujący głównie w mięśniach i ścięgnach. Suplementacja kreatyną powoduje zwiększenie poziomu fosfokreatyny w mięśniach i tym samym zasila rezerwy energetyczne tkanki mięśniowej. [...]