SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 18

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 299102

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75952 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754408
waceq
Chciałem sobie zrobic masło orzechowe z orzechów włoskich. Czy przed blendowaniem koniecznie trzeba blanszowac? I czy taka obróbka termiczna nie wpłynie na utrate właściwości odzywczych orzeszków? :)


Kwasy tłuszczowe z orzechów włoskich mogą zdecydowanie szybciej ulec utlenieniu niż np z migdałów.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 222 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2263
domer
waceq
Chciałem sobie zrobic masło orzechowe z orzechów włoskich. Czy przed blendowaniem koniecznie trzeba blanszowac? I czy taka obróbka termiczna nie wpłynie na utrate właściwości odzywczych orzeszków? :)


Kwasy tłuszczowe z orzechów włoskich mogą zdecydowanie szybciej ulec utlenieniu niż np z migdałów.


Czyli nie blanszowac? a wyjdzie tez dobre w smaku ? :P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51557 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Mam takie pytanko, otóż mam jeść 2g/kg MC białka, 1g/kg MC tłuszczu i reszte węgle.. a na % jak ktoś zaleca. dajmy na to 25% białka to wychodzi ponad 4, a tłuszczy prawie 2, dodam że jestem ekto i zatrzymałem się na 3700kcal.. na mase
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51765 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349847
trzymaj 2g białka, nie patrz na % rozkład, manipuluj węglami i tłuszczem, jak dużo kcal podbijanie tym drugim może być bardzo pomocne.
1

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75952 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754408
Blanszować? Masz na myśli prażenie? Ja bym nie stosował włoskich do masła. Chyba, że zjesz je w w ciągu kilku dni.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51557 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
mam pytanie, otóż, jestem ekto, robie mase, czy mam liczyć tylko białko zwierzęce?? bo jeśli tak to mam jeść załóżmy 180g Białka, to jest samo ze zwierzęcych, a z innych źródeł np.: pieczywa jest kolejne białko, co w moim przypadku daje: 180g (zwierzęcego) + 97g (z m.in. pieczywa i innych produktów). to daje 277g Białka, czyli w moim przypadku jest to ponad 4g.. to jak jest z tym w końcu, mam liczyć to razem, i zmniejszyć zwierzęce, czy nie patrzeć się w ogóle na te -97B dodatkowego nie pochodzenia zwierzęcego..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 135 Napisanych postów 324 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2260
Blanszowanie to zalanie wrzątkiem. Ja kiedyś dodałam wody (chciałam zamiast oliwy) i mimo trzymania w lodowce mi spleśniało szybko, wiec juz lepiej podprazyc choć wg mnie to zbędny punkt
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 86 Wiek 40 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 9184
Jestem juz 6 miesiecy na redukcji.stwierdzilem ze juz czas przejsc na mase i stad pytanie.na redukcji przyjmowalem 2.0g bialka i 1g tluszczy reszta ww. Po ostatnim artykule o reversie diet stwierdzilem ze od razu przejde na swoje wyliczone 0 i teraz znajomi podpowiadaja mi z silowni abym obcial na masie bialko na 1.8g a tluszcze zwiekszyl do 1.2 reszta to oczywiscie ww czy taka zmiana ma rece i nogi?

Bez rozstepow niema postepow,a kazdy rozstep to postep :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 407 Wiek 29 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 4867
Daemian
mam pytanie, otóż, jestem ekto, robie mase, czy mam liczyć tylko białko zwierzęce?? bo jeśli tak to mam jeść załóżmy 180g Białka, to jest samo ze zwierzęcych, a z innych źródeł np.: pieczywa jest kolejne białko, co w moim przypadku daje: 180g (zwierzęcego) + 97g (z m.in. pieczywa i innych produktów). to daje 277g Białka, czyli w moim przypadku jest to ponad 4g.. to jak jest z tym w końcu, mam liczyć to razem, i zmniejszyć zwierzęce, czy nie patrzeć się w ogóle na te -97B dodatkowego nie pochodzenia zwierzęcego..

Z tego co mi wiadomo to liczysz kazde bialko, jakbys mial liczyc tylko z pochodzenia zwierzecego to musialbys jesc dziennie np. 800g fileta z piersi kurczaka, troche duzo, nie sadzisz?:D
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4499 Napisanych postów 35780 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263040
Nie w tym rzecz czy te np "800 fileta" dziennie to duzo czy nie, sęk w tym że przecież to białko niezwierzęce nie znika w jakiś magiczny sposób w organizmie bo Ty sobie postanowisz, że liczysz tylko zwierzęce
1

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Cannibal Inferno Lean FX AD-3

Następny temat

Dieta do oceny . Pewien problem

WHEY premium