...
Napisał(a)
MAsła migdałowego 10g. Mało kto aplikuje sobie takie wynalazki w takich małych ilościach
1
...
Napisał(a)
ja odmierzam na zasadzie pół słoiczka
1
treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]
...
Napisał(a)
To na gryza jak rozumiem. Masło z orzechów to chyba sie tylko słoikami daje jeść.
...
Napisał(a)
MAsło orzechowe / migdałowe to taki papierek lakmusowy kontroli łaknienia. Jasno pokazuje kto kogo kontroluje
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2015-12-04 08:10:56
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2015-12-04 08:10:56
3
...
Napisał(a)
lodzianin1ja odmierzam na zasadzie pół słoiczka
Dlatego ja cały czas się wstrzymuję ze zmieleniem migdałów na masło
Bo fakt, może ponieść fantazja.
"Pamiętaj, iż twoja własna determinacja, by osiągnąć sukces, liczy się bardziej, niż cokolwiek innego na świecie." (Abraham Lincoln)
.
.
http://www.sfd.pl/[BLOG]__SFORCIA__Czas_na_równowagę_i_powrót_do_formy!!_-t1150356-s1.html
...
Napisał(a)
Te udka to w jednym naczyniu z ziemniakami zapiekałeś? Jeśli tak to poprosiłbym o przepis. Zapewne nie jest zbyt skomplikowany :P
Hard work & dedication
...
Napisał(a)
Siemka
Mam takie pytanko...
Wiadomo że insulina hamuje glukoneogenezę... ale czy np na ketozie po powstaniu glukozy w procesie glukoneogenezy jest wydzielana insulina ?
Mam takie pytanko...
Wiadomo że insulina hamuje glukoneogenezę... ale czy np na ketozie po powstaniu glukozy w procesie glukoneogenezy jest wydzielana insulina ?
...
Napisał(a)
Fryto - kilo wyluzowanych udek, pół kilo ziemniaków, przyprawy: kurkuma i inne lubiane przyprawy, wkładasz do piekarnika w żaroodpornym naczyniu (mozna dodać pieczarki, buraki, marchew). Najpierw pół godziny zapiekasz w "górnym grillu/opiekaczu" (ustawienie w zwykłym piekarniku), potem drugi pół godziny w ustawieniu góra+dół. Temperatura około 180* C. Po upieczeniu można zostawić jeszcze na trochę w piekarniku. Tyle
dabadu - w pierwszym poście tego tematu jest prośba by nie zadawać pytań niezwiązanych z dziennikiem. Odpowiem pytaniem na pytanie: myslisz, że glukoza z glukoneogenezy różni się czymś od glukozy pochodzącej z pokarmu? Jeśli odpowiesz na to pytanie będziesz mieć też odpowiedź na to, które sam zadałeś, przynajmniej w ujęciu abstrakcyjnym.
Myślę jednak, że kluczem nie jest udzielenie odpowiedzi na zasadzie "tak" lub "nie", a zrozumienie istoty glukoneogenezy i odniesienie jej do czegoś takiego jak "fizjologiczny poziom glukozy" i "fizjologiczny poziom insuliny". Bo rozumiem, iż zdajesz sobie sprawę, że organizm dba o utrzymanie homeostazy, a glukoneogeneza nie jest procesem mającym wprawiać go w stan hiperglikemii czy hiperinsulinemii (oraz, że w krwiobiegu cały czas jest pewna ilosć glukozy i pewna ilosć iinsuliny, nie ma sytuacji żeby poziom wynosił "zero" nawet w stanie głębokiej ketozy)... Zrozumienie celowości w/w procesu sprawi, że uznasz, iż zadałeś pytanie na które prawidłowa odpowiedź ("tak" lub "nie") może być myląca jeśli chodzi o praktyczne skutki....
Zagmatwałem? Nie kombinowałbym gdyby pytanie było zadane w odniesieniu do jakiś aspektów praktycznych
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2015-12-04 10:25:30
dabadu - w pierwszym poście tego tematu jest prośba by nie zadawać pytań niezwiązanych z dziennikiem. Odpowiem pytaniem na pytanie: myslisz, że glukoza z glukoneogenezy różni się czymś od glukozy pochodzącej z pokarmu? Jeśli odpowiesz na to pytanie będziesz mieć też odpowiedź na to, które sam zadałeś, przynajmniej w ujęciu abstrakcyjnym.
Myślę jednak, że kluczem nie jest udzielenie odpowiedzi na zasadzie "tak" lub "nie", a zrozumienie istoty glukoneogenezy i odniesienie jej do czegoś takiego jak "fizjologiczny poziom glukozy" i "fizjologiczny poziom insuliny". Bo rozumiem, iż zdajesz sobie sprawę, że organizm dba o utrzymanie homeostazy, a glukoneogeneza nie jest procesem mającym wprawiać go w stan hiperglikemii czy hiperinsulinemii (oraz, że w krwiobiegu cały czas jest pewna ilosć glukozy i pewna ilosć iinsuliny, nie ma sytuacji żeby poziom wynosił "zero" nawet w stanie głębokiej ketozy)... Zrozumienie celowości w/w procesu sprawi, że uznasz, iż zadałeś pytanie na które prawidłowa odpowiedź ("tak" lub "nie") może być myląca jeśli chodzi o praktyczne skutki....
Zagmatwałem? Nie kombinowałbym gdyby pytanie było zadane w odniesieniu do jakiś aspektów praktycznych
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2015-12-04 10:25:30
7
Poprzedni temat
Seminarium z L. Nortonem - zapytanie
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- 301
- 302
- 303
- 304
- 305
- 306
- 307
- 308
- 309
- 310
- 311
- 312
- 313
- 314
- 315
- 316
- 317
- 318
- 319
- 320
- 321
- 322
- 323
- 324
- 325
- 326
- 327
- 328
- 329
- 330
- 331
- 332
- 333
- 334
- 335
- 336
- 337
- 338
- 339
- 340
- 341
- 342
- 343
- 344
- 345
- 346
- 347
- 348
- 349
- 350
- 351
- 352
- 353
- 354
- 355
- 356
- 357
- 358
- 359
- ...
- 360
Następny temat
[BLOG] CZAJA MASA IF
Polecane artykuły