...
Napisał(a)
Witam, mam pytanko dosyć ważne i dawien dawna nurtujące, mianowicie zaczynam przygode z siłownią na poważnie.Wcześniej chodziłem ale bez diety i żadnych odżywek, dotarłem do pewnego miejsca i sie skończyło, zrobiłem przerwę i chce teraz dopiąc swojego celu. Co do diety to czy braki węglowodanów można zastapić tłuszczami? W sensie takim, iż w diecie gdzie 50% kalori to węgle, 30% to tłuszcze a 20% to białko, nie przekrocze wyznaczonych kalorii, ale uzupełnie je w niewłaściwych propocjach, wpłynie to jakoś na mój trening i przyrost masy mięsniowej? A może nawet tłuszczowej?
...
Napisał(a)
Jeśli jesteś ekto lub mezo to możesz trzymać węgle wysoko, jeśli masz w sobie trochę endo to ja bym uważał z węglami i nawet do 40-45% uciął, białko do 25% podniósł, tłuszcze 30-35%. Najbardziej się skup na trzymaniu białka, jeśli tak 150 kcal będziesz czasami (!) przerzucał z węgli na tłuszcze lub z tłuszczy na węgle nic strasznego się nie powinno stać
Zmieniony przez - Randozz w dniu 2014-08-06 01:17:42
Zmieniony przez - Randozz w dniu 2014-08-06 01:17:42
...
Napisał(a)
Randozz, a powiedz mi co by sie stało, gdyby tak nie dostarczać organizmowi węglowodanów? Białk o i niezbędne tłuszcze- tak, węgle odstawić bo przecież tłuszcz zalegający zamieni się z węglowodany, czyż nie?
...
Napisał(a)
To nie do końca tak działa, ogólnie nadwyżka kaloryczna może się zamienić w tłuszcz, nie koniecznie węglowodany, teoretycznie możesz robić masę tylko na białku i tłuszczach, ale po 1 nie będzie to ani przyjemnie (przerabiałem redukcję bez węgli i nie polecam szczególnie), po 2 o ile nie jesteś zaawansowany (a nie jesteś skoro pytasz o rozkład marko w juniorach) to możesz sobie tylko krzywdę zrobić taką ilością tłuszczy bez odpowiednich proporcji między kw. tłuszczowymi :) najlepiej nic nie kombinuj, zostaw 45% węgli, 25% białka, 30% tłuszczy, popatrz na kalkulatorze jak te posiłki mają mniej więcej wyglądać (możesz dać dietę do oceny potem), ale zawsze możesz coś zmienić w posiłkach, makrosy nie muszą się zgadzać w 100%, ważne, żebyś nie przesadzał ze zmianami, te 'wahania' białka, węgli i tł nie były za duże i żebyś nie przejmował się tak strasznie dietą, oczywiście dieta ma znaczenie ale już 80% zgodności makrosówi da efekty osobie, która wcześniej diety nie stosowała
Zmieniony przez - Randozz w dniu 2014-08-06 01:35:20
Zmieniony przez - Randozz w dniu 2014-08-06 01:35:20
...
Napisał(a)
superblakeJutro mu zrobie najazd na chate.. nie wiem co mu zrobie.. karetka go może zabrać, taki kozaczek... 19 lat 60kg i 170 wzrostu..
Nie ważne ile masz w łapie. Ważne czy jesteś wariatem ;)
Dziennik treningowy |==> http://www.sfd.pl/[DT]_MateO_robi_forme-t1101305.html
NEVER BACK DOWN!!!
...
Napisał(a)
Skoro nie mogę spać przez ból zęba to jak liczyć kalorię, skoro powinno się zaczynać nowy dzień od wstania?
Masz lat prawie 40, wygladasz na niecałe 30, myślisz, że masz niespełna 20, a zachowujesz się jakbyś miał 10.
Dziennik treningowy:
http://www.sfd.pl/[DT]_wisnia1892-t1015456.html
...
Napisał(a)
Licz tak jakbyś spał
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Mam 2 pytanka.
Margaryna czy masło? i dlaczego - czytałem kilka artów i juz sam sie pogóbiłem
Co złego w mące pszennej? (oprócz tego że jest przetważana) W jakiś sposób wpływa źle na zdrowie, czy można śmiało szamać?
Margaryna czy masło? i dlaczego - czytałem kilka artów i juz sam sie pogóbiłem
Co złego w mące pszennej? (oprócz tego że jest przetważana) W jakiś sposób wpływa źle na zdrowie, czy można śmiało szamać?
Poprzedni temat
Białko i węglowodany
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- 301
- ...
- 302
Następny temat
Plan do oceny, początkujący
Polecane artykuły