Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Ann/blog/redukcja

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 14262

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 293 Napisanych postów 7798 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 225727
Witam. Mam nadzieje,że ten blog będzie moja motywacja.
Przejrzałam niektóre dzienniki. Podziwiam wszystkich za wytrwałosc.Miejmy nadzieje , że i ja będę mogła się chwalić efektami ciężkiej pracy. Zaczynam od jutra.

Dane:
wzrost: 160 cm
waga : 65 kg
udo: 62 cm
Talia: 77 cm
Łydka: 36,5 cm
Biodra :100cm

Trening- ostatnio wyczytałam, ze początkowym dziewczynom proponowany jest nastepujacy trening:

Robisz na zmiane trening A. i trening B. Zawsze 60sek przerwy miedzy seriami,
z kazdego treningu:
1,2 -gi po 2 serie 15 powtorzen
3,4 -ty po 2 serie 12 powtorzen
5,6-ty 3 serie 10 powtorzen
7,8- my 3 serie 8 powtorzen
Cwiczenia oznaczone B1B2 itd wykonujesz parami na zmiane w obwodzie wszytskie serie z przerwami dopoki nie dokonczysz zadanej ilosci, dopiero przechodzisz dalej
Trening A.
A. Przysiad (taki normalny ze sztanga do kata prostego, zadne tam suwnice itd)
B1. wyciskanie sztangi skos gora
B2 przyciaganie drazka dolnego siedzac do klatki
C1. prostowanie nog w siedzeniu
C2 wznosy z opadu
D. plank (1x ile dasz rade utrzymac)

Trening B.
A. Martwy ciag
B1. Wyciskanie sztangi stojac
B2. sciaganie drazka gornego do klatki szeroko z nachwytem
C1. wypady
C2. uginanie nog lezac
D. pompki 1 seria na maksymalna ilosc powtorzen
Po treningu 20min aerobow na bieżni lub rowerku, lub orbiterku...
Czyli w sumie masz po 8 treningow z kazdego planu.
Zapytaj na silowni o technike, ale pierw popatrz w internecie.
Poczekaj z suplementami az zacznie sie cos dziac. Ale bialko sobie kup, zawsze sie przyda

Dieta
Bede codziennie pisac swoje jadłopisy.
Mam zamiar zdrowo się odzywiać.
W razie potrzeby prosze o korekty
Zdjęcia:

Zmieniony przez - Ann.. w dniu 2009-03-30 17:40:29

Zmieniony przez - Ann.. w dniu 2009-03-30 17:41:19
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2084 Wiek 40 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 8275
ann peniw ci sie woda zatrzymała dlatego powrot wymiarów a teraz szybko schodz pewnie i dlatego sie tak pocisz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 218 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2755
Zdrowe odżywianie to pojęcie mało szczegółowe. Jeśli chodzi o dietę to niezbędna będzie wypiska z tego co jesz, bo zdrowe odżywianie, oznacza dla każdego co innego, no i zależnie od celu powinno inaczej wyglądać Powodzenia

ElFlexo - "Jestem tak podekscytowany, że chyba umyje dzisiaj wszystkie zęby."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 765 Wiek 39 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 59527
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 270 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 6709
Powodzenia, będe śledzić, głosik na zachętę ;).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 965 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 15423
trening od Obli = dobry trening

powodzenia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2084 Wiek 40 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 8275
Ann witam serdecznie, tez mam pytania do Twoje diety ile kcal i jaki rozklad b/t/w wiesz jakie jest Twoje zapotrzebowanie albo ile teraz jesz ?
a aeroby bedziesz robic?
gdzie bedziesz ćwiczyc w domu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 2015 Wiek 44 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 71187
ponownie widze 'moj' trening
powodzenia, ja juz go prawie koncze:)

pamietaj, zeby sie rozgrzac przed (5min na rowerku lub marsz na biezni), a po rozciagnac. pomiedzy treningiem A i B musi byc dzien przerwy

jak poprzednicy polecam wklejenie tu diety:
raz: jak nie bedzie najlepsza to Ci ktos poprawi
dwa: wpisywanie wsztskiego co sie jadlo mobilizuje do przestrzegania diety
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
hehe bo boli jak sie trzeba przyznac do grzechu --> wiem coś o tym <--
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 293 Napisanych postów 7798 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 225727
Witam wszystkich
Codziennie bede pisać swój jadłopis. Troche mało orientuje sie w liczeniu kcal ale postram sie to wszystko nadrobić :) mam nadzieje ze pomozecie .

Wykupiłam karnet na siłownie. Mam zamiar ćwiczyc 6 razy w tygodniu- poniedziałek bedzie dniem nietreningowym. Na zmiane bede robić trening siłowy+aeroby, aeroby w późniejszym czasie moze jakies interwały . uf :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
przelicz sobie swoje zapotrzebowanie :)
znajdziesz na forum odpowiednie wzory musisz wiedziec jakie masz zapotrzebowanie to bardzo wazne.. nie mozesz jesc za malo... za duzo tez nie bo nic z tego nie bedzie. podstawa to dieta bez niej o efekty ciezko warto poswiecie troche czasu, sciagnac sobie dzienni posiłków, obliczyc ręcznie zapotrzebowanie... zobaczyć orientacyjnie ile sie jadło... to naprawde pomaga i nie jest takie trudne na jakim sie wydaje... dasz rade
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 3597 Wiek 43 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 24640
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

rozgrzewka w FBW

Następny temat

Trening na mase do oceny

Spalanie
Polecane artykuły