silce: co do mieszanek warzywnych to racja-sa robione tanim kosztem wiec wala to co najmniej warte byleby waga byla ok.
co do treningu to wlasnie tak samo mnie to zastanawia. qazar opisal wyraznie cykl tygodniowy. ja mam zamiar pierwsze 4 pocisnac bez ladowania, a na pewno 2-zaleznie od samopoczucia, ale bede sie staral ladowac jak najrzadziej.
koniu np na pierwszy rzut oka najpierw cwiczyl fbw, potem trening pod sekcje 3-boju i wydawac by sie moglo, ze w ogole w ten glikogen nie wnikal, ale on ma ogromne doswiadczenie i na pewno robil tak zeby wszystko sie zgadzalo, a oczywistych kwestii nie trzeba opisywac. robil i
aeroby i inne wynalazki poza silowym, przynajmniej taki mial zamiar.
no ale tak na chlopski rozum jesli przy przestawieniu sie na ketoze poziom glikogenu spada do ok 70mmol/kg i taki wlasnie jest porzadany, a ladowanie ma byc za 2-4tyg to nie musimy cwiczyc tym qazar'owym zestawem bo chociazby piatkowe katowanie calego ciala jest zbedne poniewaz robimy je tylko dlatego, ze zaraz po nim zaczynamy ladowanie i musi byc ono skuteczniejsze.
osobiscie mysle, ze w miare dobrze byloby zaczac 2tyg na spokojnie z bilansem zerowym, lagodnym silowym i aerobami i obserwowac reakcje. jesli jest ok to cwiczyc juz konkretniej, a ladowanie dac wowczas, kiedy wyraznie domaga sie organizm. jesli nie to kolejne 2 i wtedy ladowanie po ktorym przyciac kalorie ujmujac np jakies 0,3g tluszczu na kg masy ciala. tak ja to widze teoretycznie chociaz bede jeszcze oczywiscie doczytywal i muslaj jak bedzie najlepiej.
bardzo bym chcial zeby zajrzal tu king_odin i cos podpowiedzial, moze bedzie mi to dane
zastanawia mnie tez czy na pewno jechac 4tyg na zerowym bilansie czy moze w przypadku ckd lepiej jest przyciac 200-300 juz na poczatku i za jakis czas ewentualnie dodac, jechac tak dalej albo odjac znowu. jak wiemy to obliczanie bilansu zawsze jest tylko teoretyczne i nigdy nikt w to idealnie nie trafi, zawsze trzeba obserwowac. czasem ustawimy sobie bilnas na zero a moze nam sporo kcal brakowac albo byc duzy nadmiar i zero wynikow.
zastanawiam mnie tez kwestia rozsadnych spadkow wagi i cm, czy takie w ogole istnieja na ckd. na pewno pierwsze tygodnie sa u kazdego zupelnie inne, zaleznie od zalania ciala fatem i woda. jeden zejdzie troszke, innym pewnie wrecz przerazajaco duzo, ale po 2-4tyg powinno juz byc ustabilizowane.
tyle pytan i watpliwosci, a z jednoznaczna odpowiedzia male problemy