Szacuny
1431
Napisanych postów
15979
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
230563
Dysproporcji nie ma. Co najwyżej masz po prostu trochę wody i dany poziom bf. Nie mówię, że za duży, no ale sucharkiem nie jesteś. Masz normalną sylwetkę, moim zdaniem proporcjonalną na tyle na ile widać na takim zdjęciu.
Szacuny
1431
Napisanych postów
15979
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
230563
po pierwsze regularna dieta to nie będzie takich problemów, po drugie uspokoić się jeśli to kwestia bycia przed okresem. możesz ewentualnie herbatę z pokrzywy czy coś z żurawiną
Szacuny
1
Napisanych postów
66
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1683
Ja mam pytanie: próbuje od dłuższego czasu robić pompki. Jak doszłam do 15 to się okazało ze strasznie się bujam klatka mi się zapada i ogólnie technika jest niepoprawna. Jak trener ustawił mi odpowiednią pozycję teoretycznie łatwiejsza (ręce szerzej) to się okazało ze poprawnie zrobię może 3.... I takie mam pytanie - jak zwiększyć ilość powtórzeń? Jakie ćwiczenia dodatkowe żeby te pompki robić?
Szacuny
8
Napisanych postów
270
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
3864
Przy hip thrustach sztanga konkretnie gdzie ma leżeć na której części ciała? Ostatnio robiłam 70kg i źle sobie ułożyło sztangę spieszyłam się i wszystko było oparte na kości łonowej. Bolało trochę ale dokończyłam trening. Na następny dzień oczywiście cała kość łonowa boli jak diabli.
Szacuny
3437
Napisanych postów
6149
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
264695
WITAJCIE pytanie takie mam: jak powinna rozkładać się siła w ćwiczeniach? np. jeśli robię przysiad z 50kg, to do tego proporcjonalnie ile powinnam brać w MC, MC na prostych nogach albo Hip thrustach? Czy jest coś takie w ogóle? Czy jedno z drugim nie ma nic wspólnego? czy żadne ćwiczenie nie łączy się z innymi czy łączy?
Zawsze rzucaj siebie na głęboką wodę - tam dalej jest do dna...
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6781
Napisanych postów
36331
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
682100
Zazwyczaj jest tak że w mc bierze się więcej niż w przysiadzie - na poziomie zawodniczym. Natomiast różne czynniki mogą powodować że niektóre osoby nie będą w stanie wziąć w mc więcej niż w przysiadzie. Zatem warto brać takie ciężary przy których jesteśmy w stanie zachować bezpieczną dla siebie technikę i jednocześnie ciężko poćwiczyć.
Zmieniony przez - nightingal w dniu 2017-10-17 10:53:34