Szacuny
1
Napisanych postów
61
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
635
Co do Pana Up. Treningi mam 3 w tygodniu + 4 to ten na "dojechanie" najsłabszych partii. I z reguły ten 4 jest taki, "odwalony" niekiedy, bo brakuje i snu, siły, mocy i ręce po prostu padają przy śmiesznych ciężarach lub/i ilości powtórzeń.
Mój cały tydzień jest mega ciężki, a weekend szczególnie także sen+wypoczynek to w moim życiu niestety rarytas można powiedzieć, stąd zastanawiam się, czy nie trenować 3 dni, a 2 dni w tygodniu po prostu odespać, odleżeć czy cokolwiek na regeneracje.
Szacuny
11
Napisanych postów
1201
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
13288
W 3 dni ciężko jest zmieścić wszystkie partie mięśniowe i odpowiednio je podzielić, natomiast przy 2 treningach zupełnie to nie będzie miarodajne. Super sylwetki na pewno nie zbudujesz, ale będziesz trzymał jakąś formę .
Szacuny
1
Napisanych postów
389
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
6568
Pytanie - czy po roku stażu warto zainwestować w pas kulturystyczny? Miałbym raczej zamiar używać go przy przysiadach i wiosłowaniu (przy przysiadach, żeby chronić kręgosłup, bo to nie od docelowo ma być aktywny, a w wiosłowaniu, żeby móc się skupić na samej pracy, bo mam to ćwiczenie po martwym ciągu i wtedy prostowniki mają już dość).
Plus - jeszcze jakby ktoś mógł polecić jakieś konkretne rękawiczki treningowe z taśmami na nadgarstki :)
Szacuny
11
Napisanych postów
1201
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
13288
Co do pasa to jak najbardziej- TAK! Jeśli chodzi o rękawiczki to zdecydowanie są moim zdaniem zbędne, kwestia gustu. Polecam za to koniecznie zaopatrzyć się w paski na nadgarstki, które są do treningu pleców niezbędne .
Szacuny
1
Napisanych postów
389
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
6568
Te paski faktycznie mogą przydać, ale odkąd stosuję uchwyt mieszany to jakoś idzie ;) To jak podrzuciłby ktoś jakieś propozycje tych pasów? (dla początkującego) I ewentualnie jakieś fajne rękawiczki z opaską na nadgarstek - bo łatwo tam kontuzje łapię ;/
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
jak najbardziej redukcja oznacza tylko troche mnie kalorii, czystsze jedzenie i wiecej ruchu to nie ma byc wyniszczajace dla organizmu jak sie niektorym wydaje
Szacuny
0
Napisanych postów
40
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
1213
hej
idzie zima trzeba robić masę
a więc jak zacząłem to ważyłem 63kg (aktualnie 67kg) mam zamiar dobić do 75kg czy to nie będzie za dużo ?
i jak zrobić żeby nie poszło mi w brzuch ?
od stycznia mam też zamiar kupić mutant mass i brać go z kreatyną
czy jest to dobry wybór ?
Zmieniony przez - guma097 w dniu 2013-12-09 18:06:12
Moje odpowiedzi są oparte tylko na moim doświadczeniu.