Dziękuję za odpowiedzi!
jurysdykcja: Przystępnie napisane; odniosę się trochę: o klatce i barkach w ten sposób nie pomyślałam, bo chciałam bardziej niż te barki przycisnąć klatkę - ale ciekawe spostrzeżenie, wezmę pod uwagę.
Biceps i
triceps osobno, bo u mnie te mięśnie są baardzo liche (chyba także przez długie skupianie się niemal tylko na wielostawowych - wiadomo, że to ma korzystny wpływ, ale inne ćwiczenia też się przydają, a u mnie bic i tric były traktowane trochę po macoszemu).
Ostatni zestaw jest trochę na siłę - też niezbyt mnie przekonuje, aczkolwiek jestem otwarta na różne rozwiązania.
Jakie ćwiczenia lubię robić? - dlatego miałam zamiar coś sklecić sama. Na jakich zakresach - nie wiem tego jeszcze do końca.
Nie orientuję się w kwestii priorytetów - możesz polecić coś do przeczytania na ten temat? Więcej zapewne nie zawsze znaczy lepiej, ale nie znam żadnych zasad dotyczących tej kwestii. Treningi w tygodniu rozłożone na razie luźno/nieregularnie, stąd nie wybieram pod tym kątem.
O, nie znałam tej stronki, super, zajrzę!
bziubzius: Rzeczywiście, jakoś odsunęłam taką opcję, pomyślę też nad tym.
nighthingal: Wyszło, że chyba nie znam się aż na tyle, jeśli chodzi o cele - dotychczas głównie brałam zestawy, które mi się "podobały"... Czas się douczyć.
Tradycyjne podziały? Te, które podałam (szczególnie dwa pierwsze) się do nich zaliczają?