Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6781
Napisanych postów
36331
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
682100
To zamiast uginania spokojnie możesz dać zbieranie grzybków. A zamiast prostowania nóg np zakroki. Czyli nie robisz wykroku ale odstawiasz nogę zakroczną w tył (na początek bez ciężaru a później ze sztangielkami).
6781
Napisanych postów
36331
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
682100
Plan ok. Zakroki z 20 kg na początek myślę że Cię przewrócą. Zacznij bez niczego lub z mniejszym ciężarem i opanuj technikę. To inna bajka jak wykroki. W tym ćwiczeniu o wiele większy jest angaż czwórek od samego początku ćwiczenia - faza ekscentryczna już daje popalić bo cały czas trzeba trzymać równowagę.
Szacuny
37
Napisanych postów
2843
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
14610
ok, w takim razie, poniewaz na poczatem mam 2 serie, pierwszy zrobie na pusto, a druga sproboje z 2x4kg. Jak bedzie cos nie tak, wroce do pustej. Dziekuje
Rule #1: Nie nagradzaj się jedzeniem...chyba, ze jesteś psem
6781
Napisanych postów
36331
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
682100
Ok. W tym ćwiczeniu warto ostrożnie dokładać ciężaru. Nie powiedziane, że Tobie od początku podpasuje i technika będzie ok. Wtedy ciężaru dołożysz szybko.
Szacuny
368
Napisanych postów
11555
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
103176
yersinia
Do tej pory robilam wykroki z 20kg (brak postepow), ale strasznie sie chwieje przy tym.
Jeżeli mogę coś dorzucić w tym temacie..
Zwróć uwagę na to w jakim rozstawie stóp to robisz - wiele osób staje do ćwiczenia w rozstawie na szerokość barków a potem zawężają go do tego stopnia że stawiają stopę przed stopą - i to jest najczęstsza przyczyna chwiania się a nawet upadku.
Czasem warto zacząć nie ze sztangą tylko z hantlami - wtedy ciężar jest całkiem inaczej rozłożony.
Sztanga niesamowicie wbija w ziemię ale jak zauważyłam - hantle dają lepszą stabilność. Trzeba tylko pamiętać że ręce muszą być na tyle usztywnione żeby nimi nie majtać w przód i w tył.
Czy tu znajdę coś podobnego? Chodzi o ćwiczenia ogólno rozwojowe, a nie program na masę czy redukcję -> ogólnie to jest szczupła i niech taka pozostanie :D
Szacuny
0
Napisanych postów
7
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
224
Hej
Czy możecie polecić mi jakie ćwiczenia wykonywać na spalenie tłuszczyku, kiedy mam problem z kolanami? Coś bez skakania, do wykonywania w domu, bez sprzętu.
Mam 158 cm i 54 kg, chce zrzucić to troche tłuszczyku z ud i pośladków oraz z brzucha.
Pozdrawiam
Zmieniony przez - dariacw w dniu 2015-03-22 13:54:10