Mumin: to jak postoi godzinke to traci wlasciwosci? sprobuje jutro tak jak mowisz.
dzis na treningu postanowilem dorzucic kg. jak to rozplanowalem napisze zaraz, a po treningu wrzuce tylko po ile powtorzen dalem rade
1. platforma nogami w gore-12,10,8,6 50,70,90,110kg
musze podbic w koncu kg bo to smiech na sali zeby z takim obciazeniem jechac.
2. MC-12,10,8,6 40,65,75,85kg
tu od 2ej serii planuje dorzucic w kazdej kolejnej po 5kg zeby ostatnia byla juz na 85. mysle, ze taka mala zmiana bedzie odebrana przeze mnie pozytywnie.
3. sciaganie drazka do klatki-12,10,8,6 30,40,45,50kg
tu dalej na spokojnie dopompuje sobie plecki, bez szału-to cwiczenie uzupelniajace.
4.
wyciskanie na plaskiej-12,10,8,6 40,50,60,70kg
tu na razie na spokojnie polece sobie ze skokami co 10kg. nastepny krok bedzie 40,55,65,75kg i kolejny 40,60,70,80. pomyslalem, ze przetestuje taki progres i chyba bedzie dosc dobrze.
5. barki sprobuje jeszcze raz na spokojnie siedzac od czubka glowy. mysle, ze 20,25,30 lub 20,30,35. tu ze mna sienko wiec musze to jakos madrze rozegrac zeby sila zaczela rosnac. maly ciezar na rozgrzewke tygodniowa, potem cos dorzuce. jesli dzis to cwiczenie mnie znowu zdenerwuje to lece hantlami na siedzaco, ale bez opierania sie, zwyczajnie na lawie z klata do przodu. lipa jest, ze u mnie na silce najmniejsze koleczka na sztange to 2,5kg. jesli chodzi o Mc to spoko dorzucac po 5kg. np na plaskiej przydaloby sie juz moc dorzucic 2,5kg, a z barkami to juz masakra. taka slaba partia i skoki co 5k-chyba co pol roku

dlatego mysle o hantlach-tu do 25kg mam skoki co 1kg
6. i na koniec spompuje trica do granic mozliwosc na wyciagu gornym
mialem robic na zmiane co 2gi trening bic z tricem, ale zastanawiam sie czy nie darowac sobie bica i nie meczyc tylko tricepsow. bolek mowil, ze od sily barkow i tricepsa zaleza w duzej mierze wyniki na plaskiej wiec sam nie wiem czy nie darowac sobie na razie bica, pomysle.
takie mam zalozenia na powolne skokiciezarow. musze systematycznie dorzucac ciezaru na nogi i do MC, ogarnac tez wyciskanie na plaskiej. do tego popracowac nad barkami zeby w koncu ruszylo z sila. bedzie dobrze , pozdro!
Zmieniony przez - WPC_fan w dniu 2009-11-17 11:55:58
Mumin222: wiem, ze dlugo juz cwiczyc-moglbys napisac czy moje postanowienie dorzucania kg w MC po 5 i taka zmiana z wyciskiem na plaskiej bedzie ok? moze jakas mala porada przyjdzie ci do glowy

musze skoczyc z sila w nogach i przy MC, ale z tym nie bedzie chyba problemu. dodakowo zmienilem podejscie na plaskiej po opadlem ciut z sil no i musze rozruszac barki bo jest tragedia
Zmieniony przez - WPC_fan w dniu 2009-11-17 12:01:51